anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

V-ati gandit vreodata ce e viata asta? Care e scopul ei? Pentru ce traim?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Da, mi-am pus intrebarea asta de foarte multe ori.Scopul nostru pe acest pamant este sfintirea noastra, pregatirea pentru o alta viata.Am fost creati pentru placerea Lui Dumnezeu, ca sa se bucure de noi.

41 răspunsuri:
| Mya a răspuns:

Pfff... te rog! x-( Imi amintesti de o profa din liceu, la filozofie! Ce teme ne mai dadea... o saptamana m-am chinuit sa rasp la intrebarea asta... si degeaba, ca am luat un amarat de 7!hee hee

| andi a răspuns:

Pai traim, ca sa nu murim, existam ca sa fim...viata asta e si buna, uneori e si "ne"buna...mergem mai departe pe drumu' nostru

| claudya a răspuns:

Sa vedem ce ar fi viata... o insiruire de episoade ca intr-un serial, cu suisuri si coborisuri, cu sperante si disperare, cu bune si cu rele...cu realizari si esecuri si lista poate continua, dar cel mai mult in viata conteaza ce lasi in urma ta... ce urmasi ai... si ce rol ai avut de-a lungul anilor... despre acest subiect se pot scrie romane...

Shin
| Shin a răspuns:

Ca sa-i faci viata mai frumoasa persoanei care o iubesti si care te iubeste si sa dai sansa unei noi vieti sa iubeasca la randul ei.
Shin o:-)

| dulshe a răspuns:

Uff numa de cate ori, ff multe ori(mai ales cand eram fffffff suparata)sadsadsadsad

| inna a răspuns:

Traiesti sa lupti, sa suferi, sa iubestilaughing

| moonY a răspuns:

Zilnic.si ma distruge gandul ca voi muri fara sa aflu raspunsurile

pupimik
| pupimik a răspuns:

Traim pentru ca nu avem altceva mai bun de facut! big grinbig grin

| TipulVerde a răspuns:

Nu, nimic din ce e mai sus. Lasa-l pe dumnezeu, lasa iubirea, lasa-i pe ceilalti. Suntem absurd, suntem necunoscut...
Traim....ca sa murim si doar atat.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

@ Anna: pregatirea pentru o alta viata care sa aiba loc prin sfintirea noastra? Scuza-ma ca te intreb, eu am o problema psihica, dar cei care comit genociduri, violuri etc cum anume se sfintesc? Mie imi scapa ideea... O alta viata? http://www.youtube.com/watch?v=yNMxiKbgDJU

@pupikmik Nihilista mik, ce te impiedica sa pui o lama pe vena si sa tragi?

Pentru ce traiesc? Pentru mine. Pentru fericirea mea. Pentru implinirea mea. Aici e Raiul meu si va f** daca vreti sa imi distrugeti armonia mea!

| anonim a răspuns:

@anna-ce tare ai fost.am fost creati pentru placerea lui dumnezeu ca sa se bucure de noi.acum te intreb si eu:in ce sens sa ''se bucure de noi''? de tine de cate ori s-a bucurat, ca eu ma feresc sa-l las sa se bucure de mine. rolling on the floor

| TipulVerde a răspuns:

Toti murim fara sa stim raspunsul. Trebuie sa fii chiar prost sa zici ca stii...

Anna
| Anna a răspuns:

@emil-chiar ma gandeam ca o sa ti se para amuzant.Sa se bucure de cinstea, respectul, admiratia pe care i-o dam, de toate lucrurile pe care le facem si care-I aduc satisfactie.
P. S: Nu poate sa zica omu' nimic ca trebuie sa-i rastalmacesti cuvintele si sa interpretezi dupa cum ai tu chef. Ah! laughing

Anna
| Anna a răspuns:

@Zbenguici-ce treaba ai tu cu violatorii, infractorii si altii? Fiecare isi vede de ograda lui. Cei despre care vorbesti isi vor primi "raspalta" intr-o viata viitoare(un chin vesnic), important este sa gandesti si sa judeci in dreptul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

ce e scris aici nu e de mine dar cred ca e un mare adevar

Am multe intrebari de pus.raspunsuri de primit... Ce este viata si ce suntem noi? Este o piesa ieftina de teatru... iar noi niste marionete in mainile destinului.numai ca noi avem suflet. avem sentimente.si tot ce se intampla in jurul nostru ne afecteaza intr-un fel sau altul.radem.plangem.zambim...ne intristam... Ce frumoasa ar fi viata fara dezamagiri si fara deziluzii. fara suferinta. Dar daca ar fi asa, nu s-ar mai numi ‘’VIATA’’. s-ar numi ‘’VIS’’.ne place sa visam pentru ca visul ne permite sa fim cine vrem, cand vrem si cum vrem.In vis totul e posibil. Dar ajungem sa confundam realitatea cu oniricul.si cand deschidem ochii.totul se naruie...visele se sparg de geamul realitatii ata de crude, iar dorintele ni se spulbera si se risipesc.in vant...Asta e realitatea pe care o traim zi de zi.Si doare.ne doare pentru ca avem suflet.nu suntem doar niste marionete...Cine poarta vina a tot ceea ce se intampla cu noi-oamenii acestei lumi? Din pacate tot noi.noi ne cream sansele in viata.sau nesansele.totul sta in mainile noastre insa noi inca nu realizam.preferam sa aruncam vina pe destin.si gresim,, Tot pentru ca suntem oameni, avem posibilitatea sa rationam.sa luam decizii si sa ni le si asumam.Insa nu...noi preferam calea cea mai usoara:luam decizii.nu ne gandim la consecinte si ulterior aruncam vina pe ‘’Dl.Destin’’. Daca am rationa fiecare gest pe care il facem.totul ar fi altfel. iar consecintele nefaste nu s-ar mai rasfrange culmea tot asupra noastra.Totul in viata are o logica.si ce bine ar fi sa gasim logica fiecarui gest, fiecarei fapte. ce bine ar fi sa intelegem de ce ne indragostim fara sa fim iubiti.si de ce nu putem sa smulgem dragostea din piept cand observam ca sentimentele nu sunt reciproce?! Oare de ce iubim si mai profund? Oare de ce? Asta ar fi doar un exemplu...
Sunt multe intrebari de pus. dar nu la toate vom gasi raspunsurile,, Si continuam acest joc murdar al vietii.in speranta ca intr-un final il vom castiga...

| anonim a răspuns:

@criticul-criticule, nu te recunosc.ai inceput sa filozofezi? bea putina apa rece, si iti trece. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa cum am zis la inceput...nu e scris de minebig grin

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

@ Anna nu am eu treaba cu ei, au ei treaba cu mine si sunt cam la orice colt! Incearca stirile, ziarele etc! Tu chiar crezi in chin vesnic? Si de cine e produs acest chin vesnic? De Dumnezeu? Care Dumnezeu? Cum se poate Dumnezeu razbuna cand el reprezinta Iubirea? Sau Dumnezeul tau e un farsor, un ipocrit, meschin si care nu da sanse oamenilor sa se indrepte? Spune-mi si mie, daca in seara asta ai fi violata, vei gasi puterea lui Dumnezeu in inima ta sa il ierti pe ala, sau vei gasi puterea sa ii iei gatul? Vreau raspuns ASAP, ca eu sunt cam dobitoaca de felul meu.

P. S: Tine in vedere faptul ca Dumnezeul tau is just watching and enjoying the show!

| TipulVerde a răspuns:

Da frate, ce chestie...sa se bucure de noi laughing
E ca vorba aia: "Copii, iubiti-va parintii, dar folositi prezervativul"
Pai in cazul asta, Dumnezeu e chiar o fiinta aflata atat de sus pe scara evolutiei incat e jos de tot.

| Dl.Inginer a răspuns:

Scopul cu care am fost creeati nu este acela pe care il vad cei mai multi. Suntem creatia lui Dumnezeu si El isi doreste ca noi sa ajungem in rai unde il vom cunoaste pe deplin si unde vom cunoaste adevarata fericire alaturi de El, diferita si superioara de cea pamanteasca, in aceasta viata ne pregatim, stabilind o relatie cu Dumnezeu pentru finalitatea noastra existentiala.

Anna
| Anna a răspuns:

Dumnezeu a creat lumea, astfel incat exista si lucruri bune si lucruri rele.Asa cum este pacat sa ucizi, sa furi, tot asa este pacat sa-l blamezi pe Dumnezeu.Imagineaza-ti ce fel de oameni ar exista daca Dumnezeu n-ar pedepsi raul. Ce s-ar intampla daca hitlerii acestei lumi, care-i asupresc pe oameni si ii ucid, n-ar trebui sa dea socoteala pentru pacatele lor si n-ar fi pedepsiti? Cu alte cuvinte, Dumnezeu judeca pacatul, pentru ca este drept, dar in acelasi timp Dumnezeu ne si iubeste. Dumnezeu nu este razbunator, dar este drept, ne-a lasat liberi, sa alegem dar ne-a promis ca vom suporta consecintele pacatelor noastre. Da, cred intr-un chin vesnic(iad), si mai cred ca acolo vor ajunge toti cei care l-au negat si au refuzat sa creada in El. E mai usor sa spui ca nu exista decat sa admiti ca esti pacatos si ca ai nevoie de iertare. Iadul este complimetul lui Dumnezeu pentru atei. Mi se pare foarte corect, de ce sa-i tina cu forta alaturi de El o vesnicie, daca ei nu-si doresc asta?

| anonim a răspuns:

@dl.inginer-dupa ce am terminat de citit raspunsul tau, mi-am dat seama ca tu ai ajuns de mult timp in rai, problema grava este ca inca nu ti-ai dat seama. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Alooooooooooooo, de ce deviati de la intrebare si o dati de acum in religie? Mai Lasati-l pe D-zeu sa se mai odihneasca putin...nu la fiecare raspuns D-zeu...

| lia a răspuns:

Viata este o calatorie, in care tu iti alegi destinatia. Exista si dealuri pe care urci cu dificultate dar exista si coborasuri...in care vantul iti bate in par; Exista rascruci de drumuri unde vei alege drumul cel care te duce pe ocolite la destinatie dar exista si drumuri pe care vei pasi fara dificultate. Important este ca tu sa iti stabilesti destinatia ca sa nu iti fie dificil sa ajungi la ea.
Scopul este ca sa invatam din greseli si pe cat posibil sa nu le repetam, sa reusim sa evoluam, sa fim mai buni si sa alegem ceea ce este bine pentru noi si pentru cei din jurul nostru. happy

| Dl.Inginer a răspuns:

@Emil, Scopul vietii tale probabil este de ati trai viata asa cum vrei fara a da socoteala nimanui. Ii blamezi din nou pe cei care gandesc altfel si au un scop mai inalt decat cel pamnatesc si care gandesc din perspectiva lui Dumnezeu. Cred ca la o intrebare ca asta nu era cazul sa dai un raspuns de genul asta, in care din nou " il arunci pe Dumnezeu la cos", vei raspunde in fata lui Dumnezeu pentru toate cuvintele nepotrivite.

| Dl.Inginer a răspuns:

@Emil, Scopul vietii tale probabil este de ati trai viata asa cum vrei fara a da socoteala nimanui. Ii blamezi din nou pe cei care gandesc altfel si au un scop mai inalt decat cel pamnatesc si care gandesc din perspectiva lui Dumnezeu. Cred ca la o intrebare ca asta nu era cazul sa dai un raspuns de genul asta, in care din nou " il arunci pe Dumnezeu la cos", vei raspunde in fata lui Dumnezeu pentru toate cuvintele nepotrivite.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Robert..., prostia de care dai dovada...m-a lasat masca.Sincer iti zic... tu, nu mai ai scapare omule...nu mai poti fi salvat...esti degeaba pe lumea asta... du-teeeeeeeeeee cu gatu sa te duci...

| anonim a răspuns:

@dl.inginer-sa-ti spun ceva, robert, in aceassta viata, nu te alegi decat cu ce bagi in gura si cu ce tragi pe p+++. in rest..., nimic!rolling on the floor

Anna
| Anna a răspuns:

@criticul-cu ce te-a mai jignit robert acum? Nu vezi ca te iei degeaba de el? N-ai alta treaba?
@emil-foarte urat vorbesti!
Ati fost amandoi raportati Ralucai!

| Dl.Inginer a răspuns:

@Emil mai bine ramai la intrebarile despre sex unde iti este locul si nivelul,