| sweetnovember a întrebat:

Unui psiholog chiar îi pasă de starea pacientului său sau e motivat doar de banii ăluia?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Tu ca vanzator la o alimentara iti pasa ce cumpara clientul tau atata timp cat iti vin banii in buzunar?

Oamenii sunt egoisti, crezi tu ca ii pasa psihologului de Cornel ca e depresie si sufera din iubire?

50 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ambele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Daca nu ii pasa nu isi mai pierdea timpul sa il ajute sa treaca peste inteligentule. Gasea alta meserie. Psihologii (unii cel putin ) nu sunt oameni prosti. Nu dau de 3 ori din fund si gata, au diploma.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

'Ambele' in cazul in care ai impresia ca lumea e scoasa din peisajul lui 'Alice in tara minunilor'

Aici e vorba de servicii,, mai documenteaza-te la cum sta treaba cu economia si cum se fac schimbul de servicii.
Ei cu cat isi fac treaba mai bine, cu atat sunt platiti mai bine,, nu stiu daca prinzi ideea

anonim_4396

TU limiteazate la intrebarile de fotbal ca doar acolo esti bun, in rest, nu mai face spam ca oricum raspunzi degeaba si aiurea.

Prietene...tu ai ochelarii de cal trasi pe nas si nu vezi ceea ce trebuie sa vezi, scuteste-ma cu vrajeala de mai sus, realitatea te trezeste, sau ar trebui sa trezeasca pe cei care au ochi sa vada si inteleg.

anonim_4396

Stii tu ce se spune de vulpe? Cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acrii. Asa si tu. Ai fost la psiholog in viata ta sa vezi cum e? Ai citit despre ei si munca lor? Ai avut oameni apropiati tie care sa lucreze in domeniul asta? Daca nu, besi de la intrebarea asta ca esti pe langa. Inteligentul lu peste sarat unde era, ptiu sa nu te deochi.

Scuza-ma,, a fost greseala mea ca ti-am acordat atentie, trebuia sa ma opresc de la primul raspuns, n-am cu cine, hai sanatate!

anonim_4396

Stiu ca doare adevarul. Fly, fly, fly.

| AvalohAlyn a răspuns:

Buna intrebare. Unii psihologi pun suflet in ceea ce fac si se gandesc la binele pacientului, altii sunt mai materialisti si nu se implica total la fel cum e si la medici.Important e sa te ajute cat mai mult, si sa fiti implicati amandoi in procesul terapeutic, tu sa colaborezi iar el sa isi dea interesul tot mai mult.Conteaza mult sa colaborezi si tu cu el, sa faci ceea ce iti zice, temele terapeutice, sa respecti sistoate sa urmezi toate sfaturile lui etc.Cauta si tu psihologi apreciati de mai multa lume si in mediul online etc

| whatevernvm a răspuns:

Dragii de voi ce va certați
Bai, referitor la întrebare, ambele mai mult sau mai puțin. Spre exemplu, daca fac psihologie pentru ca îmi place și nu e cel mai bănos lucru și nici cel mai ușor, automat îmi pasa de starea pacientului și îmi plac oamenii și îmi place ideea de a îi ajuta. E ideal dacă reușim sa îmbinăm utilul cu plăcutul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru whatevernvm):

Vorba aia " dupa ce ca esti prost, te mai si dai mare cu asta ".

| RAY a răspuns:

Uni le pasa la uni nu le pasa, ca psiholog trebuie sa te implici emotional sa intelegi acel om

| whatevernvm a răspuns (pentru anonim_4396):

Iar Îți arde ce cearta, ha? Vezi cum iei iar ban

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru whatevernvm):

Eu ce vreau? Nu sunt conquina sa incep sa insult lumea cum apuc. Nu sunt genul. Desi, daca imi da doar suspend si pe asta am sa fac si asta laughing.

| Dan193 a răspuns:

Cred ca-i 50-50 cam la orice job. Nu poate fi doar din placere sau doar pentru bani, ca-n ambele cazuri vei ajunge mizerabil.

| PersonajFictiv a răspuns:

Un psiholog are ca scop sa inteleaga si sa ajute pacientul sa treaca peste anumite blocaje, probleme.
Psihologii buni sunt cei care iubesc oamenii.
E de ambele, dar mai mult de dragostea fata de meserie si efectul pe care il are aceasta.

| PersonajFictiv a răspuns (pentru Drimmero):

Compari psihologul cu vanzatorul de bilete laughing
Oricine poate sa fie vanzator, dar putini sa fie psihologi.
Psihologii se gandesc cum sa faca viata celor care intra in cabinetul lor mai buna ( majoritatea ) vanzatorii ..la ceva total diferit.

