Mi-ai adus aminte de refrenul unei melodii, Angy.
''Daca o sa te bat
Nu inseamna neaparat... Preaaa
Ca-s barbat adevarat
Ba dimpotriva eu te-am iertat'
Cred ca asta inseamna sa fii baiat...''
http://www.youtube.com/watch?v=4SL68lzN3GQ
Oricum,cred că nevoia de ași arăta superioritatea în fața tuturor,a femeii și chiar și a copiilor îi face să arate că încă n-au evoluat și-au rămas în junglă.Așa cum spune și melodia de mai sus, bărbatul va fi respectat dacă se comportă ca o fiară sălbatică, dar nu
și iubit.
''S-au vazut cazuri in care femeia desi abuzata de catre parter a ramas alaturi, desi legea e de partea ei, oare de ce?''
Pentru că-l iubește și crede că-l poate schimba și îndură o grămadă din iubire.Mama mi-a spus că dacă o singură dată ridică palma la mine să-i dau papucii deoarece dacă există prima palmă vor mai urma și altele. Femeile care își abuză soții ori sunt nebune ori au fost de prea multe ori călcate în picioare. Evident nu așa se rezolvă o problemă.
Sau am mai văzut pici de 6-7 ani care singura lor joacă este să se bată cu oricine care nu-i de acord cu ei.Prea mult bet ten sau alte minuni și ei vor doar să fie la fel cu acele personaje și când vor fi adulți...
Cautam sa aflu cauzele...nu este o regula.
Poate si aloolul joaca un rol
1. Prostia. Daca e proasta, doar cu energie cinetica o mai poti disciplina.
2. Frustrarea. Daca n-ai argumente si ceva de sacaie, ii dai.
3. Placerea. E placut sa torturezi creaturi lipsite de aparare. E absolut excitant cateodata...
4. Domesticirea. Asa cum zici tu, violenta domestica e o forma de a indomestici fiara. Deci se impune.
Mai vrei?
Cauzele sunt 2: lipsa de iubire si iertare fata de aproapele tau.
Iar lucrurile acestea se invata in familie, la slujbe la biserica si ar trebui si la scoala sa inceapa lumea sa fie mai inteleapta si deschisa pentru a-i ajuta pe adulti de azi, elevii de ieri.
Pai ai spune cum sa iubesti si sa ierti? Simplu. Daca iertam numai are loc pacatul orgoliului, mandriei, furiei, arogantei. Daca iubim iertam cu usurinta.
Daca nu iertam deschidem usa spre pacatul numit neiertare care este opisul iubirii, spre pacatul numit ura, rautate, invidie, gelozie si tot asa.
Aceste doua simple cuvinte:Iarta si Iubeste te schimba ca om si in jurul tau totul.
De ce violenta? Din lipsa de neiubire.
De ce agresivitate? Din lipsa de neiubire(nu ma simt iubit, sunt agresat asa am invatat ca e bine sa imi protejez sufletul de suferinta).
Doua cuvinte atat de simple pot schimba lumea.
Doua cuvinte atat de simple ne pot armoniza cu toti cei care candva ne agresau(iarta si iubeste se va transforma in zambeste si mergi mai departe fara sa iti deschizi sufletul catre ura, furie, rautate, neiubire, gelozie, invidie, dusmanie etc).
Doua cuvinte atat de simple iti pot elibera mintea si sufletul de povara NEIERTARII(care atrage dupa sine o serie de pacate asa de grele incat nici nu realizam cand devenim sclavul lor).
Toate cele bune.
Violenta domestica...
Oamenii care aduna frustrari in copilarie, in adolescenta, in viata de zi cu zi. Si nu stiu cum sa scape de ele. Asa ca incearca sa se razbune pe persoana cea mai apropiata dar in acelasi timp si cea mai slaba de langa ei.
