| MyNameisEduard a întrebat:

Veneam azi de la școală si trece pe drum o mașină cu un cocalar si cu muzică în mașină, era o fată in fața mea în drum spre casă și el cu mașina a început să meargă mai încet si nu știu ce i-a spus ei dar cred că a înjurat-o si trece si pe lângă mine și mă înjură si pe mine.N-am strigat după el sau altele, dar în ce țară trăim? De ce există asemenea oameni? Măcar de ii făceam ceva dar habar nu am cine era.
Păreri?

Răspuns Câştigător
| OmBanal33 a răspuns:

Bine ai venit in Romania.
Sunt astfel de exemplare si prin strainatate, doar ca foarte putine...
Ce ai experimentat este lipsa bunului simt, si lipsa unor reguli bine puse la punct. (incepand de la scoala, pana la amenzile din trafic)

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Ce legătură are asta cu țara? 2. Ei există din același motiv ca și tine. Părere? Că exagerezi.

| Mosotti a răspuns:

Vai de mine, te miri? Pai golani sunt de cand lumea, nu au aparut acum, nu trebuie sa faci tu ceva ca sa te injure ub golan.

| T0T a răspuns:

Poliție aproape inexistentă. Normal că unii își exteriorizează tupeul și nesimțirea.

| Mosotti a răspuns (pentru T0T):

Pai daca politia s-ar baga ca unu te injura, unde s-ar ajunge?

| T0T a răspuns (pentru Mosotti):

S-ar ajunge să nu mai existe hărțuitori care să înjure aiurea?

Nu, s-ar ajunge ca politia nu va mai rezolva cazuri serioase, pai politia nu se baga nici la o bataie asa fara leziuni, prietenu meu avea o gasca de golani si bateau in parc pe unu si pe altul bine de tot dar fara leziuni majore, ii chema la politie si nu le facea nimic, plecau, aia faceau plangere.

Tu gandeste-te ca unii terorizeaza vecinuu cu muzica tare si de multe ori politia nu face mai nimic chiar daca-i chemi de 5 ori, povestea un om de pe softpedia cand am avut eu problema asta.

Si daca injura nu poti sa ii ignori? E nevoie din banii publici sa isi piarda politia timpul?
In cazul de aici, aia au trecut odata cu masina si au injurat, si? Ce e mare lucru? Nu mai repetau treaba vreodata.

Sunt furturi, talharii, barbati care-si bat repetat femeile, crime, delapidari, si asa sunt putini politisti.
Au dat la TV astia, unu mai tanar si masiv a lovit un batran total aiurea! Si politia n-a facut nimic, ca ala saracu n-a facut plangere.

Si daca...gasesti niste politai mai asa, te ia "si ne deranjezi pentru atat?", si-ti mai si rade in fata, ca oricum n-ai dovada si politistii tin unii cu altii, degeaba reclami. Ca se intampla spontan, nu pregatesti telul sa inregistrezi, ca nu te astepti ca te vor lua asa.

| T0T a răspuns (pentru Mosotti):

Majoritatea din cele spuse de tine sunt atribuții care nu sunt specifice principale ale poliției comunitare, că poliția comunitară trebuie să existe pe drumuri, în locuri publice pentru a asigura ordinea publică.

https://lege5.ro/......e-371-2004

Tocmai inexistența acesteia, adică ceea ce am zis eu mai sus și ai ținut tu să contrazici, aduce probleme ca aceasta sau mult mai grave. Faptul că în locația x se petrece o tâlhărie, o crimă sau o hărțuire este echivalentul cauzei, adică cea spusă de mine și cea pe care ai ținut să o contrazici. Te simți cu musca pe căciulă? Într-un stat sănătos nu există așa ceva pentru că există poliție comunitară care își face datoria. Nu e vorba că nu e poliție. E destulă că atunci când mă duc la munte văd pe la terase grupuri de polițiști care mănâncă, beau și se distrează. Doar acolo mai dau de ei în ultimul timp. E vorba de dezinteres. Iar legea e una și clară. E încălcată, trebuie luate măsuri. pe principiile tale am deveni un nou vest sălbatic. Legea e aplicată fără prioritizări sau în mod selectiv. Dacă vrei asta ești făptaș indirect sau poate chiar direct (nu m-ar mira să fii și tu un bădăran din ăsta) la ceea ce se întâmplă în țara asta, iar mentalitatea asta e una dintre justificările bune pentru faptul că acesta e un stat sortit eșecului. Până la urmă schimbarea pleacă de la comunitate.

Bine, politia locala (ca aia e comunitara) normal ca trebuie sa-si faca treaba, asta e corect, dar nu la rahaturi din astea, plus ca e f greu sa-i prinzi in fapt, e greu sa prinzi 5 secunde de injuratura aruncata unuia.

Nu ma simt cu musca pe caciula ca nu fac din astea, nu faceam nici cand eram copil, ma feream de derbedei, de anturaje din astea.
Din contra, cand vad tineri care scuipa coji de seminte in fata bancii, imi vine sa-i bat, nu suport nesimtirea, si asta am mai zis-o, sigur ca ma banuiai de asta dat fiind ca am zis ca nu e cazu sa se bage politia, dar eu am zis ce se intampla.

Aiurea...pai eu am stat in Germania 2 ani, sa vezi acolo cand erau 4-5-6 de din aia cu creste verzi in cap ce-ti mai aratau degetu ala..si facea misto de tine de la 4-5 m distanta, avem noi impresia ca intr-o tara normala nu se intampla.
Acolo e mai rau! Nu se intampla des, dar se intampla, ca nici la noi nu este asa des.
Evident ca politia nu era acolo in momentu ala.

Ai dreptate, la noi politia e nesimtita, nu isi face treaba, se plimba iarna cu masina aia locala si nu fac nimic, ii doare in pix.
Dar amendeaza femei ca vand un patrunjel, rusine sa le fie.
La noi piata s-a desfiintat si se face alta, taranii au venit si ei pe trotuar sa mai castige un ban pana se face noua piata, vin si ii amendeaza ma!
Raman uimit.

Schimbarea vine din comunitate sa ne educam, parintii sa educe copiii sa nu mai faca asa, sa nu se mai bata in scoala, sa nu mai rada de copiii mai cu probleme.
Ca acolo e problema, altfel nu ai cum de ex 1000 de politisti intr-un Bucuresti de 2 milioane, sa faca fata. Cam atatia erau mai acum 15 ani parca.
Sa nu mai arucam noi pe jos resturi, exista cos de gunoi, si in parc si pe drumuri.

Si tot din educatie nu mai injuri pe altii pe drumuri.
Dar...istoria ne arata ca mereu au existat nesimtiti si infractori, cata educatie era! Sincer nu am inteles de ce.
De ex eu, o singura data am patit-o dar nu am actionat ca nu m-am pus la mintea lor, prin 2012 (aveam 34 ani), veneam de la sala prin parc si 2-3 adolescenti au arucat cu pamant in mine, noroc ca nu m-a nimerit.
Total aiurea, de pe aleea alaturata.
In rest nu am avut asa in toata viata, deci f rar se intampla.

Adica exact cum era si acum 50 ani, tot rar, atunci politia isi facea f serios treaba.
Si in comunism in anii 60 erau batausi, interlopi, golani (vezi Cezar Nichita, Dan Mutu).
Deci nu stiu de ce nu putem face padure fara uscaturi, si nicaieri nu se poate.

| mentholinks a răspuns:

Era un cacanar.

| 1997onur a răspuns:

Aia e nimic toată pe lângă ce se întâmplă aicia.

| Danny28 a răspuns (pentru 1997onur):

Și pe tine te enervează cocalarii ăștia împuțiți din Constanța?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teribilism de prost gust.

| Danny28 a răspuns:

Am pățit și eu exact la fel, de mai multe ori chiar. Dacă aș fi putut, i-aș fi împușcat pe toți în cap, gunoaie alterate nenorocite, jigodii obosite și pleve ale societății. Culmea e că tot lor le merge bine în viață.