Da! Imi este greu sa ma pun in locul persoanelor cu adhd, depresie sau shizofrenie din simplu fapt ca eu nu ma confrunt cu asa ceva. Deci as fi ipocrit daca as spune ca inteleg sau ca m-as putea pune in locul lor. Dar am empatie fata de ei, inteleg ca acestia au tras un loz necastigator in viata asta si imi imaginez cum oamenii din jurul lor ii arata cu degetul si dau vina pe ei. La fel ca aia care se nasc in familii bogate sau decente macar si iti vorbesc despre munca si ambitie. Sa le spuna cineva ca daca nu era parintii lor acum erau pe santiere, fabrici, fastfood sau mai rau, drogalaii, prin spitale sau mai stiu eu ce. Si Romania nu este o tara crestina, este o tara de farisei. Crestini care vad doar pacatele altora dar nu se uita la propriiele pacate. Una este sa te numesti crestin, alta este sa fii cu adevarat crestin.
Salut! Nu putem spune ca Romania este o tara de farisei. Ceea ce se intampla de fapt, este ca majoritatea oamenilor nu au studii sau interese politice ori culturale, astfel incat ei nu isi dau seama ca de fapt educatia primita in scoala nu are nicio legatura, fiind opusa credintei ortodoxa. Fariseii stiau foarte bine ceea ce faceau, spre deosebire de romanii de astazi care sunt confuzi, deoarece, ceea ce sunt invatati in si de catre familie, este epurat de catre scoala, televizor si social media etc.
Orice suflet este bun, Dumnezeu nu creeaza pe niciun om fara potentialitatea de a se mantui. Problema sunt alegerile pe care le facem, care sunt influentate de cultura in care traim, de convingeri si de influenta cercului apropiat in care ne petrecem timpul. Cat despre teologia altora, nu sunt calificat sa vorbesc, insa Hristos o singura Biserica a gandit mai inainte de actul creatiei. Ceea ce spuneti dvs. "Si ortodoxismul nu inseamna nimic in fata Lui Dumnezeu" este o contradictie cu propozitie urmatoare "La fel ca si catolicismul, penticostalii etc. Dumnezeu se uita la om, nu la dogma.". Inca odata, problema suntem noi, neputintele noastre, nu credinta care este mostenita de la Avraam incoace pana in zilele noastre datorita bunei pastoriri a Sfintilor Parinti ai Bisericii.
LisaJulie întreabă: