anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Va salut!
Sunt curios,ce parere aveti despre religie si biserica?

Eu sunt de parere ca religia este o prostie, si biserica la fel.Nu spun ca nu cred in Dumnezeu,dar eu nu cred in acel Dumnezeu care considera ca aproape orice este pacat, si la care trebuie sa se inchinam din 5 in 5 minute.Ma uit si la razboaiele astea religioase,sunt o prostie pentru ca ele se bazeaza pe niste credinte, nimic nu este dovedid stiintific.Biserica indoctrineaza societatea si manipuleaza prostimea,unii inca cred ca planeta noastra este plata,si asta tot din cauza credintelor idioate in nu stiu ce obiceiuri sau ritualuri.Un om trebuie sa aiba credinta,dar credinta nu trebuie sa stea impotriva progresului,daca toata lumea ar da la o parte aceste credinte,am evolua mult ca specie,am fi mult mai avansati, dar acceptarea unor indoctrinari reflecta faptul ca probabil majoritatea oamenilor inca nu sunt pregatiti de progres si de evolutie.In concluzie,consider ca mai este foarte mult pana cand lumea isi va da seama ce se petrece in jurul lor(probabil niciodata). Aceasta a fost opinia mea,sper sa nu vad injuraturi sau chestii gen:O sa ajungi in iad,Esti ateu, etc.

5 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Despre religie şi biserică, desigur, am o părere negativă. Dar nici credinţa în sine într-un zeu imaginar nu e mai brează, căci şi ea e o credinţă iraţională şi, practic, este baza religiilor şi războaielor religioase.
Dacă e să fim raţionali, eu zic să fim raţionali până la capăt.

| Anonim65564 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Nu am spus ca sunt ateu, am spus ca nu cred in Dumnezeul care ne este prezentat de Biserica

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Asa este! Biserica-i una, Dumnezeu alta. Dumnezeu este si noi ni-l inchipuim cum ne-au spus preotii. Eu nu cred in Biblie. Biblia-i o carte scrisa de oameni. Credinta ca facand bine si nu rau, te aduce la Dumnezeu. Biserica indobitoceste. Credinta in Dumnezeu te inobileaza.

| Alexandra4500 a răspuns:

Religia este o modalitate de tinere sub control al celor "credinciosi" iar biserica scoate toti banii din ei. Este o afacere murdara, bolnava.