| teoteo12 a întrebat:

Va rog sa ma sfatuiti: am facut antitetanos la urgenta dar aveau vaccinul pregatit cand eram acolo. ma tem sa nu fi folosit asistentul un ac sau o seringa folosita si la altcineva... cum ar trebui sa procedez?

9 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Serul antitetanos așa vine ambalat de la fabricant, în seringi. Deci în loc să fie în fiole, este în seringă sterilă, sigilată.

| teoteo12 explică (pentru Hammurabi):

Dar i-am zis asistentului de ce e asa si a zis ca acum a desfacut fiola... ce sa mai inteleg?

De ce a zis asa? raspunde-mi, simt ca innebunesc

| Hammurabi a răspuns (pentru teoteo12):

Acum jumatate de an am facut si eu antitetanos la Spitalul Colentina (m-am zgariat la picior intr-o tabla ruginita) iar asistenta a desfacut in fata mea dintr-un ambalaj de plastic, seringa cu serul in ea, i-a scos protectia si mi-a facut injectia. Probabil e in functie si de firma furnizoare daca serul e la fiola sau la seringa.

Ok

| Caro34 a răspuns:

Fii linistit! Nu mori! Serul antitetanos vine in seringa preumpluta, sigilata si cu ac! E subțire ca firul de păr si din cate eu stiu e lipit de seringa si nu se poate inlocui! Totusi, trebuie sa-ti zic o chestie: "Cu multi ani in urma 2 oameni au fost muscati de acelasi caine turbat. S-au prezentat la medic insa acesta lucra intr-un dispensar saracacios si nu avea cele de trebuinta profesarii meseriei ce o iubea enorm insa era un om tare optimist. El a tras putin ser intr-o seringa si a facut fiecăruia cate o injectie. A trecut o perioadă si medicul revede cei 2 pacienti si ii întreabă cum se simt, iar ei spun ca foarte bine. El le spune ca e bucuros ca un ser poate face asa minuni, insa era doar o apa chioară care le hidrata mai bine corpul insa fara nici un alt efect. Auzind astea unul din cei 2 incepe sa se simtă din ce in ce mai rau pana intr-o zi cand moare. Celălalt traieste mulțumind zilnic lui D-zeu pentru viata lunga de care se bucura cu familia. Dupa un timp, apare un om bogat in peisajul povestii care spune ca acel caine ii apartinea si ca era vaccinat si totul era in ordine. Oare de ce murise unul din cei 2 care presupusese ca este infectat, daca cainele era in ordine?" Te rog, nu-ti mai bate capul pentru astea... Daca e sa mori, mori la timpul stabilit; daca trebuie să traiesti, trăiești cu tot ce viata ti-a rezervat; ceea ce contează e felul cum gandesti, reactionezi etc. Esti sanatos tun, stai linistit! Numai bine!

| teoteo12 explică (pentru Caro34):

Da, frumoasa poveste..multumesc!

| leapșa a răspuns:

Calmeaza-te, nu s-a facut asa ceva.
Esti ok, nu fi paranoie.

| teoteo12 explică (pentru leapșa):

As vrea sa fie cum zici