Voi ce faceți ca să vă simțiți mai bine, din punct de vedere mental/psihic?
Plimbarea prin cimitir printre morminte imi da motivatia ca eu inca mai pot schimba ceva in cursul existentei mele, mori cu adevarat cand te resmenezi, cand numai lupti cu viata, indiferent despre ce e vorba, resmenarea e pierderea luptei cu viata
Ca si ocupatii, caut ce muzica mi-as dori sa ascult pe moment. Eventual ceva din trecut, sa ma incarc putin cu nostalgie (de obicei ma incarca pozitiv).
De multe ori imi intrerupe pisica starile astea, imi cere atentie si vad cat de mult se bucura pentru cateva boabe si un scarpinat pe spate.
Mai demult aveam stari nasoale si ieseam sa ma plimb singur cu masina prin oras. Nu functiona 100%, acum ma duc pe la garaj sau pur si simplu in casa goala, imi fac o cafea, aerisesc, ma uit pe geam si trec starile. Derulez planuri in timpul asta, ma gandesc la ce am de facut, nu la lucrurile pe care nu le pot controla.
Dar atunci cand apare o stare nasoala de nicaieri, prima data incerc sa-i aflu cauza: biologica sau doar psihica. Adica, sa-mi dau seama daca am avut prea multe zile proaste, daca m-a deranjat o intamplare anume, sau daca ar putea exista o explicatie medicala, cum ar fi prea putin somn sau lipsa de magneziu.
Cand dorm 2-3 ore pe noapte si sunt nevoit sa rezolv foarte multe chestii, e de asteptat sa ma apuce stari nasoale inainte de culcare; corpul nu se mai simte in stare de nimic, e normal sa nu mai vad viata in roz.
Orice ai face nu consuma alcool sau alte substante iti deprima sistemul nervos si mai rau.
Trebuie sa gasesti ceva ce iti place sa faci si sa il faci des, un hobby.
Sportul face foarte bine in situatiile astea, comunicarea cu oamenii, plimbarile lungi, etc.
Si pe mine tot sportul ma face sa ma simt mai bine. Incearca...chiar functioneaza.
Poți să mergi la plimbare prin oraș și prin parc, la aer curat.
In momentele astea, cel mai bine este sa faci exact opusul a ceea ce ar face o persoana care nu se simte bine dpdv mental: asculti un podcast, gatesti, faci sport, citesti, etc. Trebuie sa actionezi chiar daca nu ai energie, cu cat ramai mai mult timp in starea asta cu atat o sa iti fie mai greu sa iesi din ea.
Mie imi place sa citesc fictiune motivationala
Ultima data am citit - Cum sa stai pe TPU dupa ce ti ai ratat viata - scrisa de un autor necunoscut nici de tatal lui AndreiBistriteanul ii spune
Omul a fost dat la profesionala ca nu era in stare sa stea cu oile si a facut 3 ani la exploatarea lemnului dar el nu stia sa citeasca si le spune la toti ca a facut la electricieni si a invatat el automatizarile wireless din 1980 cand citea in rusa de pe ambalaje (da el nu stia nici romana)
Ciudat e cuprinsul cartii ca au trecut 50 de ani in naratiune si omul pare tot la introducere adica nu a facut nimic
anonim_4396 întreabă:
SILVIUTZA_7132 întreabă: