Prefer sa fiu asa cum sant acum muritor, de viata ma plictisesc daca sant nemuritor. Nemuritor as fi doar daca as munci in toate domeniile care imi plac.
Eu cred ca as spune ''pas'', pentru ca nici o varianta nu e prea fericita.
Nu ma tenteaza ideea de a trai vesnic, de a privi cum mor toti cei la care tin, de a privi prostia omeneasca, rautatea, lacomia, ura, pentru eternitate. Dar si omniscienta mi se pare greu de indurat, pentru ca sunt enorm de multe lucruri de stiut, si cred ca orice om ar innebuni daca ar avea o asemenea cantitate de cunostinte. Si in plus, ma gandesc ca toti oamenii ar parea niste animale salbatice in comparatie cu mine, si nu mi-as gasi locul printe ei. Stii cum e, ''prostii sunt mai fericiti''. Cred ca sa cunosti absolut totul nu aduce nici o bucurie..ci singuratate si scarba fata de restul lumii.
Te-ai gandit ca din moment ce le stii pe toate poti sti si cum sa traiesti vesnic?
E cu doua taisuri, si daca as trei vesnic as avea timp sa le invat pe toate
P.S. daca le-as sti pe toate ce sens ar avea sa mai traiesc? ar fi plictisitor...
Nu prea cred.
MA rog...este mult de discutat aici.
Pentru ce sa te mai zbati, daca esti omniscient, viata vesnica aleg.
Nu se plictiseste oare Dumnezeu, cu toata omniscienta lui? Eu m-as plictisi sa nu mai aflu nimic pentru atata timp.Saracul Dumnezeu, il compatimesc.
Stiindu-le pe toate, nu pot sti cum sa nu ma plictisesc?
Pai,aici e un paradox,si din moment ce nu a fost nimeni atotstiutor ca sa ne spuna,nu am de unde sa stiu...
Dar, puntem interpreta cum dorim, ne facem de cap, oricum, moartea e iminenta
Cunostinta-mi da orgasm.Viata vesnica ma lasa rece.Plus,oricat s-ar spune, gandurile oamenilor nu sunt plictisitoare si mi-ar placea rolul de intrus in toata tesatura aceea, a la Dom Cobb.Hmm,oare ce-as alege?
Ca de obicei.....Frumos raspuns!
Lool scie pe google omniscienta si o sa aflii ce fel de intrebare ai pus...si sa stii asa ca nu exista viata vesnica si nici vreun omniscient pentru ca trebuie sa le pui intr un anumit context e ca si cum ai numara pana la plus sau minus infinit sa zicem nu ai un numar care sa fie un capat de linie
Cred ca nu intelegi natura intrebari.
Personal cred ca ambele sunt doar niste pedepse, imagineaza-ti sa traiesti vesnic si sa iti ingropi toti prietenii si familia.
La nivelul omniscientului, ai stii atat de multe incat ti-ar fi frica sa dormi noaptea, imi prefer viata asa cum o am. Sunt mic si neinsemnat, ceea ce nu este o povara pentru mine.
Esti pe afara!
N-as vrea sa traiesc o viata vesnica daca ceilalti n-ar putea Adica...ce rost are daca nu ii ai si pe cei dragi langa tine?^^
anonim_4396 întreabă: