| CoquiNessa a întrebat:

Vazui intamplator la stiri cum ca familia al carui copil a fost ucis de maidanezii aia (acu un an parca) a primit drept despagubire suma de cca 2 milioane de euro, sau miliarde, nu mai stiu. Mie inca nu-mi vine sa cred cum de e posibil asa ceva. Cum de e posibil asa ceva intr-on tara cunoscuta drept saraca, mediocra dpdv economic, salarii mici si tot tacamul. Deci sunt atatia oameni care mor zilnic si nu li se face niciun fel de dreptate, si s-au trezit aia mai cu mot sa primeasca suma aia absolut strigatoare la cer. Au avut un avocat bun probabil, nu asta m-a interesat oricum. Dar e ultragiant sa afli asa ceva, cata ipocrizie, prostie si nedreptate. Cum spuneam, mor zilnic oameni muscati de animale si nu aud sa primeasca familia vreo suma care depaseste o suma exorbitanta. Si nu am auzit sa zica nimeni nimic de mamaisa care l-a scapat din ochi ca probabil vorbea cu alte babete de noua crema lacalut sau de cum sa pacaleasca farmacistele de la catena cu cardul de student al nepotilor. Aia nu a patit nimic? Pai daca e asa, hai fratilor sa turnam plozi cu nemiluita, sa facem dinadins sa se intample nasoale sa primim si noi milioane de euro. Mai si fac pe tristii parintii aia cand dau interviuri ca inca sunt afectati, dar cand au auzit ca au primit atata banet de sunt asigurati pe viata, fac pariu ca au uitat de tot ce s-a intamplat si ca nu-si mai incap in piele de fericire. Vi se pare normal ce se intampla, ma refer la cu cat au fost platiti (din cauza ca nu au avut grija de copil, asta fiind parerea mea)? Voi cu cine tineti, cu maidanezii sau cu familia indurerata?

12 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Au fost 2 milione de euro, căci 2 miliarde de euro abia se află în bugetul țării, dacă se află laughing E foarte mult, dar adevărul e că o viață, mai ales de copil, este neprețuită. Din punctul meu de vedere această despăgubire este prea mare și nu își are rostul, o sumă de bani nu le va aduce copilul înapoi. Un părinte cu un suflet curat nu ar putea fi fericit primind o anumită sumă în detrimentul copilului său. Și tu gândești cam într-un mod imoral și te asigur că nu este în regulă. Sunt foarte multe cazuri în țara asta, și uite cum cel mai mediatizat primește și cei mai mulți bani. În loc să li se mărească salariile medicilor, profesorilor se dau de 40 de ori mai mulți bani decât ar trebui acestor despăgubiri.
Cât despre maidanezi, țara ar trebui să își asume vina și să ia măsuri drastice în privința maidanezilor. La noi nici hingheri nu există, ceea ce este foarte aiurea. Acești bani puteau să se investească în diferite astfel de acțiuni de asemenea, că eu tot văd pe străzi foarte mulți câini și mi se are că nu s-a făcut cam nimic.

| Fatamuntilor a răspuns:

Se vede ca nu -ti plac copii de vreme ce vorbesti asa...,, urnam plozi cu nemiluita, sa facem dinadins sa se intample nasoale sa primim si noi milioane de euro'''Tu crezi ca au bagat copilul dinadins in coltii cainelui ca sa obtina banii? Scuze, dar ce spui mi se pare scenariu de film...
Iti spun din propie experinta ca e IMPOSIBIL sa supraveghezi un copil non stop in locurile de joaca.Alearga,se lovesc,se inping unii pe alti.
Poti sa-i spui ca nu are voie sa faca cutare lucru, se ia cu joaca si uita
Poate atentia bunicii copilui a fost diminuata in acel moment, se poate intampla.
Locurile de joaca nu sunt tot timpul in regula, nu sunt verificate, se intampla accidente.Cand eram in clasa a III -a un coleg a murit cand i-a venit o huta peste cap.
Aici nu voi tine partea maidanezelor, dar daca erau starnsi in adoposturi se mai intampla asa ceva?

| Valenziana a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Nu inseamna ca nu ii plac copiii daca a spus asta, el doar a facut in scenariu care chiar e posibil, la fel cum acum toti se urca pe acoperis si ameninta ca se urca. Cat despre supravegherea copilului sunt de acord ca nu poti mereu, problema este ca pana sa isi dea bunica seama de disparitia copilului a trecut mult timp, nu asa 4-5 min. Pe langa asta copilul a plecat departe de locul de joaca, ceea ce iar deduce ca a durat o perioada pana sa ajunga acolo. Deci e si vina bunicii. Cand mergi cu copiii stii ca trebuie sa fi atent la ei caci sunt curiosi si hiperactivi, asa ca iti asumi responsabilitatea si trebuie sa fi foarte atent la ei, nu al cum merg masinile. Daca nu esti capabil stai acasa.

| LoveSleep a răspuns:

Crede-mă că după vreo 2 ani, după ce se vor obișnui cu viața de lux, dacă ar putea alege între copil sau bani, ar sta pe gânduri.

| OldSoul a răspuns:

