Din ce trăiești în sălbăticie? Faci pe Tarzan? Nu ești sclav că muncești,munca este o virtuție,in caz că te îmbolnăvești in sălbăticie ce faci? Așa la oraș mai vine o salvare,îți salvează viața, viața la oraș îți oferă un loc de muncă, in sălbăticie chiar și dacă ai casa nu ai banii, vezi tu totul se învârte în jurul banilor, ai nevoie de banii oriunde ești
Despre ce desene animate vorbesti? In locul ce tul il descrii stii ce o sa se intimple? Va trebui sa muncesti non stop, dar zi de zi, iar la un mom dat ti se va lua
Gindeste ca in societatea asta unde spui tu ca nu-i bine, tu mergi la job, muncesti pentru tine, doar nu muncesti moca, iar referitor la patroni, in lumea asta nu pot sa fie toti patroni, ca altfel nu ar mai exista muncitori
Asa ca tu muncesti 8 ore sau cate, dupa mergi acasa.Restu mincare si ce ai nevoie iti cumperi intelegi?
In locul unde spui tu, gindeste ca trebuie tu sa faci toate astea, adica sa obtii mincarea, apoi sa o prepari, sa faci piine sa platezi legume, sa cresti animale, toate astea iti consuma tot timpul, n-o sa ai zi libera veci
Asaa dat din gura vai ce frumso ar fi sau ce spun unia, vai ce frumos ar fi fost daca s-ar fi nascut pe timpul nu stiu care in Evul mediu, la castele, la bla bla.
Dar ei habar nu au ce viata era atunci, cita mizeria, ca nu aveai baie, ca te cacai pe tine pe strada, citeam acum ca la Versaille parcu ala nu era doar sa te plimbi, era sa isi faca oamenii nevoiel, ca pe timpul ala nu existau bai
Dar oamenii viseaza, pentru ca asa ne este zugravita viata, numa in roz, nu prea se spune latura asta cu munca, cu conditii, iar cand auzi, la tara, in natura vai ce frumos ar fi.
Ia incearca tu sa vezi cit de frumos o fi.Tu crezi ca lumea o facut orase asa de florile marului. Or facut sa aiba o viata mai buna, sa aiba timp liber, sa se bucure si de altceva, nu doar munca tot timpul.
Daca iti convine sa fii propriul sef, dar sa muncesti ca un robot, ce mai stai, baga, dar iti spun eu, nu rezisti nici o saptamana, chiar de ai avea conditii
Ce vremuri tulburi frate? inainte erau razboaie, maladii incurabile, peste, murea lumea pe capete.
Acum singurul lucru nasol este ca interactiunea umana a devenit o moda de schimb, imi oferi nu stiu ce servicii iti ofer interactiune umana, nu, atunci pa.
E o idee foarte bună, viața perfectă din punctul meu de vedere, pe care pot spune ca în proporție de 50% o trăiesc în felul descris de tine, dar nu oricine își permite să trăiască așa, e nevoie de investiție de început și nu numai, multă muncă fizică, pentru că o gospodărie la țară nu este așa ușor de întreținut, dacă includem si animale de crescut, câmpuri de arat, grădină de legume, fructe,(pentru a produce hrană de la zero cum ai spus) toate astea necesită nu numai bani dar și foarte multă muncă, prin urmare si disconfort, de asta majoritatea prefera să locuiască la bloc într-o cutie de chibrit, că este confort mai mare si cheltuieli mai mici.
Daca nu mai ai nevoie de job, o mini ferma nu implica chiar atat de multa munca. Cateva gaini si vreo 10 oi nu iti cer sa ai o masa uriasa de teren arabil. Si in plus pe perioada verii oile pot paste for free pe camp/padure. Dar da, cum ai spus si tu este nevoie de o investitie initiala destul de costisitoare. Dar ar fi frumos rau de tot. Sa te trezesti dimineata si sa iei in plamani aerul ala curat, sa auzi doar liniste si pasarele, fara sa mai ai stres si etc. Nu as avea nevoie decat de un radio sa aud ce se intampla prin lume si un telefon pentru urgente si navigat pe net. Acum cu sateltii lui musk poti avea net si in varful muntelui. Dar din nou, bani, bani si iar bani.
