| neanicu a întrebat:

Va vine sa credeti ca Romania are oficial 18.450 (!) de biserici ortodoxe? mi se pare o cifra colosala la saracia noastra

6 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Si stii ce e si mai frumos? Ca nu se percep impoziteraised eyebrows
Cum sa percepem impozite de la BisericaI don't want to see
Uite asa:Ia sa legalizeze ei prostitutia si sa impoziteze bisercile sa vada cum iesim noi din criza intr-un anwinking
Dar nu dom`ne ca noi suntem crestini. Avem stomacul gol dar ne pastram mandria
Chiar nu pot pricepe de unde atata emancipare pe noi, care am ajuns muritori de foame? Vremurile grele cer masuri de urgentawinking

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

...si 18. 450 de popi in ele. Popi care iau si de la morti, si de la vii. Popi care, in 3-4 ani, reusesc sa schimbe batrana Dacie cu altceva, mult mai de soi. Popi care stapanesc perfect arta manipularii, reusind sa convinga mult mai multa lume decat ar fi necesar, ca "Sefu" sta cu ochii pe ei ca pe butelie si ca trebuie sa astepte ajutorul divin, indiferent ca e vorba de ploaie, de case luate de ape, sau de castigat la Loto.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

@GenOm: da...ai dreptate! Schimbul unu si schimbul doi. Eh...sa manance si ei o paine mai alba, saracii.

lolita
| lolita a răspuns:

Da, fiecare sat fiind el cat de mic are o biserica dar din pacate o scoala este pentru elevii din mai multe sate. nu inteleg de ce se "cersesc" bani pentru construirea unei biserici cand unii copii trebuie sa mearga si cat 10-15 km pe jos pentru a merge la o scoala. de curand am aflat ca in satul bunicilor se va desfiinta scoala si copii sunt obligati sa mearga la socoala din satul vecin pe cand in satul respectiv se afla 2 biserici. poate voi fi criticat pentru ce voi zice dar se invata mai mult de la o scoala decat de la o biserica, copii sunt viitorul tarii si nu batranii care mai au 2 zile de viata.

| DerHimmelSollWarten a răspuns:

Ok, cred ca sunt singura care da un atfel de raspuns.Pai bunicii mei doar asta stiu din tinerete.Sa mearga in fiecare sarbatoare la Biserica.In Romania nu sunt bani, oamenii sunt deznadajduiti, unii se regasesc in biserica.Nu le putem desfiinta.In Germania, pana si cel mai mic satuc are minim doua-trei biserici care duminica la slujbe sunt PLINE.Banii pentru construirea bisericilor de la noi vin tot de la oameni dar nu i-a obligat nimeni.Aici in Germania esti obligat sa platesti taxa pentru biserica de care apartii.Cati dintre noi am facut mancare pentru cei de pe strada? Bisericile fac asta.Cate primarii au construit adaposturi pentru cei fara locuinte sau case de ajutor pentru copiii defavorizati? Tot bisericile fac asta.A...ca sunt unii preoti care fac institutia de rusine...pai mai acum doua luni o femeie cu un mare rang in Biserica Baptista din Germania a iscat un mare scandal cand a fost prinsa rupta de beata la volanul autoturismului sau.Deci se intampla si la altii. Daca v-ati interesa, si Croatia, si Serbia si Bulgaria si Grecia si multe alte tari devaforizate si sarace au o multime de biserici si manastiri.

| nutty a răspuns:

Le`o avea... dar degeaba daca lumea nu merge la ele, in afara de persoanele in varsta. Da, e o cifra f mare, probabil e un alt mod de a castiga multi bani...ca doar asta vor toti in Romania, si doar unora le iese. big grin