| IonelFlorianUrzica a întrebat:

Unii spun ca persoanele bolnave de autism, ADHD sau retard mintal ajung sa comita crime și sa se sinucidă sau sa facă schizofrenie din cauza ca nu ș-au ținut sub control bolile dar eu sunt de părere ca este din cauza ca sunt discriminați și nu sunt acceptați de societate! In țara asta toată lumea discriminează pe toată lumea, nu au alta treaba decât sa rada de cei care sunt diferiți, nu e de mirare ca suntem printre primele locuri la bullying in scoli! Eu sunt de părere de toți ar trebui sa fie acceptați și nu sa se mai considere ca au boli sau ca ar trebui sa se trateze frecvent! Voi ce părere aveți despre acest subiect?

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu nu am auzit că cineva sa omoară pe cineva că are adhd, adhd in copilărie, adolescenta e agitație și lipsa atentei iar după 18 ani multi rămân cu lipsa atentei, eu din ce știu pshiopati reprezintă un Nr mare de criminali in serie, nu are legătură autismul, adhd cu pshiopatia nici cu schizofreniea paranoica

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Scuze de greșeli, înțelegi tu

| StoicAnalysis a răspuns:

E greu sa nu ii discriminezi. Pentru ca ei din start, au nevoie de ingrijiri speciale, ceea ce ii face diferiti. Si de obicei omul trage la apartenenta. Daca cineva este diferit are doua variante: ori face tot posibilul si se integreaza, ori este respins. Bullying-ul in scoli eu cred ca este benefic pana la o anumita limita. Pentru ca prin bullying se creeaza caractere. Atunci iti invingi temerile sociale, atunci prinzi "glas", atunci iti creezi propriile seturi de valori. Daca treci prin viata lejer fara nici o grija, la 25-40 de ani cand dai de probleme, ai sa clachezi si nu ai sa stii cum sa rezolvi problemele.

| IonelFlorianUrzica explică (pentru StoicAnalysis):

Dar tu știai ca mulți copii se sinucid din cauza bullying-ului sau devin violenți! De asta ajung prin spitale mulți! Da au nevoi speciale dar consider ca unii dintre aceștia care sunt diferiți pot fi chiar mai deștepți decât oamenii normali

| StoicAnalysis a răspuns (pentru IonelFlorianUrzica):

Pentru asta exista educatia de acasa. Daca parintii nu comunica sanatos cu odrasla lor si nu au o influenta parentala conforma, e si normal ca in societate se vor confrunta cu astfel de probleme. In 90% din cazuri, copiii ajung violenti sau comit suicid din pricina bullying-ului, pentru ca nu au avut o relatie sanatoasa cu parintii lor. Ei daca acasa sunt neglijati, neintelesi sau maltratati, si mai sunt si in societate ( la scoala ) la fel, e si normal ca vor ajunge sa apuce cele doua carari gresite.
Nu poti sa pui vina in totalitate pe scoli, pentru ca in scoli, inevitabil vor fi mereu copii care vor domina alti copii. Si in cazurile astea, cei 7 ani de acasa ar trebui sa-si faca treaba pentru ei.
Bullying-ul nu poate fi exterminat. El mereu va exista. oricat de multe masuri ti-ai lua, tot acolo se va ajunge. Asa e natura umana. Sa dominam sau sa fim dominati. Unii prefera sa fie condusi, iar altii prefera sa conduca. Asta e ordinea firii omenesti. Mereu vad oameni care blameaza sentimentele de frica, furie, gelozie, ura, etc. Toate astea sunt considerate in mod eronat ca fiind rele si adesea sunt suprimate. In realitate, toate aceste sentimente creeaza caractere si din ele invatam si evoluam. Daca cativa indivizi nu pot supravietui acestor sentimente, e vina parintilor in totalitate si ca urmare, odrasla lor va suferi prin deces din pacate. Dar asta e viata. Nu poti atinge niciodata perfectiunea, pentru ca ea nu exista.

Referitor la copiii cu nevoi speciale, ei pot fi destepti sau chiar prosti, dar faptul ca sunt neadaptati, ii marginalizeaza. Si aceasta trasatura de marginalizare, face parte din firea noastra.
Acum sute de ani oamenii de culoare erau inrobiti pentru ca erau considerati drept animale fara minte, din pricina faptului ca ei nu au evoluat si se comportau asemenea unor animale. Si noi cum eram invatati generatie dupa generatie sa ingradim animalele pentru beneficiul nostru, am facut la fel si cu ei. Era ceva normal atunci, ca si cum ai cumpara acum un hamster, ca sa-l vezi cum se invarte in roata, asa cumparai si atunci oameni de culoare sa-i pui la munca. Cu timpul insa, ei au evoluat si usor usor au fost integrati in societate, pentru ca s-au adaptat.
Ceea ce vor multi de la copiii cu nevoi speciale si de la noi restul lumii, sa fie integrati cum trebuie in societate, este aproape imposibil acum. Va fi totusi posibil dupa cateva decenii, insa acum, nu se poate, pentru ca nu toata lumea a fost educata sa inteleaga comportamentul unui copil cu anumite deficiente si tindem sa ne distantam de ei, tocmai din aceasta cauza.

| LisaJulie a răspuns:

Cred ca toata lumea ar trebui acceptata dar in acelasi timp trebuie sa avem aceleasi drepturi, nu unii sa aiba mai multe drepturi ca noi