Minciuna este o afirmatie contrazisa de catre experienta, observatie sau bun simt, care este oferita in mod premeditat sau spontan prin contorsionarea totala sau partiala a faptelor si a adevarului sau prin argumentarea selectiva, dar aparent semnificativa, a faptelor. Minciuna se considera o actiune intentionata de declarare a unei stari modale necomfirmabile sau imediat comfirmabila, pentru a produce confuzie, a oferi false sperante, a determina o anume actiune sau a crea o anume stare intelectiva, sociala ori afectiva care serveste intr-un fel sau altul "mincinosului".
Privit dintr-o anumita perspectiva, se poate afirma ca minciuna caracterizeaza personalitatea, iar adevarul realitatea, in sensul ca personalitatea poate produce afirmatii confirmabile sau infirmabile
Abdul Elif: cu privire la realitate, dar reflectarea realitatii in individ, care este un adevar, este o distincta transpunere a unei cantitati purtatoare de informatii care se metramorfozeaza "realitate" cu o structura si fenomenalitate distincta. Prin minciuna, mai mult ne agravam situatia in care ne aflam, iar pentru a ne elibera, normal trebuie sa spunem adevarul. Dar cateodata, nu toate lucrurile care sunt ascunse in noi, pot fi scoase din acea manta a secretelor. Toata lumea gaseste flori, dar si carari pustii care ne vor invata sa fim mai puternici. In concluzie, prin minciuna nu rezolvi nimic, pentru ca...nu exista minciuna care sa nu fie descoperita intr-un anumit punct al vietii. Calea cea dreapta, intotdeauna a fost, este si va fi ADEVARUL.
Nu exista om care nu a mintit niciodata.Si tacerea poate fi considera tot o minciuna pentru ca in fond ajuta la acoperirea adevarului. Dar adevarul iese mereu la suprafata. E doar o chestiune de timp
Uneori adevarul este cea mai crunta minciuna si poate sa doara mult mai tare.Eu mint pentru a nu rani o persoana si pentru a evita un conflict sau o situatie penibila. Minciuna este arma prostului, dar este ceva necesar - toti mintim, nu?!
Minciuna este arma celor ce nu pot recunoaste veridicitatea, a celor ce nu sunt capabili sa-si recunoasca faptele, asta spune multe despre caracterul lor. Cei care apeleaza la minciuni nu vor sa-si pateze reputatia, dar in schimb, au mustrari de constiinta.
Mai bine spui adevarul, imediat te-ai descotorosit de stres, nu mai traiesti cu teama ca intr-un final se va afla, va iesi la lumina. Cale rectilinie nu exista, ci ratiune cinstita.
anonim_4396 întreabă:
NuConteazaCineSunt întreabă: