Draga,
uite ce cred eu : sa-ti fie rusine ca esti ceva, e boala psihica sau lipsa de demnitate personala.
Unui om normal la cap, educat, inteligent, de ce sa-i fie rusine ca are pielea albastra?
Fiecare isi face drumul in viata si ideal ar fi sa contribuie cu ceva fiecare in comunitatea in care traieste.
Desigur ca si,, celorlalti,, le este rusine de ceva.
Doar ca rusinile lor sunt personale si nu-si asuma vina colectiva.
Nu tuturor le este rusine deoarece mai multe state au o conditie financiara mult mai buna ca a noastra si asta nu i mai face sa se simta ciudta si in + nu aud lucruri atat de rele despre concetateni lor decat aud romanii sau tiganii despre ei
Nu conteaza in toate situatiile conditia financiara..nu trebuie sa -ti fie rusine ca esti sarac daca tu ai constiinta impacata ca esti cinstit. Crezi ca bogatilor nu le e rusine de absolut nimic in toata viata lor de bogatasi? Le e.
Tuturor le e jena cu ceva cu referire la persoana lor sau la orice alt detaliu despre care ceilalti nu au habar.
Suntem oameni.
Adevaratvorbesti! Cine ne-a dus tara de rapa?
Noi? Nu cred! nu sunt naiv.Cine ne saraceste si din saracia noastra?
Tiganii, romanii slinosi si obositi de munca, sau jegurile exterioare? Ma scuzi ca zic asa de urat!
Excelent gandit. Sper ca toata lumea sa gandeasca ca tine!
Nu stiu ce inseamna insa 'bogatasi'. Invata-ma! Dar eu cred ca sun oameni cu stare' ca sa zic asa care dau de munca!, nu de pomana la competenti si mai sunt (cum zici tu bogatasi), care fac doar RAU.
Hai mai!
Ai zis bine!
Da,ai dreptate.Nu am mentionat ironic cuvantul "bogatasi" ci doar ca o paralela la saracie din contextul de mai sus...
Bogati, adica oameni care au dobandit luxul si oameni care s.au nascut in lux. Faptul ca ne e rusine cu rasa noastra sau cu orice altceva nu cred ca ar trebui sa aiba legatura cu faptul ca ai bani sau nu; sunt doar impuse de societate si din pacate ni se introduc si noua in subconstient. Poti fi OM cu sau fara bani, negru sau alb, roman sau francez.
Mersi
Mie imi este rusine ca cei din jurul meu sunt romani...
Care "alorlalti"? Indienilor? Asiaticilor? extraterestrilor?
Pe aia ii cunosti? Eu cred ca da, dar nu sunt sigur! Invata-ma tu! Am fost doar in Anglia si in Germania si am rude in america (nu scriu cu minuscule intamplator).
De asiatici mai stiu ceva, de indieni chiar ff mult. Dar nu stiu de ce? ...cand ii vad si-i stiu pe aia de care vorbeai, imi salta inima de bucurie ca sunt si mai prosti dar si mai saraci la minte si 'filozofie ' ca mine!
Iarta-ma!~
Pai negrilor daca esti alb, albilor daca esti negru sau tigan, combinatiile.
Cum iti poate fi rusine de altceva decat tine?
Broastelor le e rusine ca celelalte (din specia lor ) sunt broaste?
Eu voi fi pana la moarte roman, nici nu vreau sa ma gandesc sa plec in strainatate, caci imi place tara mea asa cum este. Sincer sa fiu, n-am mai auzit niciun alt om (libanez, nigerian, rus, chinez, indian, mexican, etc.) caruia sa-i fie rusine de tara sa. Multor romani le este rusine, dar prea putini fac ceva concret pentru a schimba tara in bine.