| Furnicuta000 a întrebat:

Un vecin de-al meu a decedat ieri, iar fiul sau i-a luat cardul (avea multi bani in cont) si a scos o suma destul de mare pentru a avea pentru inmormantare si ce le mai trebuie. Se considera ilegal asta? Adica daca o persoana e declarata decedata si o ruda care are acces la cardul lui ii scoate banii se considera ca fura? Trebuie sa faca succesiune sau ceva de genul pentru a avea acces legal la bani? Batranul nu a lasat niciun testament. Are un singur fiu, sotia lui traieste

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"a decedat ieri, iar fiul sau i-a luat cardul...Are un singur fiu, sotia lui traieste"

știi cum se zice: primul sosit, primul servit. Lucrurile sunt nuanțate dar care e zbaterea?

| Furnicuta000 explică (pentru sierra1):

Pai zicea cineva ca nu e ok ca a scos banii pentru ca poate avea probleme cu banca

| sierra1 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Lucrurile sunt nuanțate, știi TOATE detaliile? Sigur nu, deci lasă-i să-și plângă mortul

| Furnicuta000 explică (pentru sierra1):

Nu e vorba de asta, doar ca si el se intreba daca sa ii scoata sau sa se imprumute

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ești legalist, ar fi nevoie după lege de proces de moștenire. Dar dacă cei doi au conviețuit împreună sub acelaș acoperiș, nu se consideră furt.
Acum, fiul va trebui să lichideze contul la bancă anunțând băncii decesul. După acel anunț, banca blochează contul și va da banii din contul defunctului numai după terminarea procesului de moștenire, chiar dacă este un singur moștenitor. Cei din bancă nu au nici ei acces la tranzacțiile de pe cont și nu o vor face fără o solicitare a unui judecător. Astfel nu are cine să vadă că după deces cineva a scos bani de pe cont. iar acela este infractor, a călcat legea. Ori cum proprietarul a murit, nu are cine să o facă astfel acea faptă de a scoate bani fără voie legal de pe cardul defunctului va trece neobservată.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Si eu am scos bani din contul tatălui meu când a murit. Cei de la banca ma cunoșteau si pe mine si pe el. Suntem patru frați dar nu aveam ce face, neavand bani pentru înmormântare. Cei de la banca m-au înțeles. Erau si frații cu mine.