| Mari_Meriem_1986 a întrebat:

Urmează să îmi iau o cățelușa din părinți de amstaf cu pitbul, ce puteți să mă sfătuiți în legătură cu dresajul ei. Menționez ca urasc din suflet bătaia si nu as fi de acord cu metoda asta în veci!

1 răspuns:
| AndreiMaCheama1443 a răspuns:

Pai depinde cum il cresti, am un prieten cu Amstaff 100% si nu e rau deloc. Totusi la asemenea rasa iti trebui botnita cand creste mai mare ca daca nu iti iei amenda. Oricum la inceput dai mula mancare sa fie sanatos, sa aiba microcip vaccin etc. Incearca sa-l dresezi acum pe la vreo 3-4 luni chiar si la 2 luni ca dupa va fi foarte greu.Ok acum vad la ce te-ai referit prin "urasc bataia" credeam ca te referi ca sa nu se bata cainele, pai nu trebui sa-l bati daca vrei sa il dresezi, incearca in primele 2 saptamani cu mancare, de exemplu: comanda sezi : ii impingi fundul in jos incat sa stea in pozitia de sezut si dupa in dai mancarea si ii zici Bravo + numele lui. La fel si la celalalte comenzi, dar totusi cateodata trebui sa ii dai o palma ca sa se invete cu comanda si sa nu ie obraznic. Si inca ceva, sa-l scoti la plimbare de mic, ca sa se acomodeze si sa nu muste si iti sugerez sa ii cumperi ham. Ok cam atat am avut de zis, nu stiu cat o sa te ajute dar am incercat ce am putut, asa am facut si eu, Bafta!