Lanțul ăla ar trebui conectat la "pământ" să nu te mai electrocutezi - așa cum spui. Adică ai fi ca un paratrăznet și nu vrei asta
Cea mai buna protecție e o cușcă Faraday, deci ar merge un costum metalic sau bun conducător de electricitate, plus mănuși metalice, toate bine conectate între ele. În felul ăsta, sarcinile electrice vor rămâne în exterior.
În cazul în care e mai greu de obținut un astfel de echipament, ar merge bine niște mănuși din material izolator și încălțămintea la fel izolatoare pentru a nu închide circuitul.
Lanțul de argint poate fi și din aur sau din alte metale prețioase și va avea un rol decorativ
Nu mai umbla cu haine de "ciolofan" (poliester, lycra samd), prefera bumbacul, stai mai mult in ciorapi sau descult, in contact cu solul, poate acumulezi de undeva energie electrostatica. Poate stai cu prea multe electronice in jur.
Sunt doua situatii de curentare. Prima e cand acumulezi tu energie electrostatica si o descarci in ceva conductor. A doua e cand atinci obiecte deja incarcate electrostatic (sau care nu-s impamantate).
In prima situatie nu ajuta incaltarile izolatoare, dimpotriva, acumulezi mai mult (de asta am si spus sa umbli mai mult descult). In a doua situatie, da, ajuta, pentru ca nu vei mai fi tu acela care sa inchizi circuitul cu solul, sa faci impamantarea adhoc.
Primul meu raspunsul meu de mai sus e pentru primul caz, asa am prezumat si cam asta cred ca se intampla la tine (din moment ce sunt multe obiecte cu care experimentezi situatia).