Salut!
Uite cam cum merge treaba: explica-i mamei ca vrei foarte mult sa mergi la discoteca. N-ai fost in viata ta si esti tare curioasa. Mori de nerabdare si vrei foarte mult. Spune-i ca iubirea inseamna si incredere(daca te iubeste, va avea incredere ca nu vei bea sau te vei droga) si spune-i ca mergi cu prietenele tale cele mai bune. Povesteste-i cum te vei distra, cat de fericita vei fi si spune-i cat de suparata ai fi sa stai acasa degeaba, daca nu au nevoie parintii de tine sau n-ai nicio tema urgenta/examen/test/teza etc.
Acum s-o atingi la coarda sensibila: Spune-i ca si ea probabil a fost la discoteca in tinerete si...sa fim seriosi! S-a distrat si n-a interesat pe nimeni ce dracu face acolo Spune-i ca odata-n viata esti tanar si nu te vei distra la 30 ani ca la 17 ani si ca viata merita traita. Viata este asa de scurta...
Mai spune-i ca daca ea a avut dreptul de a se distra, tu de ce nu-l ai? Fiindca le este frica ca vei ajunge in spital in coma alcolica sau la politie pentru consum de droguri? Sa fim seriosi...
Sunt parinti. TREBUIE sa inteleaga.
Si acum mi-am dat seama ca asta va avea loc Miercuri seara la ora 9. Deci in timpul saptamanii... A doua zi ai scoala. Asta cred ca e problema. Spune-i ca ai religie, sport, civica, mai baga niste ore de biologie, acolo, ore neimportante pentru care sa lipsesti.
Stiu sentimentul, dar mama mereu m-a sustinut sa ma distrez. Ma enerveaza genul de parinti "nu te las la club/discoteca ca cine stie ce faci"
Sper ca te-am putut ajuta. May the Lord be with you >