anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Un portal de stiri destinat tinerilor sau un portal de stiri destinate tinerilor?
Care e v. Corecta?
Cu argumente va rog.

Răspuns Câştigător
| Laura a răspuns:

Fără nicio supărare sau răutate, îmi pierd răbdarea. E ultima încercare. Ce să exemplific? Ce context? Nu am spus asta. Contextul l-ai dat chiar tu. Încerc să reduc cât de mult pot, deşi e evident. Prima ipoteză: ai un portal destinat tinerilor şi atât => portalul este destinat tinerilor => orice i-ai mai atribui portalului, forma nu se schimbă => Portal de ştiri destinat tinerilor.
A doua ipoteză: ai un portal, destinat nimănui, sau irelevant cui, care conţine ştiri destinate tinerilor. Acuma nu portalul e adresat tinerilor, ci ştirile în sine => Portal de ştiri destinate tinerilor.
Este vorba strict de cui îi atribui proprietatea. Ştirilor sau portalului cu totul.
Analogie uşor forţată: lacăt cu cheie pierdut sau lacăt cu cheie pierdută. Ambele sunt corecte din punct de vedere gramatical, dar tu ştii ce ai pierdut.

21 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Ambele sunt perfect corecte în funcţie de ce vrei să exprimi. Portalul poate fi destinat tinerilor sau ştirile pot fi destinate tinerilor.

| anonim_4396 explică (pentru Laura):

Nu cred..cum poti argumenta?

| Laura a răspuns (pentru anonim_4396):

Tocmai am explicat. Poţi să te referi la portalul cu ştiri ca fiind destinat sau poţi să te referi la ştiri ca fiind destinate. Nici măcar nu e o problemă de gramatică.

Ok spui deci ca amandoua ar fi corecte dar in functie de context.
Ai putea sa exemplifici?

Usor ca ti crapa o vena de la nervi? si mai uita te peste ce explicatie mi ai dat? Eu nu as fi multumit cu asa o exprimare daca vezi ca nu esti in stare taci macar si lasa aroganta pentru cei cu un intelect macar acceptabil.
Have a nice day.

| Golyat18 a răspuns (pentru anonim_4396):

Du-te dr#cului ar trebui sa stii asta e o intrebare existentiala.
Cati ani ai? Daca ai sub 14 asa te inteleg ca esti un c8il

De ce sari aşa în sus? Puteam să fac mişto de tine cumplit având în vedere că eşti puţin mai prost decât un bocanc. Şi totuşi am fost cu bun simţ şi mi-am dat interesul să te fac să înţelegi, la cel mai banal şi idiot nivel. Zaci în ipocrizia ta.

Imi place sa ti admir nivelul de inteligenta..cred ca te as putea studia cu simpatie..prostie plus aroganta intr o singura formula...esti simbolul acestei tari.du te te rog si fa ceva util mai bine..si lasa aroganta pentru cei cu un intelect mai acceptabil esti proasta imi pare rau.foarte rau. eu am pus o simpla intrebare..tu.ai adus aroganta si prostia aici.n am ce ti face

| anonim_4396 explică (pentru Golyat18):

Tu? Un simplu frustrat fara nici cea mica rusine pentru nivelul la care esti? Ok..scuze cei 14 ani care i ai oricum dovedesc asta.

Cu toata siceritatea am 18 ani desi ma apropii de 19 vad ca nu ai curaj sa spui cati ani ai probabil fiindca ii numeri pe o singura mana... rolling on the floor
Daca ai intrebat ca prostul nu stiu de ce dr#cu nu crezi de ce iti alegi raspunsul care iti place?
-De PROST CE ESTI

| anonim_4396 explică (pentru Golyat18):

Ma bucur ca ai intervenit sa rezolvi problema..meriti un os?
Intreb ca na..nu ma multumesc cu putin si vr sa vad daca cel ce raspunde are habar.iar in cazul tau...imi pare rau dar te poti dezvolta inca

Sigur ca ma pot dezvolta tot timpul ne dezvoltam si niciodata nu trebuie sa spunem ca suntem la maxim.
Si in ce priveste dilema ta eu zic sa facem un pariu si sa intrebam un profesor de romana macar sa coste prostia...

Fără nicio supărare sau răutate, îmi pierd răbdarea. E ultima încercare. Ce să exemplific? Ce context? Nu am spus asta. Contextul l-ai dat chiar tu. Încerc să reduc cât de mult pot, deşi e evident. Prima ipoteză: ai un portal destinat tinerilor şi atât => portalul este destinat tinerilor => orice i-ai mai atribui portalului, forma nu se schimbă => Portal de ştiri destinat tinerilor.
A doua ipoteză: ai un portal, destinat nimănui, sau irelevant cui, care conţine ştiri destinate tinerilor. Acuma nu portalul e adresat tinerilor, ci ştirile în sine => Portal de ştiri destinate tinerilor.
Este vorba strict de cui îi atribui proprietatea. Ştirilor sau portalului cu totul.
Analogie uşor forţată: lacăt cu cheie pierdut sau lacăt cu cheie pierdută. Ambele sunt corecte din punct de vedere gramatical, dar tu ştii ce ai pierdut.

| lpavel a răspuns:

Portal de stiri destinat tinerilor- versiune corecta! De ce? pentru ca se face referire la portal nu la tineri, iar portalul e unul singur!

| anonim_4396 explică (pentru lpavel):

Si..ai putea explica de facem acordul cu portal si nu cu tineri?

| Laura a răspuns (pentru lpavel):

Ce?!

| Golyat18 a răspuns (pentru Laura):

Da ma are dreptate fata nu te lua de ea!

| Laura a răspuns (pentru Golyat18):

Mie îmi este adresat răspunsul?

| Golyat18 a răspuns (pentru Laura):

Mnu sorry! big grin

| SG1995 a răspuns:

Verbul destin se acorda cu substantivul portal.

| Golyat18 a răspuns (pentru SG1995):

Poate fi si adjectiv "stiri destinate/mancate/rahate.etc."
aaaa, aud?

Răspuns utilizator avertizat