anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ce ati face daca deranjati un stup de viespi/albine? Sau cum ar trebui sa procedezi in situatia aceasta?
Zic pentru ca eu am patit-o si m-au piscat 2

Răspuns Câştigător
| Dismally a răspuns:

Te indepartezi de ele si orice s-ar intampla nu da cu mana sa le alungi, e cea mai proasta idee pentru ca insectele reactioneaza la miscari bruste si atunci sunt sanse mari sa te intepe. Albinele vor incerca sa te indeparteze daca te apropii de stupul lor, se vor izbi in tine dar nu te vor intepa mereu din prima. Daca esti intepat de o albina trebuie sa stii cum sa scoti acul - nu trebuie sa apesi pe acea bucata de abdomen pentru ca asa impingi tot veninul in rana, incearca sa il prinzi cumva dedesubt, cu o penseta, cu unghiile ceva si astfel scapi de venin si de durere.

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Fugi. Dacă ai noroc, nu se prind ce s-a întâmplat, și nu te atacă.
Pe când, dacă rămâi acolo până ies mai multe, te observă și sunt șanse să te atace.

| Drimmero a răspuns:

Fuga-i rusinoasa dar e sanatoasa!

| relian a răspuns:

Daca deranjezi un stup de albine, bine nu o sa iti fie, asta garantat. Nu stiu ce inseamna pentru tine stup, dar albinele daca le enervezi, nu scapi decat daca intri rapid undeva, in masina, in casa, altfel terci te face.
De viespi, alea is mai ok pentru ca is putine, viespile nu stau in stupi, stau daca satu is putine ca numar, in schimb albinele nu te las nicicum odata ce au pus ochii pe tine, indiferrent cit de rapid fugi sau departe vin dupa tine.
Ce trebuie sa faci? Sa cauti sa iti acoperi fata, albinele stiu sigur se uita la ochii tai si asa vin, daca ai observat ataca mai ales la cap, tocmai pentru ca nu stiu ce vad ei in ochi, deci iti acoperi capu cu o haina ceva si fugi.

Altceva daca ai avea timp este sa aprinzi ceva, un foc o ceva facliie, ceva fumegind.
Cind albina sa izbit de tine tia si infipt deja acul, asta referiutor la ce spune cineva pe aici ca doara se izbeste de tine laughing so creada el pe aia ca nu te vor intepa.

Un prieten are albine si mau fugarit de vreo 2 ori laughing am avut noroc ca nu era linga stup si erau doara cateva, pe undel am reusit sa le rezolv, am dat din miini exact asa cum spune pe aici cineva, asa este ele vin si mai tare spre tine, dar le-am lovit eu inainte sa ma loveasca ele laughing.

Dar in cazul in care se iau dupa tine multe, multe insemind de la 10 in sus, ala esti, nu ai sanse sa mai scapi.Te arunci in apa laughing te bagi la fundu apei, ele stau si te asteapta sa iesi laughing

Eu am fugit si la peste 100 de metri si tot au venit dupa mine.Cum zic depinde cit de tare le enervezi sau in ce stare sunt ele atunci.

| Hammurabi a răspuns:

Există un spray chinezesc (sper că există și în RO) cu care te dai și nu se mai apropie nici o albină/viespe de tine.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare