| Adyy5 a întrebat:

Un psihopat/sociopat poate iubi?

36 răspunsuri:
| T0T a răspuns (pentru 20000mAh):

Iubirea prezintă și egoism și dăruire. Dacă e doar egoism nu este în regulă. Iar un om ce iubește va trece peste egoismul său dacă persoana iubită vrea altceva și o va lăsa în pace, îi va dori tot binele pe mai departe, nu sechestra sau omorî.

| OldSoul a răspuns:

Da, dar nu neaparat o persoana.

| Drimmero a răspuns (pentru T0T):

OPC ca OPC,, daca imi bateam capul cu ei, le desfiintam site-ul, dar nu aveam de ce, gandeam matur si pe atunci, ii lasam in pace, imi faceam alte conturi si o luam de la 0, pentru ca nu pierdeam nimic.

| DroIja a răspuns:

Da, uită-te la Ray de exemplu.

| Takishima a răspuns:

Am vazut un film documentar unde un psihopat si-a omorit bunicii ca sa nu sufere cand aveau sa aflea ca a omorat pe fica lor. Un fel de a fi... compasional.
Tipul fusese abuzat acasa si nu a fost unvatat ce e empatia un copilarie. Conteaza educatia in copilarie.
Cred ca toti oamenii isi pierd in timp din intensitatea sensibilitatii dar daca au din copilarie invatata empatia nu devin psihopati, poate doar sociopat. Sociopatii urasc sa socializeze dar nu devin psihopati neaparat. Psihopatii sunt in mare masura sociopati si asta pentru ca se cred mai inteligenti decat multi din jur si poate unii chiar sunt. Cei schizofrenici nu au nicio legatura cu realitatea, au torul inventat in capul lor, acolo nu cred ca poate fi vb de inteligenta dar pot deveni sociopati, si la cazuri mai grave psihopati.

| Andwta a răspuns:

Ar putea, dar in caz ca nu ar vrea ar obliga-o si alte chesti mai rele.