| Thecurious a întrebat:

Va salut cu respect, credeti ca sinceritatea este o calitate?
Ea, sinceritatea, te poate vulnerabiliza, de aceea nu agreez ideea, propagata in spatiul public, conform careia trebuie sa fii sincer intotdeauna.

35 răspunsuri:
| Arrakis a răspuns (pentru Thecurious):

Pai el are o viziune distorsionata asupra a ceea ce inseamna sa fii sincer si anume sociopat sau antisocial.
Stiu ca am mai avut un argument cu el acum ceva vreme, cica sunt niste retardati cei care-l critica pe el si nu-l cunosc personal. Asta ca sa intelegi cum vede el sinceritatea big grin

| Frank51 a răspuns (pentru Thecurious):

Sinceritatea este acceptata intre oameni care au unul pentru celalalt un respect foarte mare.

Oricat de mult incerci sa nu te superi, este instinctual, deci intre 2 astfel de persoane respectul nu scade din cauza sinceritatii, ci mai degraba creste.

Pentru Arrakis, daca vorbeai de mine, eu nu te stiu.

| acerr a răspuns:

Uneori sinceritatea face rau, oamenii sunt meschini, daca esti sincer te ia de prost

| Arrakis a răspuns (pentru Frank51):

Ba ma stii daca ai face un efort, dar umbli mai mult inconstient si plictisit pe acest sitewinking De aia. Uiti ce ai zis si cu cine ai interactionat.

Sinceritatea nu doar ca este "acceptata" intre oameni care se respecta, dar este necesara si obligatorie. Adica in familie sau cu prietenii aia care-s prieteni pe bune.

Cat despre restul lumii, faci o confuzie grosolana. A fi sincer nu inseamna a fi antisocial sau sociopat. Asa-zisa ta sinceritate nu e automat adevarul universal sau standardul de viata al tuturor. Pur si simplu nu are de ce sa-ti pese. Si tine tot de sinceritate cu tine insuti sa realizezi asemenea lucru.

| Frank51 a răspuns (pentru Arrakis):

Nu m-am referit la antisocial nicăieri. Pur si simplu am o concepție proprie asupra sincerității la fel ca toata lumea, după cum am spus mai sus instinctual te superi din cauza ei, fiind ceva natural. Dar asa cum ai spus si tu, este obligatorie între oameni apropiați.

Da, nu zic ca nu-s superficial, am si eu defecte, dar ma consider un om bun una peste alta.