E faină germana, am studiat-o un timp. Ajunsesem la vreo 32% fluență pe duolingo. Îmi place și muzica nemțească, au melodii interesante.
M-au impresionat de exemplu https://www.youtube.com/watch?v=cTtep-gWRuU, https://www.youtube.com/watch?v=gBCb2UP96bc și https://www.youtube.com/watch?v=3IyYqJyc-zk
Engleza o stăpânesc. Spaniola o știu binișor de la telenovele. Aș vrea să îmi perfecționez franceza și germana, apoi italiana și spaniola. Ar fi interesat să învăț rusa, greaca, norvegiana și turca.
In momentul de fata sunt, pe langa limba germana care nu este pe gustul meu (cu toate ca trebuie sa o vorbesc din moment ce locuiesc in Germania), mai sunt cunoscatoare si de limba greaca si engleza, desi mi-ar place sa invat limba rusa.
Măi, eu am vorbit în spirit de glumă, chiar dacă m-am exprimat puțin vulgar.
în sensul că eu stau în Germania și nu am reușit să învăț germana, fiind o limbă foarte grea din punctl meu de vedere...
Sau ai impresia că mi-am pierdut din timpul meu ca să-ți răspund ție, că n-am avut ce face?
Sa auda merkel de voi atunci sa vezi ce va spune
In momentul asta mi-ar place sa stiu limba franceza pentru ca voi avea nevoie de ea dar mi-ar place sa stiu si germana, spaniola, italiana, japoneza, chiar si turca. In general orice limba cunoscuta e un atu. Ca sunet, cel mai bine suna engleza dupa parerea mea dar nu cred ca asta e important in alegerea limbii pe care vrei sa o inveti.
Ai trait sau traiesti in deutschland?
Nu. Traiesc in zona in care mai sunt influente șvabe. (in Romania)
In banat? si sti si dialact sa vorbesti?
Pe aproape, mai la nord.
Da, dar folosesc romana literara.
Wow eu nu stiu dialect ca nu am unde invata, sti si hochdeutsch?
Nu.
Http://www.schwaebisch-schwaetza.de/
asta e cam aiurea ca in dialect nu se prea vorbeste in Germania, plus ca sunt multe, dar intelegi cateva ceva din germana gramaticala nu?
Bineinteles. Fac din clasa a 5-a.
Ok
Ce anume simti cand o auzi?
Știi cum e sa zgârie cineva cu unghiile o tabla? Ceva de genul, doar că nu așa nasol.
Serios amuzant ce sa spun, imagineazati sa asculti asta non stop
Vrei sa mor?
As vrea sa murim amandoi si sa fim amandoi impreuna vesnic, desi da as vrea
E de pe net poza ei, chiar nu ti-ai dat seama?
Fu**ing lol ma.
Nemurirea nu suna rău în situații d-astea.
Da voi nu ma lasati nici sa visez si eu o data frumos, in acest mod numai va fi nici o nunta, si eu care vream sa ma insor cu ea vi tu sa imi spulberi visele raule
Mai ales daca sunt acolo si eu, cred ca si din rai ai fugi in iad, daca as fi si eu acolo
Esti diliu
Ai vrea tu sa ai un nebun asa ca mine, hai ca nu te insel azi si maine, ce nu fac eu de dragul tau
Apreciez din suflet. Nu de alta, dar mă iau gânduri negre
Îmi place limba germană. Mi-ar placea sa învăț daneza. Dar în primul rând să termin cu româna asta
Wow tu inveti lb romana?
Da (am fost plecat cu părinții în străinătate si am venit abia acum 1 an și nu știu așa de bine română ).
Unde ai fost?
În Italia, orașul Lucca.
Tinand cont ca am facut si inca fac, nu am nicio problema!
Eu as vrea turca, spaniola si italiana sa invat, deci, daca le-as stii pe astea, as fi cea mai fericita!
Dar isi place?
What? Sa inteleg ca voiai sa zici '' Dar iti place? ''
Oke, pai, ce sa-mi placa?
Deutsche sprache über das ich sprache nein?
Sa zicem ca-mi place si germana, dar nu-s in limba dupa ea
Eu am invatat limba Spaniola din telenovele, asta cand eram mic, e o limba frumoasa, am si vizitat castellon, e super super cool, wunderschöne, dar e usoara daca limba ta nativa e limba romana
Stiu ca e frumoasa spaniola, de asta am enumerat-o mai sus
Sti *
Chiar acum o invat (ma duc la un curs). Sunt la nivel A2. Prezentul il stiu, trecutul un pic si viitorul nu-l stiu de loc.
Viitorul,werden e usor, trecutul e mai greu dar viitorul e usor, ich werde gehen, Ich werde mir einen Film ansehen
Mie franceza mi se pare cea mai frumoasa si melodioasa limba.
as vrea sa stiu franceza foarte bine.
ca si alegere secundara, as opta pentru japoneza.
Eu am invatat in clasele 5-8 germana. Este usurica, nu spun nu.dar trebuie sa te dedici ca sa inveti. Mie mi se pare frumoasa(deoarece sunt obisnuita cu ea) dar eu as vrea sa invat sarba. Cam ciudata dorinta mea, dar mi se pare o limba lejera si deloc complicata.
astrid_2414 întreabă:
MadaAwwr întreabă: