| AvalohAlyn a întrebat:

Visul meu imposibil e sa ajung și să vizitez America (Statele Unite) Intr-o buna zi.
Nu cred că am să am posibilitatea asta in viața,e prea scumpa America, asta e.
Visul vostru imposibil de a vizita o țară care e? Adică,ce tara ați vizita dar e practic imposibil după posibilitățile voastre sau anumite circumstanțe?
Eu de mic ador America,sunt Pro America,pro Trump din tot sufletul,însă așa din ce am văzut de la distanță, de pe internet,de la desene când eram mic,din filme,vloguri, cărți etc
Dar știu că visul american încă există și mi-as fi dorit mult să îl trăiesc.Dar asta e.
Vouă pe ce tara "vi s-a pus pata"? și v-ați îndrăgostit de ea de la distanță?

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

America nu-i asa de scumpa cum crezi tu sau ai auzit, asa ca nu-i ceva imposibil.
Dar sa nu fii dezamagit cand o sa vizitezi laughing pentru ca America nu este ce cred multi.
Nu te astepta ca o sa vezi totul ca in filmele sf, nici pomeneala, America este altceva, e ceva ce trebuie sa simti, iar daca vii in vizita cateva zile nu vei simti mare lucru.

Sa simti ceva, trebuie sa traiesti aici, asa iti poti da seama ce inseamna America.
Eu am locuit destul in Romania, locuiesc si aici de ceva ani buni, pot sa spun despre ce anume este vorba, este vorba despre ceea ce simti aici, nu despre peisaje, nu despre orase, blocuri si mai stiu eu ce.
Asa orase mari, orase cu blocuri inalte, gasesti in Asia, la arabi de zici ces alea.
America e ce simti, si simti ca esti liber, simti ca traiesti, lucru ce eu nu am simtit in RO, un german, japonez, chinez, african simte la fel, de aia vin aici oamenii, nu ca ar fi orase nu stiu de care sau blocuri nu stiu cit de inalte.

Asa Dubai bate orice oras din america laughing dar cand mergi acolo nu simti nimic laughing chiar de ai locui acolo, no sa simti ceva, ba dimpotriva, vei simti disconfort, ori no sa fii multumit.

In America simti fara sa vrei ca esti liber, este asa, ca si cum te-ai trezi pe alta lume laughing no faci tu constient, e ceva in aer, e ceva nu stiu cum sa zic, este o atmosfera altfel decat in orice alta tara din lumea asta.

Cred ca lucru asta se datoreaza faptului ca america are un sistem unic, de cand s-a format si sa impamintenit aici sistemul asta de atunci si de aia se simte asa.

Da, visul american este ala unde nu esti intrebat ce scoala ai daca vrei un job, esti intrebat ce stii sa faci.
Nu ti se pun restrictii, nu ti se pun conditii ca daca nu ai o facultate nu poti ajunge manager, nu poti candida la primarie sau la presidentie.

Deci in SUA nu este o cerinta sa candidezi la presedintia tarii, sa ai facultate, nici macar sa ai vreo scoala laughing deci aici poti sa nu ai nici o scoala si poti candida la posturi de conducere in orice domeniul, inclusiv de presedinte al tarii.

Cum te simti cand vezi, cand stii asta? Cum te simti cand mergi pe strada, mai rar laughing cand mergi la mall, sau prin magazine si lumea te saluta? Lumea care nu tea vazut niciodata in viata lor.

Cum e sa fii sa nu te intrebe nimeni cand te angajezi undeva, ce natie esti, de unde ai venit, ori sa te angajeze dupa cum arata-i? Aici toti indiferent de unde vin, unde te-ai nascut, ce religie ai, ce scoala ai, esti tratat egal ca oricare alt om, nu se face nici o diferenta.

Cum e sa mergi pe strada si nimeni sa nu intoarca capu dupa tine ca femeie si sa te fluiere? Sau sa mergi imbracat cu orice haine si nimeni sa nu se uite ca la urs, sau sa li se para ceva ciudat?

Despre asa ceva este America, despre onoare, despre respect, despre cinste.Asta simti cand traiesti aici, nu masini, nu blocuri.

Cum te simti cand mai orice este foarte simplu si la indemina, nu trebuie sa stai la rind, nu trebuie sa dai pentru un permis cu politia, nu trebuie categoria C+ B= E, atestat si alte rahaturi? Aici exista doar 3 permise mari si late, odata ce ai luat acel permis aia e tot, mergi cu masinile respective, fara atestate, fara E, F G, H laughing si nu ti se mai cere niciodata absolut nimic.

Cum e ca niciodata politia sa nu te opreasca, daca nu faci accident, sau ceva gresit si ei sa te vada, iar daca faci sa te ia usor, sa se poarte frumos cu tine, sa nu-ti ia permisu chiar daca esti tu de vina? Cum e sa simti toate astea si multe altele?

Cam despre asa ceva este vorba in america.Mergi in vacanta in locuri gen mare, munte, acolo toate preturile la orice is ca si la tine acasa laughing aia nu maresc pretul, ba dimpotriva scade laughing poate poate mai vin si altii.

Cam despre asta e vorba de america si ce simti. Spuneam cuiva tot pe aici, presedintele la coca coala, era sau nu stiu de mai este, un turc, care a emigrat aici, o venit omu cu miinile in buzunare si o ajuns acolo in vorf, cu 1 milion de dolari pe luna laughing nu conteaza cine esti, de unde vii, conteaza ce stii sa faci.

Uite Musk asta cu navele lui spatiale, cu Tesla lui, a fost in Africa, acolo so nascut, apoi a ajuns in Canada, in tarile astea n-a facut nimic, a trebuit sa ajunga aici si in scurt timp uite ceo facut laughing nave spatiale, zboara omu in spatiu, a facut masini electrice, ia batut pe toti marii producatorii, el venind ultimu in domeniu.

Cam despre asta este vorba cand spui America.Nu blocuri, nu peisaje, nu alte alea, este vorba despre oameni si ce simti oamenii astia unia pentru altii.
Scuze ca am scris atit, dar dupa mine este f putin sa vorbesti despre America.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Pentru utilizatorul Giulia care screie numa cacaturi pe aico, inca odata arata ce gindire au romanii, sau uni din ei.
Sa nu ne miram daca astia is romanii dealde giulia, de ce tara merge asa de bine.

Ii las aici un mesaj, pentru ca m-a blocat, nu stiu de ce, ca e romanca poate de aia laughing

"Numai drogati si sobolani" laughing Te citai giulia marea destepta, dar nu uita, computerul, telefonul si mai toate ce le folosesti is facute, concepute de sobolanii astia de care tu spui laughing

Ca sa vezi ce lume, ce fel gindesc unia. Daca vorbesti doar din ce iti baga romanii sub gusa, sau asa din radio sant, e clara.Ce ai citit tu n-are nici o legatura cu realitatea, dar fiecare crede ce doreste pana la urma.

Sa inteleg ca americanii is sobolani, iar romanii is desteptii planetei, cei mai muncitori, cei mai frumosi cei mai cei, dar is vai mama lor cam ultimii din Europa, poate ca si tari africane is peste Romania.

Dar conteaza ce cred oamenii pana la urma nu realitatea nu-i asa? Conteaza ce spui nu ce faci, nu ce ai, poti sa fii ultimul om daca tu crezi ca esti Superman aia esti laughing

Pina una alta nu uita ceva, mai orice se descopera, la ora asta cam in America este nu in RO, la sobolanii astia ce spui tu car fi laughing

| 1onur a răspuns:

Are și locuri frumoase America are și locuri mai ne adecvate de vizitat sau nu pentru ori și cine. Orice țară are locul ei și frumos și întunecat.

| Miruna333 a răspuns:

Nu este nimic imposibil. Pot sa calatoresc oriunde, oricand. Zici ca iti doresti sa te duci pe luna, cam acolo sa zici ca nu ai posibilitatea in viata asta. Nu te mai plange si fa mai multi bani, economiseste! Daca iti doresti ceva cu adevarat, nu exista,, Nu pot'', exista,, Nu vreau''. Astea sunt doar scuze

| MistarGoGu a răspuns:

Din 2025 SE PARE ca vom scăpa de vize! Nu te duci pe Marte bro! 75 sau 100 $ poți pune la ciorap și în 24 luni *( 2 ani strângi) ceva!
Nu trebuie sa stai la Hilton în buricu NewYork-ului sau alt mare oraș!
Japonia! Sper în 2 ani sa ajung acolo! La mine timpul este problema! Cu banii ma descurc!

| Giulia911 a răspuns:

Și care e visul american? Sa mergi pe strada și sa nu întâlnești niciun om normal, decat drogați și șobolani? Am citit un articol în care scria ca acolo dacă ai 2 dolari în buzunar și nicio datorie ești mai bogat decat 90% din populația tarii. Vrei sa-ti zboare și ție glonțul pe la ureche, cum a pățit Trump? Ca asta e America.