| Gnelutzu1 a întrebat:

Vin cu întrebarea după o zi de întârziere dar aș vrea să știu și eu câți dintre voi vă considerați mândri că sunteți români, a doua zi neîncepând să înjurați țara sau politicienii sau orice altceva legat de țara asta? Eu unul nu mă simt mândru că sunt român, căci nu am primit de la nimeni nimic niciodată (aici mă refer strict la politicieni care nu au vrut să facă nimic pentru popor cât și la societate, din cauza căreia n-am avut niciodată prieteni, iubită, oameni pe care mă pot baza etc.). De asemenea mai este și perioada asta tâmpită în care toți cretinii dau cu petarde pentru că nu au ei ceva mai bun de făcut cu viața lor (adevărul este că nici statul nu prea face ceva în acest sens, cum ar fi să destructureze clanurile ăstea interlope și pe cei individuali care fac contrabandă, ca să stopeze traficul, și nu numai de petarde, ci și de droguri, arme airsoft etc.); din cauza lor nu mai poți să te bucuri de Crăciun că trebuie să vină un petardat să facă "poc" la tine la geam sau în mașina ta personală. Să nu mai vorbesc de tot felul de șoferi agresivi, drogați, băuți, smardoi etalându-și cuțite și lista poate continua (acestea mi-au venit în minte acum)! Eu m-am săturat de mentalitățile ăstea "balcanice" de a face rău altora doar pentru că pe ei îi doare undeva, doar să se bucure ei! Deci, având în vedere tot eseul pe care l-am scris, revin cu întrebarea, voi nu v-ați săturat de "buda" asta de țară? Eu da, am pașaport și acum mă gândesc unde să emigrez (și nu sunt politicienii atât de vinovați pe cât este societatea, părerea mea)!

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Și tu ești parte din societate să știi. Ce ai făcut până acum sa o schimbi?

| Hyperion7 a răspuns:

Eu unul nu pot spune că sunt mândru, nu pentru că cei de la conducere delirează, ci datorita acestei mentalități balcanice.
Oamenii sunt destul de rai, bârfitori și așa mai departe, iar tu ca om să te dezvolți într-un asemenea mediu, e mai greu.Cand zic sa te dezvolți,mă refer strict la o dezvoltare armonioasa,nu o dezvoltare toxica.
Deci da,cum ziceam și eu,nu politicienii sunt de vina,doar nu interacționez cu ei,ci tot cu omul de rand o fac,iar atitudinea unora mă dezgusta teribil.
Nu zic, poate nici eu nu sunt perfect,dar parca nu sunt nici cum sunt alții, gen incapabili, rai, fara scrupule, cu alcoolul în cap, necumpătați și așa mai departe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu știu ce sa zic, cam suntem un popor de lași ( nu ofensez pe nimeni )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii reflecta, clasa politica, sa stii.
Oare daca Romania ar scapa de coruptie si in frunte ar avea oameni competenti, nu crezi ca populatia s-ar schimba? Oare n-ar deveni mai optimista? Du-te in Rusia, India sau in alte tari corupte si dai peste aceiasi oameni.
Sunt mandra ca sunt romanca, ca am crescut unde am crescut, ca am invatat ce am invatat si vreau mult sa se schimbe politicienii, sa vad si eu ca merg lucrurile in sus peste tot. Inca este bunatate in oameni, sa stii, dar e ascunsa din cauza grijilor si neputintei. Imi pare rau pentru ei.
Si in Romania poti merge oricand pe drum fara sa iti fie frica ca poti fi omorat sau agresat, poti manca organic foarte ieftin si nu simti singuratate absoluta cum altii o simt in alte parti ale globului de le vine sa se omoare. Tot mai ai cu cine vorbi, cui spune o vorba. Deasemenea in Romania inca este libertatea de exprimare, chiar daca deseori e ignoranta, dar nu esti fortat sa inghiti o propaganda si sa zambesti dupa ca sa nu-ti f0tzi viata ca mai apoi sa ajungi acasa si sa iti exprimi propriile pareri cu usile inchise.

| EestiSodalane a răspuns:

Da, sunt mândru că sunt român. În primul rând aș vrea să te întreb ce legătură au politicienii cu țara? Îți spune eu: niciuna. Politicienii sunt niște administratori care se ocupă de stat. Statul și țara sunt două lucruri extrem de diferite. Nimănui nu-i place Statul pentru că este corupt și infect, dar asta n-are nicio legătură cu țara care e complet altceva. Și nici oamenii răi din jurul tău n-au legătură cu țara. România este reprezentată de românii buni. Nu poți să fii român decât dacă ești om bun. Dacă nu ești bun nu ești nici român adevărat.