Ok, ai dreptate 50-50 sa spun, ce e drept e o despagubire destul de mare avand in vedere ca in multe cazuri despagubirile sunt foarte mici sau chiar inexistente, despagubirea e asa de mare deoarece s-a facut mare reclama acestui caz in mass media si aceasta a multiplificat "Drama".
Pe de cealalta parte, sunt 100% sigur ca acei parinti ar da in orice moment bani inapoi pentru a putea recapata viata acelui copil, sinceri sa fim, nici un om cu capul pe umeri si principi nu ar fi in stare sa ii faca rau copilului sau pentru bani.
Si intr-adevar, ai dreptate cu bunica, sa nu uitam ca totusi copii au fost lasati nesupravegheati, asta ar fi trebui sa incline mult balanta, dar nah...
Stii si tu cum e in Romania...

| LePotato a răspuns:

Intr-adevar cu banii aia s-ar fi putut face multe alte lucruri..si sa primeasca familia respectiva o parte mai mica, dar din cauza ca a fost foarte mediatizat cazul, au decis ei asa (cu bila aia goala) sa le dea 2 bulioane de euro, sa mai taca odata...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu banii aia sa faca macar niste adaposturi pentru stapani. Aoleu, voiam sa zic pentru cainii care au ramas fara stapani sau asa s-or fi si nascut. Sau poate n-am gresit nici in primul caz.

La Pitesti se afla cel mai mare adapost pentru caini din lume (nu doar din tara). Facut de nemti parca. Si mai e si unul recent facut de municipalitate.
Dar ar mai trebui ici colo. Oricum, de cand a fost atata tam tam chiar spun sincer ca n-am mai vazut caini pe strazi, aproape deloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Simt o nota de ciuda in comentariul tau si cred ca nu ar trebui sa-ti faci inima rea din acest motiv.

Banii nu sunt o compensatie pentru cei dragi din viata noastra si nu ii pot inlocui.

E foarte probabil ca avocatul care a preluat cazul sa fi promis celor patiti un castig cat mai mare. Este des intalnit ca avocatii sa perceapa procent din castigul cazului (fie ca sunt bani sau proprietate.) Deci n-ar fi exclus ca familia sa nu ramana in final cu cele 2 milioane de euro.

Pe de alta parte, bucuria castigului financiar neasteptat se atenueaza cu timpul, insa necazul si socul pierderii unei fiinte dragi persista mult timp sau chiar toata viata.

In plus, faptul ca cineva a castigat o suma mare nu inseamna nicidecum ca e 'aranjat' pe viata. Pentru ca nivelul financiar al unei persoane sa se mentina in timp, e nevoie de cunostinte financiare (nu toti consilierii angajati te sfatuiesc in avantajul tau daca tu insuti nu te pricepi deloc la finante). E nevoie, de asemenea, de investitii intelepte si de autocontrol/cumpatare in ce priveste cheltuirea banilor. Cati nu sunt care au castigat multe milioane la loterie, dar au ramas, la scurt timp, la fel de saraci ca inainte? Averea nu dureaza mult timp la cine nu are competenta sa o administreze si investeasca, precum si sa o foloseasca in mod cumpatat. Sac fara fund nu exista in acest domeniu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa serios vorbiti despre cazul asta unic, da stiu ca e foarte tragic, insa la noi in Basarabia e si mai rau oamenii sunt ucisi, batuti pina la moarte, mincati, sfisiati si oamenii nici nu reactioneaza macar...

| lBroken69 a răspuns:

2 milioane de euro e strigător la cer.Din păcate aşa e sistemul prost din ţara noastră.
Viaţa unui om, nu are valoare în bani, pentru că nimic nu o să îl aducă pe copil înapoi.Cazul ăsta a fost atât de mediatizat până s-a ajuns aici.
Au primit bani, pentru că nu au fost în stare să aibă grijă de copil? După mine aş fi băgat-o la puşcărie pe babă.
În privinţa maidenezilor, chiar nu e ok să fie atâţia pe străzi, lăsaţi dea lela.
Şi până la urmă, acele 2 milioane de euro ar fi putut fi folosite pentru construirea de adăposturi pentru câini! Ca să nu se mai întâmple aşa ceva şi altui copil! Aici se greşeşte la noi, cum am zis, prostia e mare în ţara asta.

| Valenziana a răspuns:

Sunt de acord cu tine. Si mai sunt si alte lucruri de spus. Ca de exemplu, de ce e arestat omul care avea in proprietate cainii? El ce vina are? 1.Era propriatea lui PRIVATA deci avea dreptul sa tina ce vrea si cum vrea acolo, iar daca stai sa te gandesti cel care incalca acea propritate privata este de obicei sanctionat. 2. Copilul era in grija bunicii sale, toata lumea stie ca trebuie sa fi foarte atent cu copii deoarece sunt foarte energici si curiosi. Cat timp ea a avut responsabilitatea copilului trebuia sa fie cu ochii stric PE EL, nu in aer cu mintea goala. Ea este cea care a lasat copilul acolo si ea ar trebui sa fie printre cei trasi la raspundere. Dar nu, tot proprietaru e de vina ca vezi doamne de ce nu a tinut cainii in lesa. Frate e proprietatea lui, face ce vrea si o tine cum vrea, cine naiba s-ar fi gandit ca un copil care a fost scapat din ochi de o bunica aeriana s-ar duce tocmai acolo, PANA ACOLO caci am inteles ca era destul de departe de parc. Sa fim seriosi.

| MIHAIMAXIBOSS a răspuns:

Cu maidanezii