anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Verișorul meu are autism. Are aproape 4 ani și nu spune niciun cuvânt, chiar nicio literă. Autismul poate sa dispară complet sau doar sau prin terapie doar îți mai revii? Și se eliberează certificat de handicap?

15 răspunsuri:
| SG1995 a răspuns:

Autismul nu e o boală în sensul tradițional a cuvântului, ci o strare diferită a creierului. Nu știe ce o provoacă, și nu există tratament în sens tradițional.
O persoană autistă are un mod diferit de-a percepe realitatea, se dezvoltă în general mai greoi și poate reprezenta o doză de retard mintal sau/și în ciuda acestui fapt să aibă o sclipire de geniu.
Cum a zis cineva mai sus, o persoană autistă se dezvoltă greu emoțional, nu e prea comunicativă. Trebuie să găsești acea activitate care îi place, și prin intermediul ei să comunicați cu el.
Cât despre modul de comunicare trebuie să fie cât mai expresiv.
Imaginează-ți că tu nu cunoști o limbă, să zic germana, și neamțul nu cunoaște româna, nu aveți un translator sau vreo limbă comună, așa că, trebuie să dezvoltați un limbaj propriu.
No exact așa așa e și cu un autist, creierul său are propria sa "limbă" și în general nu prea cunoaște sensul comun, manierele, ironia sau alte convenții sociale.
E ideal să meargă mătu-șa ta cu el la un psihoterapeut, dar în același timp să meargă și la un logopet.

| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Dar dacă ai făcut și toată viata, nu?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Nu dispare, dar e indicat sa facă terapie. Poate sa-l ajute in timp, însă nu se știe cât de mult.

| anonim_4396 explică (pentru supadeceapa):

Și se ellibereaza certificat de handicap?

| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, normal.

| Eduard_Sorin_1990_zpcN a răspuns:

Supa de ceapa e proasta facuta gramada. Te rog frumos sa ma scuzi, dar trebuia sa spun asta, in rest, sunt de acord.

| andreixp261 a răspuns:

Autismul este o boala destul de rea dar se poate vindeca nu definitiv dar partial cu ajutorul unui tratament. Persoanele cu autism nu pot sa inteleaga sentimentele celor din jurul lor multe persoane cu autism sunt si foarte destepte. Pentru mai multe informatii iti recomand acest video : https://www.youtube.com/watch?v=899tMNXRBEI&t=660s in prima parte vorbeste despre autism

| aXy99 a răspuns (pentru andreixp261):

Cred ca pot sa le inteleaga, dar nu se pot exterioriza.

| supadeceapa a răspuns (pentru aXy99):

Nu prea. Nepoțelul meu e foarte violent. Daca aveau empatie cred că ar reacționa când ar vedea reacțiile persoanelor pe care le torturează.

| SG1995 a răspuns (pentru supadeceapa):

Până la circa 4-5 ani toți copii de sex masculin sunt extrem de violenți.

| aXy99 a răspuns (pentru SG1995):

Nu chiar...

| SG1995 a răspuns (pentru aXy99):

Ba da, la 3-4 ani, cei mici au temperament vulcanic.

| supadeceapa a răspuns (pentru SG1995):

Nu mi se pare. Și am multi băieți în familie. :/ Nepotul are 7 ani și nu a mai mers la grădiniță de un an din cauza asta.

| SG1995 a răspuns (pentru supadeceapa):

În primi ani nu erau cam agresivi, de la 2-5 ani cam așa?

| supadeceapa a răspuns (pentru SG1995):

Nuuu, chiar deloc. Mai degraba prin generala incep sa o ia putin aiurea laughing