| Drimmero a răspuns (pentru PersonajFictiv):

In aparenta sunt diferiti, dar in esenta tot pentru bani lucreaza.
Nu zic ca toti sunt la fel, mai sunt si cativa care se gandesc intr-un mic procent la binele lumii,, dar cam greu.
Tu de ce lucrezi? nu tot pentru bani? Sa nu te aud ca din placere... ca nu o sa fie deloc credibil.

| sweetnovember explică (pentru Drimmero):

Tu chiar compari meseria de vânzăror cu cea de psiholog/psihoterapeut?
Mai e nevoie să spun că sunt 2 sarcini foarte diferite una față de alta?
Mă gândesc că poate nu era deja destul de evident.

| Drimmero a răspuns (pentru sweetnovember):

Eu am impresia ca voi chiar nu ati inteles inspre ce bat, trebuia sa o zic direct, ca sa stie tot...omul.
Indiferent de meseria pe care o ai si statutul in societate, egoismul e in floare, iar banul e motivul tuturor certurilor intre oameni si reprezinta amplificarea egoismului.

Psihologul te ajuta cat ii permite timpul si incearca sa faca treaba pana la capat, asta in caz ca e profesionist, dar gratis nu ar face-o, asta e esenta.
Nu doar el, ci toti din toate domeniile.

Dacă tu nu eşti mulțumit cu meseria ta şi o faci doar să ai ce pune pe masă nu înseamnă că toți suntem la fel de mizerabili.
Sau nu ai auzit niciodată de a îmbina utilul cu plăcutul? Nu crezi că asta ar cam fi dorința celor mai mulți oameni? Adică să lucreze într-un domeniu pe care ei l-au ales din plăcere.

Mda.Raționamentul tău e corect până la un punct, după o ia rău la vale.Ideea era alta.Că bani poți scoate din multe alte lucruri, nu doar ajutându-i pe alți oameni.
Şi probabil că nici de cazurile pro bono nu ai auzit vreodată.

Oricata placere si pasiune pui tu la inceput pentru orice, o sa devina cu timpul ceva obisnuit, stresul se amplifica, plictiseala urca la cote mari,, cheful de ceea ce faci e aproape dus, deci pana la urma tot placerea ramane de capul tau?

Placerea ca placerea, dar aia nu-ti da de mancare, banul face legea, exact... acele hartii care au ajuns sa controleze omul/

Eu doar m-am conformat exemplului din intrebarea ta.
Ai pus intrebarea pentru a asculta si alte opinii sau e pusa pentru a-ti confirma tie ideea? fa-ma sa inteleg

Eşti foarte cinic iar plus de asta mai simt şi o notă de deprimare cruntă în comentariile tale.Dar presupun că asta se-ntâmplă când nu ai niciodată încredere în nimeni şi nimic.
Te poți conforma în altă parte.E clar că nu pot scoate un răspuns obiectiv de la tine.Tu iei totul mult prea personal.Da, ştiu că în sinea ta, în timp ce-mi scriai primul răspuns, te-ai pus pentru o clipă în locul pacientului fictiv şi te-ai simțit neîndreptățit fiindcă din start ai tras concluzia că ăluia din fața ta nu-i pasă câtuşi de puțin de tine...
Ştii, şi eu sunt o fire mai cinică dar cu moderație.Negativismul dus în extrem e un foarte bun generator de complexe de inferioritate şi de aici o sumedenie de frustrări din
...te miri ce.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer daca era motivat doar de bani nu se facea psiholog se facea altceva

| margaretalba a răspuns (pentru Drimmero):

Sa stii ca sunt si psihologi care ajuta gratis, doar ca nu-i cunosti tu. Lucrez in domeniul socio-uman si stiu ce zic. Sunt si oameni pentru care altruismul si dorinta de a se simti utili sunt motivatii puternice de a ajuta, nu doar banii. Daca nu ai avut aceasta experienta, nu stii ce pierzi. Nu mai generaliza despre oameni, ca nu toti sunt la fel (chiar daca sunt putini "aia buni", tot existahappy. O seara buna!

Hai ca a fost simpatic raspunsul, in sensul ca ai incercat s-o faci pe Doamna Psiholog. Din tot ceea ce ti-am scris,, asta ai inteles? Ca m-am dat pe mine ca exemplu? Recunosc ca am zambit cand am citit.

Spre deosebire de răspunsurile tale cinice şi paranoice al meu a fost simpatic zici?
Deci nu vrei să recunoşti că te-ai victimizat, în mod involuntar, încă din primul răspuns, nu? Negarea e egală cu regresul, dar e viața ta, te las să te minți după bunul plac.
A, şi nu am făcut vreo abordare mai specială pe tine, fantezistule.