Totul se rezuma la frustrare, nesiguranta, nevoia de putere. Pentru ca "violentul" sa obtina un pic de satisfactie superficiala trebuie sa sufere o fiinta nevinovata.
Si da, Romania e plina de astfel de personaje. Pentru ca li se permite. Le-o permite femeia de langa ei, le-o permite vecinul, familia, LEGEA.
Fraze auzite chiar printre apropiatii mei:
"Femeia trebuie batuta, astfel nu functioneaza."
"Ea o cauta, daca nu-i batuta la saptamana parca nu se simte bine."
De la o femeie, resemnata: "Toti barbatii isi lovesc femeile."
Concluzii?
Daca un membru al cuplului (sau amandoi) este masochist, se mai pune ca violenta domestica? Poate unora le place, alta explicatie de ce nu riposteaza cumva n-am.
Poate fi o trauma din copilarie, poate cand era copil era batut si batjocorit si acuma vrea sa-si demonstreze ca nu mai e slab ca e puternic, si cam asta ar fi forma lui de a-si arata puterea.
Da' tigaile in cap si palmele peste bot nu se pun violenta domestica? Ce te face sa crezi ca doar barbatii practica asa ceva?
Daca te gandesti ca exista oameni care omoara pe altii din placere, care arunca in aer cladiri, nepasandu-le ca sunt oameni inauntru, din diferite motive, asta pare mai nimic. Majoritatea persoanelor care fac asta nu cred ca sunt sanatoase: au probleme cu capul, cu nervii etc...
Daca cineva este abuzat de partener divorteaza, sau daca sunt mai slabuti (nu fizic), necurajosi (ca sa nu zic fricosi sau lasi), speriati (de reactia partenerului si ce s-ar putea intampla dupa) cel mai probabil nu o vor face, indiferent ce campanii anti-violentei domestice vor vedea la televizor.
Pentru ca barbatii vor sa fie mereu cei mai tari, bat femeile ca sa le arate cine e șeful, le violeaza ca asa au ei chef, pentru ei femeile simbolizează niste ființe fara valoarea create doar pentru a face curat după ei.
In opinia mea, violenta domestica vine atat din traumele din copilarie, dupa cum ai spus si tu, pe care le sufera uni agresori, dar si din dorinta de a demonstra ca sunt mai puternici, dorindusi sa arate ca pootprelua controlul asupra cuiva, chiar daca intr-un mod violent...
Cauzele sunt in general doar 2: obsnuita si nepasarea.
astfel se transmit obiceirule nefavorabile mai departe pentru ca sunt mai usor de asimilat(mereu e mai usor sa distrugi decat sa creezi ceva de valoare) care obiceiuri sunt preluate din trairile si mediul social al persoanelor implicate. toate astea pot fi cu atat mai grave cu cat persoanele in cauza au avut parte de o educatie precara ele nefiind constiente de situatia in care se afla dar nici cum sa procedeze sa iasa din aceasta situatie. am putea spune ca majoritatea cuplurilor cu asemenea probleme sufera de o tulburare bipolara.
In opinia mea violenta domestica este una dintre cele mai...hai sa-i spun jenante lucruri...cum sa bati sau sa injuri femeia sau barbatul pe care il/l-ai iubit? In al doilea rand daca exista violenta domestica intr-o familie cu copii (nu ca as aproba acest lucru) ar trebui sa se desfasure cand coppi lipsesc sau alte cazuri, nu cu ei de fata. Legea ar trebui distribuita pentru femei cat si pentru barbati, in niste cazuri rare (barbati). Aceast tip de violenta s-a desfasurat si in familia mea si acum parca mi-e groaza sa-l enervez pe tatal meu care a injurat-o si a lovit-o pe mama, nu cred ca pot sa-l chem traumatism dar nu mi se pare ok faptul ca desi sunt casatoriti sa se injure intre ei.
Bună.
Violența domestică este pentru cei slabi, cei cu coloană vertebrală iau decizii corecte!
Pa, pa.