Da este normal, ce e anormal e presiunea sociala, ce aratã cu degetul spre un barbat astfel.
La 25 de ani are presiune sociala sa iti gaseasca o iubita/Nevasta chiar daca valoarea lui sexuala (SMV)se mareste, castiga multi bani atunci se dezvolta cel mai bine pe toate planurile, are o presiune sociala sa-si I-a pe una aproape de vârsta lui pentru ai fi nevasta chiar daca o femeie de vârsta lui atunci valoarea ei sexuala scade, iar el e in floarea vârstei la fel ca o fatã de 15-16 ani el având 25 de ani este echililibrul perfect. Valoarea lor sexuala este la fel, dar presiunea sociala impinge pe majoritatea sa-si gaseasca pe cineva de vârsta lor altfel suntem Numiti in toate felurile posibile.
Stiu pe cineva in situatie si mi se pare aiurea.Nu cred ca fata aia va prinde batranetile cu el, sau ca ei sunt 100% pe aceias lungime de unda pentru ca nu au cum.
Chiar daca suna rautacios mereu m-am gandit ca intr-o relatie de genul exista un beneficiu sau un plan.Ori pe el nu il ia nimeni si atunci se refugiaza in bratele unei copile ce poate se da mare ca are iubit matur si il stoarce de bani, ori el e "smecher" ia o copila pe care stie ca o poate prosti ca sa aiba ceva caldut pana prinde o alta ocazie mai buna, sau pana o sa vrea sa se insoare (cu alta mai mare evident).
@natalia95 Trebuie sa te contrazic, din experienta proprie spun, eu cand aveam 16 ani, mai multe colege aveau prieteni cu mai bine de 10 ani diferenta, din care multe si in azi stau impreuna.
In schimb relatiile cu diferenta mici de varsta erau sortite esecului, cum ziceai tu mai sus :cateva luni.
In opinia mea la varste "mai fragede" intre o fata si baiat trebuie sa fie aproximativ 5 ani diferenta, deoarece fetele se dezvolta MUUUlt mai repede ca baietii atat fizic cat si emotional
Intrebarea este numai de curiozitate, nu ca as putea gasi una de 16 ani
O alta treaba unele fete la 16 ani is mai logice si inteligente decat altele la 35
Da 5 ani ai spus bine.Si intre mine si iubitul meu sunt 5 ani diferenta, dar eu am 23.
Asta este parerea mea, ca un barbat in toata firea nu poate sa aiba minte de copil cat ar fi el de imatur, cum nici un copil la 15, 16 ani nu o sa aiba aceleas dorinte si aceleas ganduri ca un adult de 25 26. Iar daca copilul acela de 15, 16 ani nu gandeste si il ia dragostea pe dinainte cel de 25, 26 ar trebui sa fie cu picioarele pe pamant si sa is vada de treaba sa nu profite de situatie si sa strice viitorul unei copile ce trebuie sa stea la parinti, sa faca o scoala, sa ii stea mintea la carte (parerea mea).
Persoanele de care iti vorbesc eu tot greseala asta au facut-o.Ea a facut numai 8 clase si s-a dus sa lucreze la bar ca deh, nu poate doar el sa deconteze tot timpul mancare, iesiti etc.El freca menta pe ici colo si tragea pe copila aia de 15 16 ani la greu.A prostit-o ca sa mearga in strainatate pe la capsuni ca sa isi stranga bani sa isi ia amandoi casa si el vorbea cu una de 20 si de ani ca o sa faca bani si apoi o sa o ia pe ea acasa la el.
Ce zici u e altceva te referi la taranime, sau brunetei din astia stiu si eu 101 de cazuri in care fete la 13 ani sunt deja mamici.
Eu ma refeream la oameni civilizati moderni,
Da totul este numai ipotetic, ideea e ca la 16 ani multe fete is deja mature, fizic putini si-ar da seama la 2 fete aranjate ca poate exista 10 ani diferenta, psihic diferenta consta in experienta/greutatiile vietii ce le intampini in dejcursul vietii
Nu e vorba de taranime, e vorba in general ca nu are ce sa faca un adult cu un copil mai mult decat sa il creasca.
Nu stiu de ce bagi chestia asta cu fizicul.Stiu ce generatiile astea intrec masura cu dietele si cu tote rahaturile alea sa aiba forme si etc si fix din cauza asta, ca mai sunt oameni ce cred ca e normal ca o data ce au ajuns la usa liceului sa rupa .....Sunt copile indiferent ca le-au crescut sani sau nu, tot 14, 15 ani au.
La 14 ani DA sunt copile, la 15 ani este varsta de schimbare, la 16 ani deja categoric NU mai sunt copile, cunosc fete care la 16 ani deja lucra pe timp de vara, cot la cot cu persoane de 40 de ani.
Ideea e ca o relatie nu inseamna direct sex - maritis sau copii, mai mult o conexiune psihica (nu neaparat fizica) adica pot umbla luni, ani impreuna pana sa recurga la partea sexuala, asta este alegerea fetei - cand EA este pregatita.
Studiile arata ca inceperea vietii sexuale mai tarziu(17-18) favorizeaza dezvoltarea inteligentei/caracterului la fete. Dar la noi fetele de 13 ani deja is cu picioarele larg desfacute, si culmea considera "mandrie".
Pai sa munceasca part time nu este o tragedie sau mare chestie, muncesc pe timp de vara o luna doua.
Sa aiba o relatie cu o persoana de varsta lor nu este nimic anormal, dar cu unu cu 10 ani mai mare nu e ok.Nu cred ca un barbat in toata firea va astepta dupa ea 2, 3 ani pana se va hotara ea sa faca sex de asta zic.
Da stiu ca e mandrie deja sa nu mai fi virgina.
Diferența de 10 ani intr-un cuplu e acceptabila doar in cazul in care fata nu e minora.
In ziua de azi(si cred ca asa a fost mereu)fetele prefera sa fie cu baieti mai mari, e ok sa fie intre ei o diferenta de 1 an, 2 sau 3 dar 10-11 mi se pare nepotrivit, adica de ce ar iesi un baiat practic adult care a terminat facultatea cu o fata de liceu? e o diferenta mult prea mare de varsta, o relatie de genul asta tine maxim vreo 2 luni.
Nu.
Și nu înțeleg percepția aia de "dacă se iubesc, e absolut firesc"
Diferențele mari acceptabile de vârstă sunt atunci când ambii sunt adulți. De exemplu, ea 25, el 35.
Dar în cazul de față, atunci când ea încă nu știe cu ce se mănâncă liceu iar el își caută de lucru, va exista un moment în care cel puțin unul dintre ei va realiza că celelalt nu-i poate oferi ceea ce are nevoie.
Mereu mi s-a părut o idee așa irațională. Tu, ca fată să-ți cauți un tip cu zece ani mai mare care deja a trecut de perioada aia de libertate din viață, iar tu, ca băiat, să te implici într-o relație cu o tipă care încă habar n-are ce înseamnă viață, de fapt.
Unele hotârări chiar trebuie făcute și cu mintea, fiindcă dacă te arunci pur și simplu în viață cu pretextul că doar una ai, vor exista probleme ulterioare pe care le-ai fi tu putut evita dacă ai fi gândit puțin.
Da. Cel puțin a fetei de 15 ani, când nu este pregătită fizic și psihic pentru o relație.