anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vi s-a intamplat sa aveti nevoie de sprijin emotional (pe TPU) si sa simtiti nevoia sa postati ca sa va descarcati dar nu ati facut-o deoarece nu voiati sa pareti plangaciosi? Necautand un raspuns la o intrebare este cam aiurea dar daca nu ai cu cine sa vorbesti despre necazurile tale, poti apela la utilizatorii de pe site ca la un psiholog? Stiu ca ai putea sa vorbesti direct cu un psiholog dar online e mai bine, mai ales daca esti o persoana timida. Saaau... exista psihologi online(?). Nu stiu. Voi cum faceti daca aveti astfel de momente? Si ce credeti ca ar trebui sa faca un utilizator care este intr-o astfel de situatie? Sa posteze, sa nu posteze...

Răspuns Câştigător
| Dia007 a răspuns:

Un jurnal ajuta mult. Acolo poti sa urli, acolo poti sa plangi, acolo poti sa vorbesti cu tine insuti fara sa pari deplasat, acolo poti sa fii misterios.
Sau poti veni aici, fara nicio problema.
Vei da de oameni care vor si deplasati (sa-i numim asa deocamdata), insa vei intalni si oameni care intr-adevar vor da ce-i mai bun din ei ca sa te ajute.
Orice ar fi, intreaba.

Inainte de psiholog, primul pas e sa vorbesti cu un bun prieten, apoi cu parintii, cu alte rude apropiate, cunoscuti, iar pe ultimul loc ar fi un psiholog. Nu le neg profesionalismul, insa ei nu te cunosc, iar intr-o simpla sedinta de 1-2 ore, nu poti spune multe.

Familia este primul loc in care trebuie sa cauti sprijin.
Pentru mine a fost greu, insa acum, la ora actuala, parintii imi sunt cei mai buni prieteni si orice ar fi, orice problema as avea, vorbest deschis cu ei. De la 16 ani, de cand mi-am facut curaj sa le vorbesc deschis, pot spune ca am avut cu totul si cu totul alta viata. Mi-a fost greu, dar mi-am invins frica, iar acum sunt fericita cu decizia ce am luat-o in a vorbi cu ei acum 13 ani.
Daca varianta "parintii" nu merge inca, posteaza aici. Sunt multe persoane minunate care te vor ajuta

7 răspunsuri:
| LoveSleep a răspuns:

Hai cu postarea.

| NyctophobicGhost a răspuns:

Tu ai o intrebare pe care vrei s-o pui inaintea unei intrebari, care face referire la intrebarea ce-o vei pune...huh.Thats new! happy

| nlko a răspuns:

Sa posteze...

NOname
| NOname a răspuns:

Postează liniştit!

| mentholinks a răspuns:

Cere si ti se va da.

| RAY a răspuns:

Buna, da am avut momente de astea, dar de cand intru aici simt ca prin povestile altora ma descarc emotional ma pun eu in locul lor, find baiat trebuie sasi negi emotile, sa nu te plangi nimanui in timp apare indiferenta, lipsa de empatie, dar de simtit cu toti simtim, am avut o femeie care o consiliam dar ea vrea mai mult nu am vrut sa imi bat joc de ea asa ca neam despartiti din pacate, poti vb cu mine dar sa fi sincer/a

| darrio2007 a răspuns:

Chiar daca posteaza, aici fiecare user este cu parerea lui.Va fi bulversat si mai tare.Pentru asta exista psihologi.