| Mayhem666 a întrebat:

Voi ce intelegeti prin eternitate?
Nu neaparat intr-un sens religios (de aia nu am pus intrebarea la categoria aia), dar in sens general.
Nu vreau definitia de pe net a eternitatii, vreau sa stiu care e definitia voastra personala a eternitatii.

11 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Maine,repetat la infinit.
Fara sa obosim vreodata.happy

| sierra1 a răspuns:

E un termen relativ, interpreatare va fi in fiecare caz, subiectivă.

De ex nu ai așteptat și tu până să intri la stomatolog, o eternitate?

| J0B0MAT a răspuns (pentru sierra1):

La ce stomatolog te duci? Pe mine mă bagă uneori și mai devreme, aș mai sta un pic.

| sierra1 a răspuns (pentru J0B0MAT):

Vezi ce relativ e termenul?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de context. Intr-o relatie inseamna "pe viata", in alte privinte poate insemna "la infinit".
Sensul religios se refera probabil la viata de apoi.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Hmmm, nu stiu de unde sensul religios, ca prima data ma duce cu gandul la sensul general.

Eternitate? Probabil ceva ce exista mereu. Ceva cu inceput si fara sfarsit.

| Celcestietot a răspuns:

Ceva ce a fost si va fi, ceva ce se scrie in fiecare secunda prezenta.

| LoveSleep a răspuns:

Cred ca ai vrut ca intrebarea asta sa fie inteligenta dar nu ti-a iesit.

Toti intelegem acelasi lucru prin eternitate, nu e un termen pe care il intelegi cum ai chef.

Daca intrebai "ce pare o eternitate pentru voi" sau ceva de genul, era altceva. Dar ce intelegem prin eternitate? Intelegem ca e pentru totdeauna.

| Mayhem666 explică (pentru LoveSleep):

Nu am vrut ca intrebarea asta sa fie sau sa para inteligenta, si aparent, dupa ce am citit toate raspunsurile, nu pare ca toti inteleg acelasi lucru prin eternitate asa cum ai spus tu.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Eternitatea este ceva transcendent, ceva care nu are început, a existat dintotdeauna, și care nu se va sfârși niciodată, care va continua să existe pentru totdeauna, fără ca noi sau altcineva să poată împiedica asta. Este ceva transcendent lumii materiale, după cum am mai zis. Practic, etern este Dumnezeu.
Infinitul este altceva. E un concept matematic care desemnează o mulțime care nu are sfârșit. Sau o dreaptă, în geometrie. „Cel mai bun mod de a înțelege infinitul este să ne gândim la prostia umană." - Voltaire

| xtrsm a răspuns:

O perioada de timp nesfarsita.