Pai nu daca este trist acum depinde de caracterul fiecaruia eu de obicei cand sunt trista astept din partea altora o gluma ceva care sa ma faca sa zambesc.
Poate. Cel mai mare sacrificiu al unui om trist e sa renunte a fi trist in profunzime pentru a aduce veselie pe buzele altora.
Nu prea. Un om trist nu prea are chef de zambit. Poate doar alte persoane il pot determina pe el sa zambeasca.Insa...acel zambet e posibil sa fie fals.
Octavian Paler a fost un om trist si m-a facut deseori sa zambesc prin vorbele lui. Si n-au fost zambete ironice, perfide sau amare.
Am cunoscut un asemenea om care desi avea un eveniment deosebit in familie a fost nevoit sa participe la aniversarea unui bun amic (am participat si eu). Acest om a fost sufletul petrecerii. La plecare a fost intrebat cum de a reusit sa ne descreteasca fruntile si raspunsul a venit imediat : nu am venit la priveghi...
Buna, desigur, pentru ca multi incearca sa ascunda tristetea si vor se faca pe altii sa se simta bine si sa zambeasca, poate ofera si ei un zambet fals, dar in adancul sufletului poarta o tristete, cunosc si eu astfel de persoane, si eu uneori cand eram trista in suflet, incercam sa ma prefac vesela si sa fac pe altii sa zambeasca, poate unii si-au dat seama ca ma prefac, dar altii chiar ma credeau foarte vesela, cand colo eu eram foarteee trista, dar acum din fericire ma simt destul de bine si mi-a cam trecut tristetea, incetul cu incetul imi revin!
Da. Se spune că "deseori zâmbetul celor care suferă este mai dureros decât lacrimile celor care plâng".
Bineinteles! un zambet daruit castiga multe alte zambete... un zambet nu se plateste dar valoreaza mult pentru cei dragi... . zambeste!
Se stie ca in general, comicii sunt cei mai tristi oameni. Profunzimea glumelor lor provine tocmai din dezamagirile vietii. La randul lor deci, si ei au nevoie de altii ca ei. Dale Carnegie a afirmat: "Daca in drumul tau intalnesti un om prea obosit ca sa-ti poata darui un suras, lasa-i-l pe-al tau. Caci nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat acela care nu-l mai poate darui."
Da, e bine sa zambesti mereu, chiar daca greutatile te apasa...pentru ca nu poti stii niciodata cine se indragosteste de zambetul tau! by`
Sunt multi oameni care isi ascund tristetea iar fata de alte persoane rad si glumesc ca doar suntem romani si facem haz de necaz.Mai sunt oameni care chiar daca ei sunt tristi si vad pe altii tristi si suparati uita de supararea lor si incearca sa-l faca pe celalalt sa zambeasca si sa uite de suparare, acesti oameni sunt putini si intra in categoria oamenilor care au un suflet nobil.
Adaug la ce au spus cei dinaintea mea: Sunt persoane pe strada care. oricat de trist ai fi tu, daca treci prin fata lor si te vad imbracat ciudat sau. diferit, pot rade in hohote. Asta nu-mi place deloc la oameni.
Da...iti spun asta din propria experienta!Atunci cand sunt trista nu-mi place sa arat asta si de aceea incerc sa ii fac pe altii sa zambeasca macar asta sa pot face... pup:*
De obicei asa se intampla. Cei tristi fac mereu glume ca sa se simta ei mai bine
Da poate.fiindca numai noi romanii stim sa facem haz de necaz.eram la farmacie sa iau ceva pentru gripa.ma dureau toate, si nu eram prea fericit. farmacista imi spune ca nu mai elibereaza retete gratuite ca, nu mai au plafon.eu m-am uitat incet in sus.si ea a inceput sa rada in hohote.eu am intrebat; plafon...financiar, nu-i asa? da. ca ala de sus e la locul lui.deci nu mai dam la liber. da eu am luat gripa la liber doamna.si trebuie sa iau reteta cu bani? eee faceti haz de necaz da, daca asta e sistemul?
Din intelepciunea popoarelor antice s-a transmis pana la noi un mesaj si un indemn cu privire la zambet:
"Un zambet nu costa nimic, dar ofera mult. El imbogateste pe cei ce-l privesc, fara a-i face mai saraci pe cei ce-l daruiesc. El ia numai o clipa, dar amintirea sa dainuie uneori pentru totdeauna. Nimeni nu este atat de bogat sau puternic incat sa treaca in viata fara el si nimeni nu este atat de sarac ca acela care poate fi imbogatit prin el. Un zambet aduce fericire in casa, bunavointa in munca si este semnul prieteniei. El aduce odihna celor truditi, veselie celor descurajati, o raza de soare celor tristi si necajiti. Cu toate acestea zambetul nu poate fi cumparat, cersit, imprumutat sau furat, pentru ca el este ceva ce nu are valoare pentru nimeni pana cand nu este daruit. Unii oameni sunt prea obositi ca sa va daruiasca un zambet. Daruiti-le voi unul, pentru ca nimeni nu are nevoie mai mare de un zambet decat acela care NU-L POATE DARUI".
Din intelepciunea popoarelor antice s-a transmis pana la noi un mesaj si un indemn cu privire la zambet:
"Un zambet nu costa nimic, dar ofera mult. El imbogateste pe cei ce-l privesc, fara a-i face mai saraci pe cei ce-l daruiesc. El ia numai o clipa, dar amintirea sa dainuie uneori pentru totdeauna. Nimeni nu este atat de bogat sau puternic incat sa treaca in viata fara el si nimeni nu este atat de sarac ca acela care poate fi imbogatit prin el. Un zambet aduce fericire in casa, bunavointa in munca si este semnul prieteniei. El aduce odihna celor truditi, veselie celor descurajati, o raza de soare celor tristi si necajiti. Cu toate acestea zambetul nu poate fi cumparat, cersit, imprumutat sau furat, pentru ca el este ceva ce nu are valoare pentru nimeni pana cand nu este daruit. Unii oameni sunt prea obositi ca sa va daruiasca un zambet. Daruiti-le voi unul, pentru ca nimeni nu are nevoie mai mare de un zambet decat acela care NU-L POATE DARUI".
MadalinGGG întreabă: