| JulyDreams a întrebat:

Voi cate dulciuri mancati pe zi? In ultimul an am avut perioade cand mancam cate doua pachete de biscuiti si o ciocolata intreaga pe zi... uneori cornuri, chipsuri.
Acuma vad ca la analize colesterolul rau a crescut cu 10, cel bun a scazut cu 10 fata de anul trecut. Deci se pare ca am mancat cam multe dulciuri. Cate dulciuri e bine sa mananci intr-o zi?

Răspuns Câştigător
| Justme32 a răspuns:

3 pătrăţele de ciocolată amăruie cu peste 70 sută kko

| JulyDreams explică (pentru Justme32):

Ce trist. cate unu la fiecare masa?

| Justme32 a răspuns (pentru JulyDreams):

De fapt scuze... Unu după micu dejun, altul ca desert și ultimul între ora 17-18 gustarea happy

13 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Cam o ciocolata pe zi

| Drimmero a răspuns:

Uneori mananc 0 dulciuri pe zi.

| Fatamuntilor a răspuns:

3 patratele de ciocolata la cafeaua de dimineata!
In rest prajituri facute in casa!
Cel mai bine e sa consumi prajituri facute in casa in care cantitatea de zahar poate fi controlata sau chiar inlocuita.
Dulcele poate fi inlocuita cu fructe proaspete sau confiate.
Si vezi acele pofte ascund numite carente din organism!

| JulyDreams explică (pentru Fatamuntilor):

Cu ce se poate inlocui zaharul din prajituri? Daca ar fi sa pun indulcitor, ar trebui sa pun o gramada ca sa iasa dulce si ar avea efect laxativ...
Fructele confiate sunt sanatoase? Ca mi se par foarte dulci.

| Celcestietot a răspuns:

Este bine sa mananci cat ii este necesar corpului. Cat mananc? Cine le numara?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

De obicei nu mănânc, decât puțină miere sau ciocolată cu 80% cacao. Dar de când stau acasă am tot felul de pofte, mănânc în fiecare zi, azi mi-am făcut cremă de zahăr ars, ieri plăcintă cu mere, acum câteva zile am mâncat 2 kg de înghețată de vanilie... laughing ideal ar fi să nu mănânci deloc, 20 de grame de zahăr pe zi sunt recomandate.

| JulyDreams explică (pentru supadeceapa):

Maamaa 2 kile de inghetata si inca mai traiesti? Cu supa de ceapa cum ramane?

| gemeni6226 a răspuns:

Incep ziua cu cafea 3 in 1 dulce altfel nu ma pot trezi, pe urma ceva biscuiti.Asta dimineata, in cursul zilei sau o prajitura sau 3-4 clatite(cu dulceata sau crema de brinza) sau orez cu lapte (cu zahar si dulceata bineinteles).Ar fi de preferat doar miere sau fructe dulci(banane de exemplu).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Puțin de tot fata de cât mâncăm acum 2 ani
Cam 2 cornuri cu ciocolata +o prăjitură sau doua câteodată uneori mănânc ciocolata mare de milka de 300g în câteva ore. Eu de mic mănânc dulciuri peste măsură odată am cumpărat 10 cornuri cu ciocolata 7day 1max și le am mâncat pe toate în 2 ore am multe recorduri la activ ce sa mai. Nu prea e ok sa mănânci multe dulciuri poți fi predispus genetic la diabet sau sa te trezești cu boli metabolice poate mănânci pe baza de stres sau poate ascunde o disfuncție a tiroidei
Înlocuiește dulciurile cu altceva poate devii obez poate nu acum da peste câțiva ani sigur se va întâmpla dacă continui asa

| JulyDreams explică (pentru anonim_4396):

Am mancat o data mult asa cum zici tu, poate vreo juma de kg de dulciuri deodata... bausem alcool inainte si am cedat ispitei laughing
Ce te-a facut sa renunti? Teama de vreo boala? Ti-ai facut analize si au iesit rau?

| anonim_4396 a răspuns (pentru JulyDreams):

M am plictisit de ele asta ma făcut sa renunț slava domnului + frica de a nu face diabet zaharat fiindcă eu sunt predispus la asa ceva de când am aflat ca e o boala autoimuna m-am cam pus cu botu pe labe deși eu știam ogramada de boli autoimune diabetul zaharat nu știam ca e o boala autoimuna deci sunt șanse mari sa se transmită genetic. Pai urmează sa îmi fac ca o sa îmi fac cât de curând analize la tiroida sa vad dacă am vreo problema și o sa fac și pentru diabet eu mâncăm dulciuri chiar și înainte de începerea meciurilor când jucam la unele echipe de fotbal aveam punga cu napolitane plina laughing ma miram eu de ce nu făcusem pătrățele și eram puțin durduliu.