| monicaaa17 a întrebat:

Va considerati mai inteligenti ca media?

34 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns (pentru Mosotti):

Creierul nu poate fi ca un muschi brahial? Adica, cu cat il lucrezi mai mult, cu atat se dezvolta IQ-ul mai bine?
Cum privesti tu un om care isi da seama aproape de fiecare data de cauza actiunilor unui individ? Aici nu ma refer la actiuni simple, basic, ci la unele foarte complexe.

| Mosotti a răspuns (pentru Celcestietot):

Mda, ai dreptate, se dezvolta IQ dar in sute de mii de ani, ca doar asa am ajuns inteligenti, deci aia este cu totul altceva. Fiind nevoiti sa inventam, etc, ne-am dezvoltat. Dar in nici un caz intr-o viata de om.

| Celcestietot a răspuns (pentru Mosotti):

Eu cred ca IQ-ul se dezvolta deodata cu, conditiile raportate la mediu. Adica, ai ce acumula din mediu, iti creste IQ-ul, pe langa faptul ca ai ''zacamant'' genetic; ti se ridica IQ-ul cu un anumit procentaj, nu la infinit laughing, probabil thinking Uita-te la cei care inca mai traiesc in triburi, categoric nu rad de ei, dar noi care stam intr-un mediu cu niste conditii avansate, avem totusi IQ-ul mai mare ca al lor (in anumite privinte fundamentale : agilitate mentala, logica etc ).

| Mosotti a răspuns (pentru Celcestietot):

Da, dar nu in viata asta! Am inteles la ce te referi tu, tu zici ca daca bagi mintea in priza, se adapteaza, logic asa ar trebui, insa in asa scurt timp nu merge.
Barbatii inventeaza si asa mai departe ca s-a intamplat ce zici tu, au fost nevoiti, au pus osu la treaba si creieru s-a dezvoltat ca un muschi care-l pui la munca cumva.
Dar nu in 100 ani. Tu zici bine ce zici, dar omiti in cat timp se intampla asta.

Femeile nu fac asta ca ele nu au fost nevoite sa faca ce fac barbatii si deci anumite zone din creier la ele sunt mai nedezvoltate, s-a pus in evidenta si la un RMN functional parca. Simtul orientarii il au slab, ca doar ele nu trebuia sa aiba asta, ele stateau si cresteau copii si atat in trecutul indepartat.
Si noi avem ceva nedezvoltat pe altele care ele au.