| Emeraude a întrebat:

Vi s-a intamplat vreodata sa vi se spuna ca sunteti foarte buni, exceptionali la un anumit lucru, sa vi se dea apa la moara pe romaneste, iar in final sa apara un neica nimeni, care printr-o pura intamplare sa va ia locul, sa beneficieze de avantajele oferite de munca voastra, sa se inspire practic din ea, iar voi sa ramaneti atat de dezamagiti incat sa considerati ca nu sunteti buni de nimic, ca nicio lauda primita nu este adevarata?

Asta am patit eu. Am lucrat luni intregi la niste proiecte, planificari, texte, iar pe unele le-am dat unor.persoane sa le citeasca, din "pura curiozitate". Urmarea a fost ca ideile, textele mi-au fost furate, proiectele trimise si prezentate inainte ca eu sa aflu si sa pot face ceva... iar acum am aflat ca persoana respectiva a castigat anumite beneficii pe spatele meu.Eu a trebuit sa schimb totul pe ultima suta de metri si evident, ca orice lucru facut un graba, a iesit un mare dezastru. Ma rog, exagerez oarecum, dar nu se compara ceea ce aveam eu in gand cu ceea ce mi-a iesit in final... acum ma simt dezastruos, neputincioasa, simt ca nu mai am niciun rost in domeniul la care ma pricep si nu mai am curajul sau vointa de a o lua de la capat, simt ca nu mai sunt capabila.
Voi ce-ati face in locul meu? V-ati da batuti stiind ca nu mai e rost de lupta sau ati continua sa mergeti printre cactusi?
Multumesc frumos pentru raspunsuri...

7 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Wow! Dureros dar stii ce se va intampla? In curand isi vor da seama de valoarea acelei persoane pentru ca valoarea unui om nu consta doar intr-un castig sau intr-un proiect.Cred ca vor mai fi si alte ocazii in care ai sa dovedesti ce poti.In locul tau nu as renunta si as continua sa muncesc cu si mai multa tragere de inima.Viata nu e corecta mereu cu noi dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la lupta cand dam de greu.Mergi prin "cactusi" pentru ca asta o sa faca din tine un om cu adevarat puternic. Dar ai grija pe viitor la asa zisii amici.happyMulta bafta Emeraude si te rog nu renunta!

| juniper a răspuns:

Asa patesc si eu cateodata, mi se fura ideile si apoi tot eu sunt cea dezamagita, dar crezi ca am lasat sa se mai intample asta? Nu trebuie sa le mai "imprumuti" colegilor proiectele, ideile tale pentru ca ti le fura si ei ce-ti dau in schimb? Nimic, ei isi asuma meritul pentru munca ta, tu meritai sa fi laudata, nu ei, deci nu le mai da, incearca sa inventezi ceva, o scuza ca sa nu le mai dai, ceva de genul "nu am facut" sau "nu am nici o idee", iar daca ei te "stiu" si zic ca tu mereu ai idei, spune "nu am mereu idei asa bune, credeti ca sunt buna la toate?" si ii pacalesti, sa-i lasi sa munceasca si ei, sa vada ce inseamna intr-adevar sa lupti pentru ceva, nu ar trebui sa te dai batuta, dar nimeni nu-ti interzice sa nu le mai dai, dar in locul tau asta as face, nu le-as mai da niciodata, ca sa se invete minte ca nu e de joaca cu mintea si sentimentele unui om care munceste pe rupte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ai exagerat putin cu introducerea. cum sa ti se spuna ca esti exceptional si atatea laude?
Profesorul de matematica mi-a zis mereu ca sunt o eleva foarte buna, dar cam lenesa laughing. La o ora de algebra, ne-a dat o problema de clasa a 5-a(se presupunea ca le-o da lor ) si vazand ca nimeni nu stie, m-a intrebat pe mine. M-am holbat la problema, ma parca am mai facut.in fine, nu stiu! Ii raspund pe un ton ironic: am uitat cum se rezolva! ei, si vine cu un elev din clasa a 5-a sa mi-o faca. Raman masca laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciodata sa nu renunti asa usor, cand faci un proiect sau ceva nu-l arata la nimeni pana in ziua cand trebuie date, in felul asta nu-ti va fura nimeni ideeile, stiu ca e neplacut sincer si eu am patit asa la scoala cu o tema, am zis hai sa fiu buna si sa o las pe o colega sa se inspire din tema mea ca daca nu ii dadea 4 si imi era cumva si prietena si nu puteam sa fiu egoista si sa-i zic nu-ti arat, dar faza e ca ea nu s-a inspirat ca a copiat si profa pana la urma a crezut ca eu am copiat de la ea, m-am simtit prost in momentul ala, dar totusi colega a recunoscut ca ea a copiat de la mine, dar pentru un moment am simtit si eu lucrul acesta, dar asta nu ma oprit din a merge mai departe.Crezi ca are rost sa-ti distrugi viitorul din cauza altor oameni? eu nu prea cred

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@tyana: Felicitari! Exact acelasi sfat as da si eu!

| tarziu a răspuns:

Ia o pauza, vorba aia : "stop and smell the roses". Ai nevoie de un pic de relaxare si apoi sa citesti mesajul tyaneiwinking Don't give up!

| BRG a răspuns:

Știi tu lumea este rea și dacă le dai un deget ei î-ți i-au toată mîna, pe viitor nu trebuie să mai fii atît de sinceră, și să ai încredere în oameni, că oamenii sînt hoți și vor profita mereu de tine. Succes.