Corect, dacă nu ai nevoie de job da, să ai acolo puse bine vreo 300-400k euro pentru zile negre, doar așa poți trai astfel de viață. Câteva găini și 10 oi nu sunt suficiente pentru a asigura hrana unei familii, ca să produci totul de la zero fără să mai depinzi nicio secunda de guvern, de supermarketuri, e nevoie de foooarte multă muncă, te asigur, și este și complicat dar si frumos în același timp. Dacă vrei să stai la o cabană în munți cu confortul de la bloc și să crești animale așa mai mult de distracție, să stai mai mult pentru aerul curat doar, vei depinde în continuare de supermarketuri, de unde va trebui să te aprovizionezi regulat ca să nu mori de foame
Ambele variante sunt foarte greu realizabile pentru că, și aici îi dau dreptate lui ray, totul e despre bani, fără bani nu poți face nimic, nu poți fi cu adevărat liber oriunde te-ai duce, asta e situația, nu vom înceta niciodată să fim "sclavii" societății, a guvernului, trebuie să acceptam pentru propriul nostru confort, ce ne oferă ei.
Categoric! Spre exemplu, eu consider moral ca sa se aplice pedeapsa cu moartea pentru criminalii cu sange rece. Consider moral sa raspunzi violent la violenta. Consider moral sa nu vrei sa ai o relatie cu o femeie cu un trecut plin de " distractii" si lista poate continua. Pentru alte persoane tot ce am scris eu ca fiind moral, lor sa li se pars imoral.
La ea in satul Nicaieri e frumos, iti poti face o casuta, o ferma, nici ursii nu vin acolo.
5 case dintre care una parasita, cine sa te deranjeze?
La cine?
Madaxo
Lasa frate fata in pace ca si ia este un user ca si tine. Nu are nici o importanta unde stam sau ce facem in viata reala.
Mai usor cu pianu pe scari, am zis eu ceva?
A-și putea trăi foarte bine în mijlocul naturii de unul singur fără nicio problemă. Dar bine înțeles că orice om normal și sănătos nu toată viața. A-și putea sta maxim o săptămână.
Dar dacă a-și fi avut o soție și copii. Nu ar fi normal și sănătos pentru ei și sănătate lor, viața lor săi închid departe de societate asta ar însemna să-mi distrug familia săi țin departe de oamenii. Trebuie sa fi psihopați 100%la100% să faci așa ceva.
Pe mine nu mă deranjeză, afectează cu nimic oamenii sau societate. Eu îmi văd de viața mea alți de viața lor de ce se mă retrag în mijlocul pustietăți? Suntem oamenii cu toți chiar dacă suntem diferiți, chiar dacă alți avem alte priorități, alte preferințe, viziunii asupra vieți cu toți suntem oamenii și atâta tot.
Mă deranjeză, afectează, Proxeneți, Pedofili, criminali, ăștia nau ce căuta în societate merită să fie scoși din închisoare niciodată trebuie ținuți unde le este locul închisoare pe viață. Pentru mine "oamenii " ăștia sănt tot ce înseamnă bolnavi mintali fără discernământ...
Pe Youtube sunt sute de clipuri cu astfel de oameni. In special in sua. Isi fac oamenii cabane in creierul muntilor, isi iau arme si munitie. Aia duc viata la care eu mereu am visat. Ce poate sa fie mai frumos de atat?! Sa ai o cabana mica, un glock20, un ruger scout 308, un ciobanesc malinois, cateva gaini si un petec de pamant. O nevasta si un copil sau doi.
Nu stiu daca ar fi "menirea" mea, dar sunt sigur ca mi-ar place grozav. Dar chestiile astea sunt doar pentru oamenii care au niste bani pusi deoparte. Tot ce ti-am enumerat eu mai sus, costa. Si costa mult. Nu vorbim de milioane, dar o cabana cu doua camere, bucatarie si baie pe piloni, te duce pe la 40k pe putin. Mai urmeaza pamantul, care si ala costa. Panouri solare, put sau statie de apa sau instalatie care sa iti aduca apa de la rau in casa... sunt multe chestii de care ai nevoie. In Romania nu ai voie sa detii arme ca si civil, ca nu suntem in america, dar sa presupunem ca reusesc sa am permis port arama. Un ruger scout 308 costa undeva pe la 1300-1600 $. Un glock 20 costa undeva pe la 600-700 dolari. Este musai sa ai macar o pusca de vanatoare ca sa te aperi de urs.
Nu ray! Cinismul se refera la oamenii care percep realitatea in mod obiectiv, nu emotional. Cinicii sunt oamenii care sunt pragmatici si iti vorbesc din topor dar real. Ca sa iti dau un exemplu: eu nu cred in dragostea dintre un barbat si o femeie. Eu cred doar in atractie sexuala si beneficii materiale. De obicei o femeie nu se indragosteste de tine pentru personalitatea ta grozava, se indragosteste pentru felul in care arati deoarece aspectul tau fizic ii provoaca dorinta/lust/ excitare. Si asta este ceva pur biologic, nu are de aface cu iubirea sau dragostea. De aia vezi cupluri care par ca se iubesc la nebunie o perioada si dupa se despart sau chiar se urasc. Pentru ca atractia sexuala si chiar sexul in sine sunt primele care se epuizeaza intr-un cuplu. Si daca nu exista atasament emotional, prietenie, compatibilitate si un scop comun, relatia se duce imediat. Nu cred in terapie, vibratii pozitive, self love si alte chestii promovate intens pe social media sau la tv. Toate astea nu au nici o valoare utilitara sau practica. Tu poti sa te minti ca totul va fi bine, tu poti sa te iubesti, tu poti sa cheltuii banii pe terapeuti, dar problemele tale raman tot acolo, realitatea ramane aceiasi si constanta. Sper ca are sens ce ti-am spus.
Cinismul s-a distins printr-o manifestare care a sfidat orice convenție sau normă socială. Cinicul pledează pentru viața naturală, apropiată de animalitate și acuză normele sociale impuse convențional, prin urmare împotriva firii. Filosofii cinici erau preocupați de problemele etice. Considerau că scopul vieții este fericirea iar ea nu putea fi atinsă decât prin virtute. Cinismul antic implica o practică ascetică a virtuții.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cinism_(filozofie)
În 1999, Marele Dicționar al Limbii Germane a definit cinic ca „exprimând o atitudine insensibilă, lipsită de compasiune, inumană, care este percepută ca fiind contradictorie, paradoxală și ca lipsită de respect și vătămătoare față de sentimentele cuiva, în special în anumite chestiuni și situații". [2] The Duden dă primul sens de cinic ca „batjocor într-un mod crud care insultă decența". [3]
Ohh...da...aia mi-ar placea si mie!
E corect ce zici. E bine să te muti in mijlocul naturii, sa îți cultivi tot ce ai nevoie in gradina, să ieși zilnic in curte la tine la aer liber, in loc sa te sufoci între 4 pereți la bloc și cu vecini care fac pb de cele mai multe ori, și să eviți dependenta de un angajator, e bine să ieși din sistem cât mai mult posibil! Plus că e cel mai sănătos să trăiești în mijlocul naturii, nu suntem făcuți să stăm toată ziua în casă între 4 pereti pe scaun la calculator!
Care status financiar și social crezi că îl ai lucrând pentru un patron? Hai sa fim serioși, asta e vrăjeală! Nu te alegi cu nimic din asta nici acum nici la bătrânețe! E o fundătură, e un drum care nu duce nicăieri!
Este din cauza ca suntem programati social sa ne vindem timpul, sanatatea si nervii pe chestii inutile. Eu zic ca daca ai o casuta, o masinuta decenta si un caine te poti numi implinit din punct de vedere material. Dar noi nu vrem " casuta", noi vrem vila cu 2 etaje ca sa ne moara dusmanii, noi nu vrem logan sa ne duca din punctul a in punctul b, noi ne facem rate pe 20 de ani la bmw 2018, noi nu vrem haine de calitate si ieftine, noi vrem branduri super scumpe. Si daca obtii absolut tot ce vrei pe lumea asta, la sfarsit nu iei nimic cu tine.
E un drum care duce la stabilitate financiară... Sa te vad eu după o viață la crescut îi ce faci când ești bătrân și sarac sau ceva faci tu din vârful muntelui când ai nevoie de tratament medical...
Utopia e utopie.
Pai, da, cam toata lumea care s-a saturat de oras isi doreste asta. Cunosc multi dar putini dintre ei fac efortul sa se mute pentru ca in propiile tale cuvinte e cam pretentios. Daca ai familie apropiata in sat (bunici, etc) poti destul de bine sa stai acolo iar daca n-ai si esti intr-o situatie financiara naspa mai bine nu. In plus daca iti iei o intreaga familie si ai copii e cam naspa, majoritatea nu inteleg dorinta de a trai departe de urbanitate.
Iti doresc tot binele si sa ajungi unde vrei impreuna cu ai tai. Pupici
Mindfulness întreabă: