| VeganusSalbaticus a întrebat:

Vegan...
Sunt vegan pentru ca imi pasa, sunt vegan pentru ca tin la demnitate, pentru ca iubesc si simt suferinta in ochii oricarei fiinte. Am regasit umanitatea in privirea unui vitel si sunt convins ca exista chiar si in ochii celei mai mari bestii de pe pamant.
Toti suntem animale. Trebuie sa ne reapectam reciproc.

TU de ce esti vega, sau de ce nu esti, dupa caz?

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mai, baiatule, tu esti obsedat de veganism, chiar daca te si contrazici singur.
Mai schimba iarba de asta toamna cu cea de anul asta. Au aparut trufandalele.

| minrest a răspuns:

Dupa cum spuneai intr-o postare anterioara, consideri ca solutia la suferinta vitelului consta in impunerea cu forta a alimentatiei vegetariene. Asta presupune ca minuscula voastra secta ideologica sa detina puterea absoluta, evident ca asta presupune un masacru al celor ce se opun dictaturii voastre. Iar apoi mor si viteii, pentru ca nimeni nu ii va creste fara profit. Ce usor se transforma cuvintele frumoase ale fanaticilor ca tine in rafale de automat!

| VeganusSalbaticus explică (pentru minrest):

Progresul necesita sacrificii. Oamenii vin si pleaca, ideile raman.
Si da, as sacrifica un purcel daca as sti ca asa salvez o generatie, ba chiar si alte generatii de purcei ce inca nici nu s-au nascut... Dar se vor naste, vor fi torturati si ucisi, si se vor naste ..torturati si ucisi, iar se vor naste. Si tot asa in jocul asta diabolic pe care societatea moderna l-a creat.
Aveti mainile patate de sange.
Eu soar pun capat suferintei pe care voi ati pricinuit-o. O ultima jerfa.

| SG1995 a răspuns:

De ce nu sunt? Simplu ca n-am "the God complex" sa am pretentia de "empatie celesta" sau pe romaneste : nu sunt ipocrit.
Da mananc carne taman pentru ca sunt un mamifer ca oricare altul si ma doare in fund de alte speci, suna urat? Dar asta e realitatea, empatia e o calitate selectiva, e imposibil sa empatizezi cu fiecare fiinta cum pretindeti voi. Si lasati-o mai moale cu faza animalele nu ucid din placere, felinele se joaca cu prada, delfini si-o violeaza, si mai sunt exemple de genul, etc.

| VeganusSalbaticus explică (pentru SG1995):

Daca tot renunti la empatie fata de animale atunci renunta la ea de tot si gata. Ca asa pe jumatate esti doar ipocrit.

Nu poti sa zici ca vai e rau ca a omorat un om si dupa sa o arzi ca e ok sa omori un animal. Ca ambele sunt la fel.
Fie zici ca ambele sunt ok fie ca sunt abele sunt rele.

| SG1995 a răspuns (pentru VeganusSalbaticus):

Vai ce prosti mai zici, tati o sa iti explic ca la scoala:
Empatia nu e o alegere, e ceva programat genetic.
Empatia apare cand anumite speci au ceva in comun, dupa cum vezi, cu o societate e mai diversificata, cu atat se empatizeaza mai greu.
Pe scurt am prins obiceiul (da, noi ca specie) ca sa nu empatizam cu prada. Uite esti vegan, bravo iti urez sa mergi in jungla, te asigur ca niciunui animal nu-i pasa cat negru sub unghie de tine, doar daca se poate hrani cu tine.

| Darkmagic a răspuns:

Pentru ca nu cred in vega!
Simplu.
Nu-mi mai pierd timpul cu "romane" contra veganismului, a primit NOname destule.
Am sa-ti pun o singura intrebare, mi-a fost pusa si mie anul trecut de o cunostinta din Hoonah:
"Abandonam sudul si nordul extrem, ca sa traim cu leustean? Asta sa fie "tinta" speciei umane?"

Sau altfel spus, poate ne zic veganii cum, si mai ales CU CE ii tinem in viata pe aia din "tinutul blanurilor".
Suprafete "mici", Canada, Siberia, Alaska, etc...

Nu ai un raspuns pentru asta?
Nasol...
Nimeni nu are!
Cand va mai incearca cheful de "revolutii mondiale" intr-ale veganismului, mergi iarna intr-unul dintre locurile de mai sus, si incearca sa supravietuiesti cu varzuca si ciubotica cucului, climei de acolo, ok?
Treci tu peste o iarna in Alaska, vegan fiind! big grin

| VeganusSalbaticus explică (pentru Darkmagic):

Daca ar fi dupa mine te-as veganiza instant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și dacă mie-mi pasă de plante, tu de ce le mănânci? Criminalule!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt vegan pentru ca sa beau lapte sau sa mananc branza nu are nici o legatura cu umanitatea din ochii vacii. Aaa, daca nu mulgi vaca moare, vrei sa moara asa, unde e umanismul din tine?