De fiecare data? La mine vine cam la 2 luni.
Sigur e popa?
nu -mi explic de ce un preot ar veni la 2 luni sa ceara bani!
La noi vine de 2 ori pe an in ajun de Craciun si in ajun de Boboteza.Dam cate 15 -20 de lei.Au venit chiar si in pandemie..Mai dam contributia anuala la biserica parca 30 am dat.In afara de asta fiecare da daca doreste.
In cazul tau mi se pare un abuz din partea preotului.
Poti sa nu ii deshizi usa!
Pai ai spus cu botezul, adica de Boboteaza? De Sf. Ion? Nu este o data pe an?
Nu cere neaparat bani. Intra in curte, striga, daca e cineva acasa intra in casa si isi face treaba apoi pleaca repede pentru ca ii e rusine sa astepte dupa bani dar ma duc dupa el si ii dau ca ma simt prost din moment ce toata lumea ii da
Asa se spune la noi. Cum ziceam mai sus, vine cam la fiecare sarbatoare, la aproape fiecare sfant.
Haolio e bobotează deja?
Crăciun fericit tuturor etc
An nou fericit plin de împliniri bucurii realizări etc
Vine de Craciun, de Paste, de boboteaza, de sf Maria, de alti sfinti, gaseste el un pretext sa vina
Văleu ala e hot, nu popa.
Plateste si tu in natura.
Daca esti baiat.
Daca esti fata, n-ai ce face, trebuie sa-i dai bani.
La noi vine de destul de multe ori pe an, cam de fiecare data când e câte o sărbătoare mai importanta și de obicei dam 15 lei la preot, 5 lei la dascăl... Între Crăciun și Boboteaza mai vine o data și cere "contribuția "care e o suma mai ridicata, cred că 150, 200 sau 300 de lei nici nu mai știu exact
Niciodată nu mi-a plăcut chestia asta, sa dai banii la preot. Avand în vedere ca el ar trebui sa răspândească bunătate și spirualutate e puțin egoist de la el sa se gândească la bani.
Dai atat cat poti. E bine sa dai si un pomelnic pentru liturghie, ii ajuta mult pe cei care sunt pomeniti la liturghie (atat vii cat si morti). Desi spun unii ca popii sunt hoti, la mine oricum nu merge sa dau bani chiar daca vreau: duhovnicul meu nu vrea sa imi ia niciodata vreun ban, oricat am insistat eu sa ii dau