Nu imi este frica de moarte, indiferent de cauza si decat sa ajung sa fiu ranita in asemenea hal incat sa imi petrec restul zilelor pe un pat de spital, as prefera sa mor. Mi s-ar parea un chin mult prea mare. Sunt lucruri normale, naturale si sincer nu am nici un regret. De asta e bine sa traim prezentul cat de armonios si frumos putem, pentru ca niciodata nu stim ce ne rezerva ziua de maine
Nu mie frică de moarte în sine, mi-e frică de durere, de modul în care aș putea sfârși la un moment dat, mie frică de lipsa de realizare, de faptul că trăiesc fără să fi făcut ceva remarcabil.
Ce consideri tu a fi remarcabil?
Nu știu, ca existența să nu fii fost complet inutilă, să fii util societăți, să realizez ceva, orice nu contează dimensiunea acelui lucru, care să să ajute generațiile viitoare.
Dar ce faci cand existenta altora e inutila si toxica?
Te îndepărtezi de persoanele alea, încerci să limitezi influența persoanelor toxice din viața ta, ca să nu devi tu la rândul tău o persoană toxică.
Ai dreptate.
Da mi-era teama pe vremea cand eram tinara si era razboiul rece dintre America si URSS mi-era teama ca unul din doi va declansa un razboi nuclear si vom pieri cu totii.Asta era acus 40 de ani.De frica de moarte am inceput sa citesc carti reviste care se ocupau de acest subiect adica de moarte si cu timpul am ajuns sa nu-mi mai fie frica de ea.La momentul prezent de doua lucruri mi-e frica:de boala, a doua mare frica sa ramin pana la moarte singura neiubita si neimportanta pentru nimeni.
Eu sunt bolnava da nu mi-e frica de boala. De singuratate nu ma tem, iubita am fost si sunt, importanta sunt.
Asta e important sa fii iubita atunci ai totul.
Da,asa e. Numai ca autoritatile romane ii urasc pe astia ca mine care fac reclamatii. Asta pentru ca sunt rai si nici intregi la minte nu par sa fie.Ei vor doar sa treaca timpul, sa-si ia salariile si sa distruga pe toti care fac prea multe reclamatii.
Si eu am fost iubira si importanta pana a trait sotul meu asta nimanui nu i scrie pe frunte pana la ce varsta traieste si te simt cam aroganta in raspunsul dat orice boala provine din suflet ai putea manifesta mai multa empatie si iubire semenilor asta ti ar vindeca sufletul si boala nu inteleg daca ai parte de iubirw de ce esti aroganta si bolnava.Un om fericit care iubeste si este iubit nu se imbolnaveste. Iubirea apara sufletul de boli.
Asa e, iubirea apara sufletul de boli.Nu pot iubi jigodiile nici nu empatizez cu ele.Razbunarea vindeca sufletul mai bine ca orice. Poate oi fi aroganta, nu e nimeni perfect.
Dar ce problema ai nu 8nteleg cum se asocieaza intrebarea ta cu problema pe care o ai am inteles ca reclami ceva eu in viata mea orice am putut rezolva prin atitudine omenoasa si nu am presupus despre nimeni ca e jigodie numai ca nu ma intelege sau are un coeficient de inteligenta scazut iar acesti oameni trebuie evitati iar conflictul rezolvat la nivelul lor de inteligenta.Razbunarea nu ajuta chiar daca acum nu recunosti nu mie imi faci o favoare ca recunosti sau nu dar orice sentiment negativ chiar si razbunarea pe tine te va distruge.Asta e clar.
Am deviat de la subiect.
Mondial.
Deocamdată e liniște.
Deocamdata. Dar va fi un razboi mondial.
Cine ți-a zis?
La TV se vorbeste de razboi de atata timp. Tu nu te uiti la TV?
Doamne ferește!
Ai citit tu asta in globul de cristal? Stati cuminti ca razboaiele din ziua de azi nu se mai poarta pe campuri de lupta cu gloante, avioane si tancuri pentru ca sunt metode mai eficiente si mai putin costisitoare de a casiga o batalie. Acum sunt lupte strategice si economice, un inamic statal este eliminat cu un virus, cu penalizari la nivel economic, cu o explozie care este musamalizata ca sa apara drept accidentala. Nu o sa fie nici un razboi mondial asa cum va imaginati voi. O sa fie mereu acelasi razboi de interese purtat pe un camp de lupta al stampilei si al parafei din care doar oamenii de rand au de suferit de ambele tabere. Atat!
Crunt! Va fi razboi mondial, ai sa vezi.
Nu citesc in globuri de cristal, dar am vazut viitorul unei straine fara sa vreau.
Bine Mohamed, cum zici tu.
RAY întreabă: