anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Uneori inainte de culcare, nu prea vreau sa ma culc ca mi-e frica ca o sa visez ceva urat, desi demult nu am mai avut un cosmar.
Stiu ca nu prea ar trebui sa imi fac griji, dar de obicei am cosmaruri
rare si totusi destul de groaznice si in ziua accea am impresia ca a fost real. Stiti vreo solutie?

2 răspunsuri:
| AlexanderAdrian a răspuns:

Cosmarurile sunt in general obisnuite la varste mici, sa zicem pana la 14 16 ani. In sensul ca sunt foarte frecvente si nu au o sursa/cauza precisa sau nu o au deloc.

La varste mai mari cosmarurile apar datorita unuia sau mai multi factori de stres, scoala este un astfel de factor sau relatiile cu parintii deseori tensionate. Analizeaza ce se intampla in jurul tau si cauta cauza.

Eu personal am trecut de la cosmarurile obisnuite varstei la a visa lucruri extrem de ciudate si relativ infricosatoare. Fiindca am vise foarte vivide, care par sa fie reale, m-am autosugestionat sa fac diferenta intre un scenariu posibil si unul imposibil si atunci in visele extrem de ciudate imi dau intotdeauna seama ca visez si am ajuns sa nu ma mai sperii deloc. Desigur eu spre exemplu visez mai curand sf decat clasicele cosmaruri dar cred ca poate merge o autosugestionare si pentru acelea.

| EvilThoughts a răspuns:

Înainte să te culci fă-ți rugăciunea.
Și gândește-te la altceva până să adormi, gen o persoană dragă sau un film de comedia pe care l-ai văzut.
Eu când trebuie să învăț, îmi învăț seara și până să adorm îmi repet ce am învățat ca să nu mă gândesc la filmele horror pe care le-am văzut *da, am o ppasiune nesănătoasă pentru ele laughing *. Găsește o metodă prin care să nu-ți ami fie frică. Poți să dormi cu lampă mică.
Baftă happy