La fel de nesimtiti ca cei de dinainte. Ce e mai rau ca sunt mai sensibiliosi. Dau in depresie de la cele mai semnificative rahaturi. Vor sa para maturi de mici. Toti au "relatii" de la 12 ani dar pentru ca sunt prosti, nu prea fac fata la ceea ce vine cu asa zisa maturitate. Cand eram eu in generala era "ceva" sa vezi un cuplu. Acum, pff. Cine naiba nu are iubit/a? SI alte prostii. Droguri la greu. Nu conteaza tara.
Ironia face că eu sa fiu născut în 2000 și sincer nu pot spune că mă aseman cu cei de vârsta mea,bine și eu stau pe telefon la fel de mult că alții,ok poate fiindcă am fost crescut de părinții cu o vârstă ceva mai înaintată și de asta vad lucrurile altfel.
Nu prea vad băieții de vârsta mea cu care sa mă aseman,nu pot spune că sunt un antisocial din ăla care îi e greu sa se exprime în fata cuiva dar pur și simplu nu am subiecte comune cu alții,toți vorbesc despre ce banii are un tovarăș de al lor,despre ce a făcut unul pe care nu îl știu,despre ce telefon și-a luat altul,despre Dani Mocanu și salam,sau despre alții care se apuca de mici de fumat.
Cred că tocmai de asta se apuca majoritatea de droguri, din cauza depresiei, acum ești văzut că pe un ratat daca nu ai haine de firma, daca nu te uiți la unu' de pe YouTube, daca nu ai insta și alte rahaturi ca astea.
Am ajuns sa vad pe alții de 11 ani care vorbesc mai rau ca aia de20, care asculta manele.E ceva de groaza, au uitat ce înseamnă copilărie, bucuria de lucruri simple, eu la 8 ani deci mă simțeam cel mai fericit când am primit primul meu calculator, era cu Windows XP, deci nu avem jocuri foarte wow și primul meu telefon Nokia(asta a fost la 10 ani)nu îmi pasă dacă telefonul ăla era putin spart, eu mă bucuram de el, crezi că ăștia sunt la fel? nooooo, ei s-ar plânge că nu ar fi ultimul model de telefon aparut, ca nu e Samsung sau Huawei sau că e puțin zgâriat ecranul sau că PC de asta era calumea acum 6 ani.Eu mă bucuram daca primeam o mașinuță de poliție sau un Bakugan sau bayblade sau cărți duel masters,astia vor adidași cu luminițe, hoverboard, brățări Gucci, hanorace cu gluga, camere de filmat pentru bloguri etc.
Ok cred că m-am lungit puțin și acum am inceput sa vorbesc mai mult despre ăștia de 8 ani dar am vrut sa spun că ideea este că generația de copii s-au schimbat in rău, mai rău decât generația mea.
In 1918 pustii de 15 ani aveau relatii si tineau si pusca in mana si omorau oameni pe front. Nu vad nicio diferenta in afara de un smartphone in mana. Mentalitatea e aceeasi ca acum 100 de ani. Bautura si femei, muzica, etc.
E vina parintilor la cum ajung pramatiile lor. Anu trecut (parca) am vazut una de 25 de ani ca intreba daca e ceva rau sa ii cumpere fetitei ei un telefon. SA nu uitam ca fetita era la "gradi". Sa imi cada cerul in cap. Tot ratata asta intra peste 10ani si intreaba de ce nu o respecta fata ei. Desigur, cine sa gandeasca. Am fost de recent in vacanta in Romania. Unde stateam la bloc ma enerva zgomotele copiiilor care se jucau. Dar in acelasi timp ma gandeam " cand eram si eu asa ". Plus, nu prea auzi asa ceva decat in parcuri. Toti cu "gagicile", cu telefoane, cu Facebook, cu despresie ( evident, ca nu esti la moda daca nu ai trecut prin depresie ). Ajungeam sa ma gandesc ca preferam sa fiu "deranjat" de copiii de afara decat de povestile mamelor lor ca au dat "copilasii" in depresie de la mult counter-strike sau Facebook.
Nu spun nimic ca mi frica ca numi plătesc pensia luna viitoare
https://www.youtube.com/watch?v=EOpW06PwguA&feature=youtu.be
bitte, putin respect
Mie unul mi se par usor de prostit de catre societate, parca nu mai gasesti pic de personalitate in ei si sunt doar rezultatul unor trand-uri.
Nesimtirea a existat mereu, nu poti sa zici ca generatia x a fost mai putin nesimtita decat cea y...dar cand vine vorba de socializare, generatia actuala e cam la pamant.
Jur că sunt de aceeași părere cu tine,ai perfecta dreptate omule! Merg pe strada și vad numai băieți care se îmbracă aproape la fel, până și vorbesc la fel, toți fac ce face altul chiar daca unii nu înțeleg de ce doar că să fie acceptați intr-un grup care e popular doar fiindcă au haine de firma și ceasuri de aur.(bine aici nu pot spune că lumea înainte era mai diferita, materialiști au existat de când s-au inventat banii)dar totuși parca lumea e mult mai ușor de influentat.
Nu mi se pare ok deloc, lumea s-a dus în jos.
Exact cum ziceam, lipsa de personalitate, doar oi care sunt intr-o turma haotica...de fapt, pana si o turma are un lider, astia n-au niciun Dumnezeu in societate.
Asa cum atunci existau copii foarte inteligenti si talentati, asa exista si acum, doar ca procentul scade dramatic. Copii din ziua de azi incearca sa adopte chestiile pe care la vad, nu vor sa isi descopere adevaratele talente sau scopuri, valori ori principii. Imi pare foarte rau pentru ei.
Stii care e faza cu oamenii? Conteaza mult unde ii cauti.
Eu am crescut intr-un oras ceva mai mic, am fost singur la parinti.
Situatie materiala buna, situatie scolara buna DAR nu aveam cine stie ce prieteni intrucat lumea ma vedea diferit. Eu eram fraier sau tocilar caci invatam si mai mult se enervau cand le spuneam ca nu era nevoie sa invat. (Cam asta e adevarul, am stat mult pe jocuri neavand prieteni...)
Dupa, cand am ajuns in alt mediu si am scapat de toti ratatii aia am dat de niste oameni super, la fel ca mine. Am acum cateva zeci de cunostinte apropiate (in sensul ca putem sa iesim) si cativa prieteni mai apropiati. E adevarat ca ratati o sa existe mereu DAR in functie de locul in care cauti se poate sa gasesti si exceptii destul de multe.
De atunci mi-am schimbat mult modul in care vad lumea.
Exista oameni buni si oameni mai putin buni. Tine de tine sa-i gasesti.
Despre cei mai tineri am aceeasi impresie pe care o am si despre generatia mea.
Eu cred ca in mare parte sunt la fel. Mai mulți antisociali din cauza tehnologiei care înlocuiește socializarea adevarata
"tupeisti si nesimtiti" este mult spus. tehnologia este prima problema in societatea noastra. cu cat tehnologia continua sa se dezvolte, cu atat si mentalitatile vor fi mult mai diversificate si diferite cu trecerea timpului. mult mai multa sursa de informatie (poate la varsta nepotrivita ) o sa aduca generatii din ce in ce mai departe de ideea de bun simt si respect. seara buna
Ionut3131 întreabă: