E ceva oarecum firesc, mi s-a întâmplat și mie de câteva ori.
Eu sunt o fire de om mai introspectivă, iar când vine vorba de analizat un lucru, îmi aduc aminte orice detaliu, până și mirosul acelui lucru
Deci da, mi s-a întâmplat
Da, parfumurile au efectul asta la mine, ma gandesc la o anumita esarfa a mamei si imi vine mirosul de parfum pe care il asocia cu ea desi nu mai are parfumul ala de 20 de ani. Mintea umana e fascinanta.
Da, si mie mi s-a intamplat pentru ca, creierul are in memorie si mirosurile si atmosfera de atunci, si iti simuleaza si chestia asta, pentru ca, considera ca si mirosul ala facea parte din peisaj.
Daca acel lucru a fost f puternic, sau sa impresioneze creierul cumva, in bine sau rau, atunci se intampla ce spui.
Eu am patit asa cu pepeni verzi, am mincat pdata in RO pepeni in luna Noiembrie, au ramas toti pepenii pe cimpuri, erau munti de pepeni, sau facut f multi in acel an si oamenii nu iau mai putut vinde.
Mergeam, si luam cu tata, dar cum sa zic, in noiembrie deja aia secau, inauntru mai aveau miez asa doar pe coaja o anume gosime, si desp[re ce este vorba,. gustul era puternic de dovleac/
Am mincat, la unia gustul era mai puteric la altii mai putin, dar am nimerit unu care sa zic asa ma marcat iar peste ani daca mincat pepene si ma gindeam la situatia de atunci imi venea in gura acel gust, nu mai puteam minca deloc
Sa vezi de ce este in stare creierul, cu ce magarii umbla Nu era doar in capul meu, pur si simplu aveam in gura gustul ala de dovleac de ala ce se da la porci.
Sau poate era doar in mintea mea, habar nu am, dar creierul ne lucreaza pe la spate rau de tot, magarie pe la spate cum zic din partea lui
Da, mi s-a întâmplat. Dar nu e un lucru chiar așa neobișnuit. De exemplu, dacă te uiți la un lucru și te concentrezi, poți să-i simți și gustul fără să-l atingi.
Deci să-i simți mirosul nu cred că e ceva mai diferit.
La mine surprinzător e și tactil.
Adică mi-am adus aminte de când eram mică și aveam B-damani și parcă pot să simt în mână smoothness-ul acelei bile de la B-daman ((((:
CiocolataAmaruie întreabă:
Cipi1212 întreabă: