Autismul nu e o boală în sensul tradițional a cuvântului, ci o strare diferită a creierului. Nu știe ce o provoacă, și nu există tratament în sens tradițional.
O persoană autistă are un mod diferit de-a percepe realitatea, se dezvoltă în general mai greoi și poate reprezenta o doză de retard mintal sau/și în ciuda acestui fapt să aibă o sclipire de geniu.
Cum a zis cineva mai sus, o persoană autistă se dezvoltă greu emoțional, nu e prea comunicativă. Trebuie să găsești acea activitate care îi place, și prin intermediul ei să comunicați cu el.
Cât despre modul de comunicare trebuie să fie cât mai expresiv.
Imaginează-ți că tu nu cunoști o limbă, să zic germana, și neamțul nu cunoaște româna, nu aveți un translator sau vreo limbă comună, așa că, trebuie să dezvoltați un limbaj propriu.
No exact așa așa e și cu un autist, creierul său are propria sa "limbă" și în general nu prea cunoaște sensul comun, manierele, ironia sau alte convenții sociale.
E ideal să meargă mătu-șa ta cu el la un psihoterapeut, dar în același timp să meargă și la un logopet.
Dar dacă ai făcut și toată viata, nu?
Nu dispare, dar e indicat sa facă terapie. Poate sa-l ajute in timp, însă nu se știe cât de mult.
Și se ellibereaza certificat de handicap?
Da, normal.
Supa de ceapa e proasta facuta gramada. Te rog frumos sa ma scuzi, dar trebuia sa spun asta, in rest, sunt de acord.
Autismul este o boala destul de rea dar se poate vindeca nu definitiv dar partial cu ajutorul unui tratament. Persoanele cu autism nu pot sa inteleaga sentimentele celor din jurul lor multe persoane cu autism sunt si foarte destepte. Pentru mai multe informatii iti recomand acest video : https://www.youtube.com/watch?v=899tMNXRBEI&t=660s in prima parte vorbeste despre autism
Cred ca pot sa le inteleaga, dar nu se pot exterioriza.
Nu prea. Nepoțelul meu e foarte violent. Daca aveau empatie cred că ar reacționa când ar vedea reacțiile persoanelor pe care le torturează.
Până la circa 4-5 ani toți copii de sex masculin sunt extrem de violenți.
Nu mi se pare. Și am multi băieți în familie. :/ Nepotul are 7 ani și nu a mai mers la grădiniță de un an din cauza asta.
În primi ani nu erau cam agresivi, de la 2-5 ani cam așa?
Nuuu, chiar deloc. Mai degraba prin generala incep sa o ia putin aiurea
adriana1991 întreabă:
MariaMrr întreabă: