Nu mă mai sperie gândul ăsta, pentru că nu mai simți nimic atunci, nu mai realizezi nimic, nu te mai doare nimic.
Mă sperie însă gândul de a nu muri atunci când de exemplu ai un accident vascular și rămâi paralizat la pat toată viața sau alte chestii nașpa. Asta mi se pare mie msi rău, nu aș putea trăi așa.
Stările negative apar mereu atunci când te gândești prea mult la ceva rău și cea mai bună metodă este să îți muți atenția spre lucruri care îți plac. Te apuci imediat și faci ce îți place, te duci afară, îți pui o muzică veselă, vb cu cineva drag, îți pui un film orice.
Ce rost are să mă gândesc obsesiv la așa ceva? Nu e ca și cum mă întreabă când vine sau o pot amâna cumva. Ai grijă și încearcă să-ți controlezi gândurile și să te focusezi pe altceva în loc să intri într-o stare depresivă, așa încep bolile psihice...
Tu trebuie să accepți că moartea e inevitabilă și că nimeni nu știe ce este după, doar atunci vei scăpa de aceste gânduri. Toți ne confruntăm cu asemenea gânduri la un momentdat, însă acceptarea adevărului crud și brutal trebuie să vină din interiorul nostru.
În loc să te gândești obsesiv la moment și la cum o să fie în timpul morții și după mai bine încearcă să gândești rațional și puneți niște întrebări interioare, doar acestea te vor ajuta. Ce este moartea? Putem scăpa de ea? Ce este după moarte? S-a întors cineva de acolo să ne spună? Pot eu evita moartea? De ce îmi e așa de frică de moarte? etc.
Să-ți fie teama să-ți fie frica de propile fapte greșite și murdare nu de moarte moartea nu este pentru ori și cine și orice suflet moarte nu este un păcat și o suferință omul pe care îl are pe Dumnezeu în sufletul și inima lui nici nu ști când a murit și nici nu va simți moartea căci oamenii lui Dumnezeu sunt loați de El nu de cel rău la cel răul sunt loați ce își dau sufletul în shimbul la orice își doresc pe pământul asta și tot nu iau nimic cu ei după ei Amin.
Nu m-am gandit niciodata serios la asa ceva
cum nu m-am gandit niciodata serios ce as face daca asa castiga la loto.
prefer sa imi bat capul cu problemele de azi si maine. E mai simplu.
StrongHeart întreabă: