anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Viata pe pamant poate exista si fara oxigenul produs de plante si arbori?

Răspuns Câştigător
| costyn162 a răspuns:

Nu cred ca "nu" este un raspuns corect mai ales ca nu este insotit de argumente. Daca ar disparea complet plantele si arborii, daca defrisarea padurilor, in speciala, va lua amploare, atunci viata pe Pamant ar deveni foarte dificila si incet, dar sigur, va disparea.

13 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Plantele joaca cel mai important rol in ciclul vietii. Fara plante nu ar exista viata pe Pamant. Ele sunt producatorii primari care sustin existenta celorlalte forme de viata, intrucat sunt singurele organisme capabile sa-si produca singure hrana necesara. Organismele animale, incapabile de acest lucru, depind direct sau indirect de plante. Prin intermediul acestui proces complex numit fotosinteza plantele transforma energia solara, dioxidul de carbon din atmosfera, apa si mineralele din sol in resurse de hrana proprie si oxigen.
Animalele si toti ceilalti non-producatori de oxigen participa la acest ciclu prin respiratie. Respiratia este procesul prin care oxigenul este utilizat de organisme pentru a elibera energia din alimente si pentru a produce dioxidul de carbon eliberat prin expiratie.Ciclul continuu al fotosintezei si respiratiei mentine balanta naturala a oxigenului, dioxidului de carbon si apei.

| fluturas a răspuns:

Pai daca ai sta intr-o camera fara oxigen oara ai putea sa traiesti?
eu cred ca NU
deci nici pe pamant nu s-ar putea trai fara oxigen.
de aceea ar trebui sa potrejam mai mult natura si sa ne pese de ea...

| xibalba a răspuns:

Pe langa plante verzi(plante, arbori, etc), mai sunt si algele albastre-verzi(cianobacteriile) si algele verzi si chiar unele bacterii care realizeaza fotosinteza, deci produc oxigen. Dar presupun ca acest oxigen e in cantitati foarte mici, deci nu e suficient pentru intreaga omenire. Viata probabil va continua sa existe, ma refer aici la organismele unicelulare si la cele adaptate la conditii de viata extreme.

| Aliyaa a răspuns:

Nu:pe

| Aliyaa a răspuns:

Nu pentru fara oxigen nu putem traii mai ales ca in tara este si o poluare foarte mare!

| mada. a răspuns:

Nu

| razadeluna a răspuns:

Da, exista microorganisme, anaerobe se numesc

| diva99 a răspuns:

Nu nu nu nu se poate happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De ce nu? si de ce da?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cred ca da. eram pe langa un magazin de vise. era un fum de-l taiai cu cutitul, nu se vedea om cu femeie.si unul tragea dintr-o tigara si striga cu bratele desfacute; viataa frateeee.am dedus ca...se poate si fara oxigen.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiti cateva daca este o planta care incepe cu litera s?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poi daca uh ai intra intr'o cusca s'au te'ai acoperi cu o patura groasa ai putea respira? Nu! Deci nu ar exista viata pe pamant fara oxigen!

Întrebări similare