Bineinteles, un grup bine ales e un avantaj demn de luat in seama.
Stii bine ca e o vorba care spune ca esti media celor mai apropiati 5 oameni.
Cand ai 5 oameni care te tin pe loc sau chiar iti degradeaza spiritul, atunci mai bine esti singur.
Insa atunci cand ai 5 oameni care te inteleg si care vad cine ai putea fi si te incurajeaza, e cu totul alta poveste.
Te ajuta mult sa ai un mentor care sa te indrume, bineinteles fiind indeplinita conditia ca tu sa fii invatabil pentru a nu-i irosi timpul.
De la fiecare avem ceva de invatat.
Chiar si de la cei pe care ii privim dezaprobator, ei ne invata ce nu vrem sa fim si ce nu vrem sa facem.
De multe ori mi s-a intamplat sa observ o persoana care sa ma fascineze, sa mi se para ca impartasim multe in ce priveste sentimentele si modul de a percepe ce se intampla in jur.
Din pacate de cele mai multe ori m-a oprit din a le cunoaste mai bine o teama datorita faptului ca in ziua de azi cei mai multi se asociaza unui grup, pentru mine nu prea profitabil in ce priveste maniera prin care ei aleg sa se destinda.
Am intalnit si persoane care desi pareau superficiale ma faceau sa simt ca e ceva suflet dincolod e superficialitatea aparenta. Nu am riscat insa.
Cel mai greu e sa te apropii de persoanele care vor sa para superficiale, dar nu sunt. Au motivele lor sa isi puna masca aia si nu renunta usor la ea.
Asta asa e. Era o vorba. Cei mai multi pun un zid. Insa il pun pentru a vedea care face efortul de a sparge zidul.
E aiurea ca am intalnit multe persoane care sunt in regula. Doar ca se asociaza cu persoane cu mult diferite de ele, net inferioare. Si atunci nu prea poti sa intri in conversatie cu ele.
Eu unul sunt o persoana care rareori are initiativa, insa daca o persoana doreste sa vorbim si simt ca nu e rau intentionata, dau curs invitatiei.
Cum cele mai multe persoane in ziua de azi apartin de un grup si nu le mai prinzi singure, se pierde mult din substanta.
Din teama de a ramane singuri multi s-au asociat in grupuri deloc profitabile pentru ei, cersind mai degraba atentia in loc sa caute 1-2-3 persoane mai in regula de la care sa aiba cu adevarat ce invata si care sa ii accepte asa cum sunt.
De cele mai multe ori se alatura in grupuri unde fiecare e pentru el si interesele grupului il dicteaza altii.
Ai dreptate in ceea ce spui in legatura cu grupurile alese gresit, dar cred ca un grup bine ales te ajuta sa te cunosti mai bine si sa intelegi altfel lumea.
Bineinteles, un grup bine ales e un avantaj demn de luat in seama.
Stii bine ca e o vorba care spune ca esti media celor mai apropiati 5 oameni.
Cand ai 5 oameni care te tin pe loc sau chiar iti degradeaza spiritul, atunci mai bine esti singur.
Insa atunci cand ai 5 oameni care te inteleg si care vad cine ai putea fi si te incurajeaza, e cu totul alta poveste.
Te ajuta mult sa ai un mentor care sa te indrume, bineinteles fiind indeplinita conditia ca tu sa fii invatabil pentru a nu-i irosi timpul.
De la fiecare avem ceva de invatat.
Chiar si de la cei pe care ii privim dezaprobator, ei ne invata ce nu vrem sa fim si ce nu vrem sa facem.
Da. Am o imaginatie foarte bogata si cand vad o persoana care mi se pare fascinanta, imi imaginez tot felul de lucruri despre aceasta si imi pun o multime de intrebari. Nu fac niciun pas spre a cunoaste persoana in cauza fiindca nu sunt interesata sa cunosc oameni, in general, ci doar sa observ anumite aspecte, dar presupunand ca mi-ar placea sa cunosc persoane noi, tot nu as face-o, datorita faptului ca as distruge iluzia aceea a fascinatiei. Doar o singura data am ajuns sa cunosc pe cineva, insa asta s-a intamplat printr-o coincidenta aproape incredibila si persoana inca mi se pare fascinanta, desi am ajuns sa aflu destul de multe detalii despre aceasta.
De ce nu-ti place sa cunosti persoane noi?
Niciodata nu am simtit nevoia sa imi fac prieteni si nici nu pot spune ca sunt o persoana care atrage oamenii. As putea sa fac asta, insa nu ma simt in largul meu in compania oamenilor in general. O conversatie o data la cateva zile cu cineva imi e de ajuns, cu conditia ca aceasta sa fie o conversatie in adevaratul sensul al cuvantului, nu de umplutura sau "small talk". Asa e firea mea, iar toate activitatile pe care le desfasor sunt solitare, cum ar fi cititul, desenul, pictura sau scrisul. Nu e ca si cu as fi sociopata, fiindca nu vreau sa fac rau nimanui, ci doar asociala.
Nici eu n-am foarte multi prieteni, chiar daca am multi amici, pentru ca ma hotarasc greu sa accept pe cineva ca prieten, dar cred ca fara prieteni viata ar fi mult mai urata. Cel putin pentru mine asa ar fi.
Nu, nu ma gandesc niciodata dinainte ca o sa fiu dezamagita.
regretam daca nu o faceam, daca ma opream.
inveti si din dezamagiri si esti mai atent cu cine intri in contact pe viitor.
dar oricum, nu prea ai cum sa anticipezi viitorul comportament al cuiva, acum depinde la ce te referi.
Nu ma refeream la comportament. Poate si la asta, dar nu la comportamentul fata de mine. De fapt intrebarea era daca preferi sa privesti de la departare un peisaj care pare foarte frumos, dar nu e foarte clar sau te apropii, ca sa vezi mai bine, chiar daca risti sa strici toata vraja si sa nu iti placa deloc ce gasesti acolo. Bine, nu e vorba de peisaje aici, a fost numai o comparatie.
Mai ales asa, pai nu ma pot abtine, eu sunt si curioasa de fel
nu tin minte sa ma fi oprit vreo teama. Stiu ca toata lumea o sa ma dezamageasca in vreun fel, asa ca e acum sau mai tarziu.
Nu e vorba de felul acela de teama. Oricum, e grav daca simti ca toata lumea o sa te dezamageasca intr-un fel.
Dezamagirea despre care vorbesti si tu. De fapt dezamagirea e urmarea amagirii, si de obicei e autoamagire, deci autodezamagire, cealalta persoana nu are vreo treaba.
Eu nu ziceam despre dezamagire ca urmare a amagirii, chiar daca e posibila si aia. Ma refeream la dezamagire in legatura cu asteptari si sperante, iar acestea nu sunt intotdeauna amagiri.
Nu.Cand cineva imi pare interesant, vreau sa.l cunosc cu orice risc.Intalnirile nu sunt niciodata intamplatoare, avem ceva de invatat din orice intalnire.
Tu ce faci domne la o intrebare veche de 3 ani
Nu stiu ce spui, bre, eu acu' am vazut.o!
Da.Am intalnit persoane care imi placeau intr-un fel sau altul, mi se parea ca m-ar putea influenta intr-un mod pozitiv si ca am multe de invatat de la ele si da...m-am gandit ca as putea ramane dezamagita mai apoi dar na acum depinde, nu sunt toti oamenii la fel. Unii chiar iti castiga increderea prin comportamentul lor de prima data.
Da,mi s.a intamplat. Și eu cred că uneori e bine să riști ..nu vei ști niciodată dacă persoana te va dezamăgi sau nu fără a risca.Și pana la urma dacă te dezamăgește, viața tot merge înainte! Și cu bune și cu rele.Și intr.un final Îți vei da seama pe ce oameni să nu îi lași să plece niciodată din viața ta și oameni cărora nu le pasă de tine.