cristacheceliute
| cristacheceliute a întrebat:

Unde vedeti granita intre sport si alte tipuri de competitie? Credeti ca termenul de sport este deja prea cuprinzator avand in vedere ca include competitii in genul sahului sau intrecerilor cu masini, sau poate ar trebui largit incat sa includa spre exemplu competitii de jocuri video? De ce un joc de Quake (spre exemplu ) ar fi mai putin sport decat, de exemplu, sahul? Si daca sahul e un sport, atunci de ce nu si tablele sau damele? Sau pokerul?

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

După părerea mea, dacă ar vedea iniţiatorii jocurilor olimpice (vechii Greci ) noutăţile s-ar prăpădi de râs. Deviza olimpică oficială este : Citius, Altius, Fortius, adică : mai repede, mai sus, mai puternic. Se spune că şahul este un sport al minţii, dar din păcate este static. Privind metaforic deviza olimpiadei am putea introduce aproape orice şi să-i spunem sport. Ideea ta e totuşi bună şi cred că se vor organiza sub o altă deviză şi independent de sportul-sport. Altfel am putea să auzim prin şcoli :
-Apropo ce probă ai azi la sport?
-Păi am proba la şah şi la World of Warcraft. Dar tu?
- Păi eu am terminat deja. Şi ce note ai luat?
-Eu m-am antrenat bine, 10 la table că am dat un 6-6 şi 7 la Poker că am prins numai perechi. Aici trebuie să mai antrenez.

2 răspunsuri:
cristacheceliute
| cristacheceliute explică:

Parerea mea sincera e ca nici macar luptele nu ar trebui incadrate in sport. O categorie separata pentru lupte ar elimina ideea ca daca ti-o iei in freza faci sport. Lafel si formula 1 sau raliurile, sunt alta activitate, asa oricine se ia la intrecere cu masina poate pretinde ca face sport, si ca mai e si benefic sanatatii laughing Chestia cu norocul e subiectiva, mai poti avea noroc si la fotbal nu? Doar ca am fost curios sa vad definitii ale sportului. Dupa termenii aia un pusti de 13 ani cu ochelari, la 95 kg care joaca counter-strike peste 10 ore zilnic poate fi lejer recunoscut ca sportiv de performanta. De ce? Pentru ca pur si simplu criteriile se rezuma la abilitati in competitie. Sahul la fel, e un joc de strategie. N-are nimic cu sportul. Bine e parerea mea. Mi s-a spus ca exagerez. Mie mi se pare un obicei barbar si sa te uiti la box. Aia isi sparg fetele acolo si lumea plateste sa vada. Pai sa puna frate si luptele de cocosi in sport, nu?

| JesterRO a răspuns:

1) O activitate e numita sport daca se consuma o anumita cantitate de calorii si daca se desfasoara in competitii.
2) Pentru ca la table sau poker intervine prea mult norocul. Ce sport mai e asta unde efortul e acoperit de noroc?
3) Cat despre Quake, sport inseamna motricitatewinking Sport nu inseamna sa misti degetele si atat.

Sa nu ne umilim fiinta si sa numim jocurile pe calculator sport. Am putea spune sport doar pentru cei in carucioare. Dar si aia joaca baschet si volei si altele.