Bine este sa dormim 8-9 ore ca adulti, si exterm de important sa fie dormite noaptea, de la 10 seara la 6-7 dimineata.
Explicatia este simpla: doar cand dormim intre orele 10 seara si 2 noapte se produc 2 hormoni vitali creierului si organelor interne. Acesti hormoni sunt serotonina si melatonina.
Culcandu-te foarte tarziu dupa miezul noptii, privam corpul de producerea acestor 2 hormoni, care dupa cateva luni de lipsa, declanseaza aparitia simpomelor unor boli grave.
Simptomele si bolile declansate de lipsa acestor hormoni sunt: stari de oboseala excesiva, lipsa de concentrare si memorare, iritabilitate, depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofrenia, diabetul, boli de inima, tumori, cancere.
Dorm vreo 4 de ani buni, 7-8 cred ca e necesarul. Nu stiu cate as vrea sa dorm ca nu simt nevoia de prea mult somn
Cred ca in jumatate din cazuri, cam 6-7, iar in cealalta jumatate cam 11 ore :/
Eu as vrea sa ma trezesc mereu devreme si sa fiu odihnit. Insa... nu se poate
8 ore este ideal dar reusesc sa dorm atitia doar cand sunt in zi libera sau lucrez dupa masa.Cand lucrez in schimbul de dimineata nu reusesc sa dorm mai mult de 6-7 ore pentru ca nu reusesc sa dorm mai repede de ora 23-24.
Când ma ia somnul îmi pun telefon la încărcat și ma culc și la ora 7 sunt in picioare
Organismul, in functie de varsta, are nevoie de mai mult sau mai putin somn.
Un bebelus doarme 16 ore pe zi
Apoi orele tot scad, cu varsta.
18 -22 de ani aveam o medie sub 4 ore
Si apoi creste iar nevoia de somn mai mult
La 70+ dormi peste 10 ore pe zi
Per tota, daca traiesti 90 de ani (sa zicem), ai o medie de 8 ore de somn/zi ceea ce inseamna ca ai dormit 30 de ani
Concluzie: de ce sa am o masina de 10000 de euro si sa dorm pe o saltea de nici 100 de euro?
Ia-ti o saltea de 1000 de euro si o masina de 5000
(glumesc, sa-si ia fiecare ce vrea si cat il duce buzunaru si capu )
8-10 ore. Cand sunt foarte stresata 6. Dar nu ma las sa ajung prea des in punctul ala. Somnul e sfant.
anonim_4396 întreabă:
MadaAwwr întreabă: