| OmuFoarfeca a întrebat:

Vi se pare ca este mai bine sa hranesc un caine de pe strada sau sa-i dau bani unui cersetor?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
32 răspunsuri:
| Hmmmm a răspuns:

Hranesti cainele cu cersetorul.

| ღჩօოჩօղყƙღ a răspuns:

Hey sa presupunem ca un cersetor are un caine (se poate).Tu ii dai 3 lei la cersetor.El isi ia o paine si o mananca dar in timpul acela il hraneste si pe caine nu spun ca ii da toata painea la caine dar ii da sa spunem 1-2 felii intr-o zi.
Dar daca ii dai la caine un os, atunci el se va bucura pe moment dar dupa aceea nu va mai avea de mancare(numai daca afla ceva) siomul va muri de foame.
Eu spun ca mai bine dai omului...
Oricum e decizia ta!

| Dianaîşialegesoţulbazândusepetpu a răspuns:

Un caine mai ales ca imi imi plac extrem de mult animalele.

| Dina a răspuns:

Sa hranesti un ciine mai bine.

| irbis a răspuns:

"Da-i unui om un peste si mananca pentru o zi. Invata-l sa pescuiasca si mananca pentru o viata." Hraneste cainele si foloseste banii nu ca donatie, ci pentru a construi un viitor mai bun pentru toti, atat pentru caine cat si pentru cersetor.

| RAY a răspuns:

Mai bine pastrezi banii nu vezi ce vremuri grele vin

| DarkBlood32 a răspuns:

Amandoua.

| Chio9 a răspuns:

De bani aia cumpara ceva mancare si imparte-o in 2.

| MissVamp a răspuns:

Doi e mai mult ca unu--- happy

| OmuFoarfeca explică:

Cred si sper din tot sufletul ca ai gresit intrebarea!

| Differentx13 a răspuns:

Ambele variante happy

| SalutBunaLarevedere a răspuns:

Ambele.Dar cainele e caine, se descurca bine si singur.Dar un om, necajit si murdar, suferind din atatea motive merita mai mult decat un animal inutil.Omul are suflet.

| OmuFoarfeca explică (pentru SalutBunaLarevedere):

Da dar de ce omul la gen 20-25 care sunt pe strazi cu copilul sub brat cerseste in loc sa munceasca orice absolut orice nu conteaza dar prefera sa ceara in loc sa munceasca (cainele iubeste mai mult ca un om parerea mea personala)

| Giulia16 a răspuns (pentru SalutBunaLarevedere):

Tu nu ai suflet...un animal inutil? Si caini au suflet si ei sunt creatie a domnului

| StefaniaGeanina a răspuns (pentru SalutBunaLarevedere):

Depinde nu toti de pe strada au handicapuri sau nu au case pentru ei este un mod prin care castiga bani fara a face nimic folositor societatii

| irbis a răspuns (pentru SalutBunaLarevedere):

"animal inutil" Cum indraznesti sa spui asa ceva despre o alta fiinta vie? Stii tu ca un caine nu are suflet? Esti tu caine si poti verifica asta? Nu, esti om. Ce, te crezi Dumnezeu, te crezi atotputernic, atotstiutor? Inceteaza cu aroganta asta. Vorbesti de parca ai avea dreptul de a decide viata altora, de parca ai avea dreptul de a decide valoarea unei vieti. Nu ai acest drept. Nu exista om care sa aiba dreptul de a decide asa ceva. Valoarea unei vieti e mai presus de astfel de concepte. Nu exista viata inutila.

| SalutBunaLarevedere a răspuns (pentru irbis):

Da tu ce comentezi? Nu decid, da? Dar in fataunui caine INUTIL care mananca rahat de pe strada nu merita mancarea unui om cu NEVOI.Bai viata unui caine INUTIL nu se compara cu a unui om.Si eu iubesc animalele.Dar tu nu stii sa ai respect pentru oameni.Si apropo de Dumnezeul care-l crezi...la cartea aia a ta numita Biblie scrie ca doar omul are suflet.De ce sa nu facem noi curatenie? Dar nu, nu putem...

| SalutBunaLarevedere a răspuns (pentru SalutBunaLarevedere):

Sa oprim ATENTIE! am spus oprim omoram.noi javrele sa se inmulteasca in mizerie, le lasam sa le dam din mancarea noastra care ne-a oferito Dumnezeu.Pai in priviinta cersetorilor cu trupul intreg si putere de munca,alora le trebuie un sut zdravan in fund, dar celor care chiar au nevoie de banutul ala, si da, un caine e inutil atata timp cat nu zic ca nu produce, ci consuma degeaba.Nu zic sa-i omoram, ci zic sa-i oprim sa se mai inmulteasca si sa faca asa mizerie.OMUL nu e Egal cu CAINELE.Cainele nu gandeste.cainele nu are suflet.cainele doar simte atata timp cat este viu.Am catei si mi-i iubesc ca pe toate animalele de pe pamant, dar tu, tu m-ai enervat de culme cand mi-ai zis ca n-am niciun drept sa zic asa ceva despre o fiinta vie. cainele e o fiinta vie dar tu nu stii care sunt legile, asa ca taci! Daca te consideri tu egala cu cainele care se c*c in casa la tine(de unde tu-i stergi rahatu cu mana ta UNUI CAINE mai prejos de om, fiinta rationala)asta-i problema ta. Exista viata inutila si nu mai dau exemple.Am zis ca n-o sa mai vb cu prostii, dar o sa mai citeasca si alti oameni de-aici.

Eu stiu tot(ika)

Ce valoare sa aiba drk un caine, cand oamenii deja nu mai pretuiesc darul acesta pretios..lumea?

Imi pare rau. Imi dau acum seama ca nu merita sa am o conversatie cu tine. Vad acum ca esti doar un biet om prapadit si sarac, care uraste lumea care si-a batut joc de el. Esti doar un biet om care s-a incuiat singur intr-o cutie mica si nu vrea sa vada lumea din care nu a vazut nimic frumos, doar uratul. Esti un om mic si prapadit care nu vede nimic din jurul lui. As vrea sa te pot scoate din acea cutie, sa-ti arat cat de frumoasa poate fi lumea, dar nu stiu cum.
Imi pare rau ca nu vezi cat de frumoasa poate fi lumea.

Ba vad mai bine ca oricine.si imi pare rau pentru tine, ca o sa mori fara sa vezi nimic.dar eu ce fac aici? vb cu cineva pe care nu-l cunosc degeaba.nu poti sa le ex[plici nimic celor pe care nu-i vezi. Ceea ce explici tu acolo... ceea ce vrei tu sa pari aceea sunt de fapt eu.da ai avut dreptate mai mare decat mine... cersetorii nu merita.animalele merita, dar eu am vrut doar sa te contrazic si vad c -a iesit altceva.Si cutia aceea mica la care faci tu referire cand vorbesti desp mine cuprinde toata lumea pe care nu o sa o vezi tu niciodata.Tu vezi lumea frumoasa? Eu o ved magica.Stii tu sa privesti altfel decat un om ceea ce oamenii vad? Eu ma consider maxim de norocoasa sa primesc aceasta sansa minima de a vedea aceasta minune.Nu iti dai seama cine esti, unde esti, de ce esti.Stii sa iesi sa vezi, dar nu stii sa privesti.Scuze,dar nu vreau sa ma cert cu tine, si nu stiu de ce ai inceput aceasta conversatie INUTILA.Eu pur si simplu am raspuns (la nervi) la aceasta intrebare iar tu ai luat-o in serios.Si crezi ca-mi pasa de ce-ai facut? Ti-am raspuns doar pentru ca ma ajuti sa imi stimulez creierul cu ceva ca tine. kiss

Nu te prefa ce esti ceva ce nu esti.

Hai.Resprect.

| gabryelm3 a răspuns:

Mai bine ii dai unui om care nu are, au mai spus cei de aici, un caine se descurca poate sa manance si din gunoaie, in timp ce un sarman nu are ce sa faca, in situatia in care nu are de mancare.Normal ca ar putea sa se duca la munca dar deh...

| iluminous a răspuns:

Majoritatea oamenilor iubim animalele, le oferim o viata mai buna, o atentie deosebita, etc. dar pentru semenii nostri cand o sa avem timp sa le mai oferim cate ceva? cand le mai dam o bucata de paine, un ajutor oricat ar fi de mic? trage tu concluzia

| sweety9girl a răspuns:

Sa hranesti un caine. love struck.Un caine iti poate fi un prieten adevarat dar un cersetor nu si situatia unui caine e cea pe care o vezi pe strada dar un cersetor o poate duce foarte bine acasa. Din punct de vedere religios e mai bine sa dai unui cersetor dar eu nu sunt de acord

| StefaniaGeanina a răspuns (pentru sweety9girl):

Exact la fel cred si eu

| eLPySum a răspuns:

Cea mai buna idee e sa se faca o campanie pentru strangerea cainilor de pe strada si oferirea unui loc de munca pentru cersetori ( sunt atatea meserii unde nu ai nevoie de diploma! ).
Asa nu mai trebuie sa hranesti pe nimeni happy. Statul trebuie sa se ocupe de aceste probleme.

| OmuFoarfeca explică (pentru eLPySum):

Da frate da sunt cersetori care nu vor sa munceasca maj. tigani
cu aia ce dracu faci?

| eLPySum a răspuns (pentru OmuFoarfeca):

Pai tot statul e de vina. Ar trebui sa se interzica acest lucru (cersitul) si sa ii puna pe toti la munca. Daca nu, sa moara de foame pe strada ( pare irational ) dar nici oamenii sa nu le dea bani ca prostii. Adica, tu muncesti pentru 1 leu si doar nu ai sa-l dai la un cersetor de pe strada ( sa spunem ca i s-a oferit sansa sa munceasca ).

| PamiAdelush1999 a răspuns:

Parerea mea... mai bine hranesti un caine ca el nu are judecata este complet nevinovat si neajutorat pe cand un cersetor azi ii dai bani si daca maine nu ii mai dai te ia la injuraturi. Am patit-o si eu de cateva ori si de atunci mai bine hranesc animalele decat sa dau bani la cersetori