Incearca sa stabilesti o ordine a prioritatilor din viata ta si vei reusi mai repede decat atunci cand iti doresti prea multe.
Prioritatea ta este in acest moment locul de munca. Abia dupa ce ti-ai gasit un loc de munca te poti gandi la restul.
Urmatoarele prioritati trebuie sa ti le stabilesti singura. Insa nu amana copilul din cauza casei, pentru ca nu vei rezolva nici una, nici cealalta. Dupa mine prioritatea este copilul si apoi casa. Unde stai tu astazi poate sta si un copil mic, iar pana mai creste poti rezolva si cealalta problema. Viata nu e niciodata roz, iar daca asta e singurul lucru care te impiedica sa faci un copil nu il vei face niciodata.
Stiu ca suna a lozinca, dar daca iti doresti ceva cu adevarat, poti realiza, chiar si in tara asta de rahat. Bineinteles ca nu peste noapte, nu fara sacrificii si nu toate deodata.
Nu esti deloc absurda. Si eu sunt oarecum frustrat din cauza acestui lucru. Peste tot ti se cere experienta si sunt multe obstacole. In legatura cu acel prim copil, gandesti bine. Asa vad si eu lucrurile. Din pacate tara nu face prea multe pentru tineri.
Din pacate asta e situatia cu care se confrunta multe familii, caci nimeni nu ii ajuta.
Da ai dreptate dar nu dipera... trebuie sa se schimbe ceva in tara asta. Eu am avut noroc si anul asta mi s-a implinit visul, cu ajutorul socrilor am reusit imposibilul o casa. Nu e chiar asa cum visam cu curte si multe flori de e foarte frumoasa. Sper din tot sufletul sa ai si tu un pic de noroc si sa ti se implineasca visul
Nu cred deloc ca esti absurda Sistemu asta e de toata...jena sa ii spun asa.
Singurul tau atu ar fi interviul daca sti sa comunici si sa pui problema acolo ai putea castiga puncte.sau ai putea sa incerci sa obti un loc cu pile sau eventual sa il cumperi. din pacate cam asa sta treaba asta e Romania noastra.
Eu zic sa fi perseverenta sa continui sa incerci sa obti un job si poate de unde nu te astepti il vei obtine.
Numai bine!
M-am specializat in relatii internationale si studii europene, asa am gandit atunci dar acum nu mai sunt de aceeasi parere, ca nu imi foloseste la nimic
Si eu am stat de muuulte ori sa ma gandesc la aceeasi chestie si ma ajuns la o concluzie: Job in strainatate . In tara asta trebuie sa "strangi cureaua" timp de 3 vieti ca sa iti cumperi o casa. In strainatate (SUA, Anglia...) "strangi cureaua" 3 - maxim 5 ani si revii in tara cu bani de casa, masinuta si sa te pui pe picioare. Deocamdata asta am in plan si iti recomand si tie. Cauta locuri de munca in strainatate, incearca sa-ti convingi sotul si eventual 2 - 3 prieteni (e urat sa fii singur in afara ) si dai bice.
Succes
Pai am auzit de programul prima casa care sigur te va ajuta...iti urez succes... esti o dolce(cred) pup
Te plangi ca ai terminat o facultate si nu ai loc de munca?
Tata este general la spitalul militar, director, sef de sectie, rector al universitatii, conferentiar doctor in stiinte canceroase si medicina generala, are la diplome de te plictisesti sa le citesti; mama este si ea medic psiholog, prof. univ, conferentiar doctor; Insa nu se ajung cu banii din salariul de mizerie pe care statul roman il acorda. Este o situatie critica. De plans la cer, ce se intampla in tara asta.
Cel mai bine e sa prinzi curaj, sa prinzi un interviu la o firma serioasa; sunt atatia care in prezent prefera tinerii. Iar acolo sa arati tot ce ai mai bun, sa te prezinti cu incredere si nu pleci pana nu reusesti. Mama imi spunea: Cand o usa ti se inchide, o deschizi cu piciorul Eu unul asa am facut, am insistat, poate ca multi s-au enervat, m-au judecat gresit, dar cand stiu ca sunt bun si merit acel lucru, nu ma las pana nu-l obtin. Lupta ca sa traiesti in Romania! Eu am ales sa-mi construiesc viitorul in strainatate si nu mi-a fost deloc greu, chiar mi se pare foarte usor, bine, cu mici "smecherii".
Pana sa vad cum se fac banii, si ii primeam doar de la parinti, ma duceam la bunici, era fericire, nu intindeam nici mana ca sa-mi iau un pahar, primeam totul; si eu credeam ca viata e roz, dar azi am aflat cata sudoare trebuie sa depui pentru un viitor mai bun.
Bine zicea Cosbuc in Lupta vietii:"Traiesc acei ce vreau sa lupte/ Iar cei fricosi se plang si mor/ De-i vezi murind, sa-i lasi sa moara/ Caci moartea e menirea lor."
Prinde curaj, ziua de maine e sansa ta. Nu te mai gandi la probleme, de ele vei scapa, daca maine te ridici la lupta. Muuuuullt succes!
Apropo de copil, nu lipsa resurselor financiare te opresc sa ai un copil, treci peste asta; sensul familiei e sa aiba copii. Ai incredere in Dumnezeu ca te va ajuta, sa cresti copilul; priveste la pasarile cerului si vezi ca ele nici nu seamana si nici nu culeg, ci are grija Dumnezeu de ele, dar mai cu seama de noi crezi ca Dumnezeu nu are grija? Maica Domnului sa fie cu tine si sa te ajute!
mad000004 întreabă: