| Yparisa a întrebat:

Vad multa critica la adresa ucrainienilor, dar cum s-ar comporta romanii daca ar fi în situația lor?
Pentru că eu am fost jefuita de români care o duceau OK și îmi erau "amici", cunoștințe pe care le vedeam zilnic și nu mureau de foame, din contra.
In situații puțin mai disprate cred că românii ar crea haos prin casele altora daca ar fi luați ca refugiați și ar profita de orice oportunitate de a primi bani. Și totuși, sunt cei mai mari critici și cei mai cu stea in frunte.

Răspuns Câştigător
| Wr3nch a răspuns:

Romanii comenteaza ca is popor crescut cu pomeni, de la ajutoare sociale si pensii marite artificial de dragul voturilor pana la galeata cu ulei si zahar.

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Stai linistiti crezi ca ucrainienii nu se fura intre ei?
nu asta e idee totusi.

Romanii nu au fost niciodata un popor prea unit, suntem prea prinsi de "sa moara si capra vecinului" decat sa ajutam pe unul dintre noi. Aici a facut diferenta in Ucraina. Oamenii au inteles in final ca vestul e raspunsul la civilizatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

În București au ajuns să stea foarte mulți ucrainieni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ar răsuna maneaua toată ziua, beții, urlete, scandaluri, bârfe la greu etc.
Pai se dau creștini dar sunt creștini cu numele, ca faptele sunt în antiteza cu ce susțin ei. Sunt și romani ok dar foarte rar găsești oameni valoroși, corecți și cu o conduita ok. O sa ajungă ca Rromii, deja majoritatea le asculta muzica, se comporta ca ei, pana și limbajul lor l-au preluat mulți. Eu am zis de multe ori ca romanii sunt cei mai mari judecători, dar în ograda lor nu se uita, numai prostii ii judeca pe altii, un om inteligent cu bun simt nu da cu hate asa gratuit.
Romanii se feresc dincolo între ei, nu cred ca suntem noi mai civilizați decât ucrainienii.

| Scorillo a răspuns:

Ucrainienii au exportat "raketii" - deci au experienta. Ucraina e una din cele mai corupte tari. Regretabil ce se intampla acolo, Intrebati etnicii romani cum traiesc acolo, ce drepturi au...
DIn punct de vedere umanitar trebuiesc ajutati. In special femeile, copii si persoanele in varsta. Restul ar trebui sa lupte, dupa aia sa ceara ajtor. Desi printe refgiati am vazut mai multe persoane valide decat femei/copii si au si un standard ridicat de pretentii. Dar si la ei, unii sunt mai egali decat altii, si au o groaza de oportunisti. S-a ajuns la agresinea rusa nu din cauza lor, ci din cauza politicienilor din ambele tabere.
Romanii din strainatate pe care ii cunosc/vizitat (rude/prieteni/cunoscuti) sunt oameni corecti, care incearca sa-si faca o "viata" acolo - se tin departe de probleme, incearca sa se integreze. In alte cercuri (cine se aseamana se aduna), si acolo sunt oportunisti de care ne e rusine.