anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi ce modalităţi aveţi de a memora mai uşor atunci când aveţi teste, examene etc?

23 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Repet în ziua 1, 8, 23, până amețesc.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

In cazul meu... nu stiu sa fi zis vreodata ca am memorat ceva usor sau greu. Ci doar ca am memorat. Legat de teste sau examene. Daca e putina informatie intra repede in cap, daca nu... nu.

Legat de tehnica... imi imparteam totul pe zile. Azi atat, maine atat. Imi scriam/scriu totul pe ceva, incercand sa inteleg ce e acolo. Si in prima zi doar partea respectiva o invatam. Pe seara sa zicem ca ma bagam si in cealalta. Ziua urmatoare la fel. Si dupa ce se aduna 3 zile, repetam totul. Apoi luam iar de la capat cu cealalta jumatate de materie. Si tot asa.

Acum fiecare cum este obisnuit, eu cred ca aveam randament mai mare dimineata de pe la 8 asa pana pe la 12. Si apoi de la 17 la 19-20. Altii invata numeai seara.

Succes la teste!

| Mosotti a răspuns:

Pai ai memorie buna sau n-ai! Daca ai, de la sine simti ca memorezi repede, asta este, daca ai memorie buna, oricum ai proceda iese bine si repede, daca nu, oricum ai da-o tot nasol iese ca tot atata informatie trebuie sa memorezi indiferentde procedura, ca o iei pe segmente, ca nu o iei, aia e.

| Celcestietot a răspuns:

Doar citesti pana invetiwinking.

| Mosotti a răspuns (pentru Celcestietot):

Si? Daca ai memorie mai slaba ce faci? Inveti mult mai greu, daca o ai tare, inveti repede, e irelevant ca citesti.

| Celcestietot a răspuns (pentru Mosotti):

Pai da, dar citind (in cele mai multe dintre cazuri) iti intra informatia in cap, fie mai repede ca alta persoana, fie mai greu.

| Mosotti a răspuns (pentru Celcestietot):

Pai asta am vrut sa zic, ce zici tu, insa omul nostru se pare ca are probleme din moment ce a venit sa intrebe, memoreaza mai greu si ii e ca nu reuseste sa faca fata, probabil ca a mai testat asta, si ar fi vrut o solutie, dar, genetica e genetica totusi.

| Celcestietot a răspuns (pentru Mosotti):

Da, genetica joaca si ea un rol important din punctul meu de vedere. No mental pain, no information gainwinking big grin!

| Celcestietot a răspuns:

Mai jos vei primi din partea mea niste metode care te ajuta sa primesti informatia in cortexul cerebral :

1) Citesti pana inveti. Exista 2 posibilitati :

a. Invatatul de tip logic
b. Invatatul mecanic

2) Vizualizarea informatiei (ex: documentare, filme etc)
3) Calea auditiva (ex: audiobookurile)
4) Invatatul (cu acel ceva care raspandeste informatia) Interactionand in lumea virtuala, fie reala.
5) Scrii de atatea ori pana cand ai invatat informatia dorita
6) Iei suplimente care te ajuta la memorat
7) Te rogi la Dumnezeu pentru a invata informatia mai repede

| sofisis a răspuns:

Eu mi-am facut mereu scheme logice. Imi faceam efectiv un "schelet" al lectiilor/cursurilor si invatam aia. Iar pe baza scheletului..infloream subiectul

| RoCkKiD a răspuns:

Eu de obicei faceam simplificari. Depinde daca e vorba de o carte pentru o materie la facultate sau ceva lectie de liceu.

Daca e o lectie, in principiu vrei sa faci o prescurtare schematica a materiei care sa fie mai usor de invatat, dupa ce inveti conspectul mai citesti de cateva ori materialul original si ar trebui sa fie invatat. La bac de ex, un comentariu poate fi redus la maxim 4-5 randuri, apoi al examen pe baza celor 5 randuri dezvolti sa ajungi iar la forma intiala (sau aproape).

Daca e o carte atunci o imparti in functie de crusurile profesorului (ca asa o sa-si structureze si examenul) apoi faci cate un conspect la fecare capitol. Daca la o carte de ~300 de pagini conspectul tau are peste 20 e prea lung asa ca as sugera sa mai treci o data prin el si sa il mai consepctezi o data. Dupa ce inveti conspectul, incat sa-l stii pe de rost citesti cartea cu conspectul in fata si incerci sa faci conexiunile pe baza conspectului.
In 2-3 zile ar trebui sa dai gata o carte asa. happy

PS: sa nu te zbati niciodata sa inveti ca in care sau ca in lectie, trebuie sa stii sa reproduci continutul cu cuvintele tale.
PS2: sa nu te conditionezi sa inveti pentru exament si atat, memoria are o trasatura care zice ca daca o conditionezi pentru o data dupa data aia o sa stearga tot. Invata pentru tine si incearca sa gasesti ceva interesant in materia aia.

| oglindasultanului a răspuns:

Vizualul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cand e exclusiv de tocit scrie fiecare chestie de mai multe ori pana iti intra in cap

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Tocmai de asta îmi e groază...

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Scrie pe laptop ca de mana o sa innebunesti, iti spun din experienta))

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ar fi şi mai rău aşa.Mi-ar lua 100 de ani pentru doar câteva chestii.
Nu mă prea împac cu scrisul la tastatură.Nu reuşesc să scriu repede.
Alte idei? laughing

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Scrie de mana daca e chiar necesar sa reproduci cuvant cu cuvant

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai da depinde de cipu` de la cap, cu cat memoria e mai brici cu atata citesti de mai putine ori, cu cat e mai slaba, e mai rau, de fapt asta si vrea sa zica, ca nu o are prea okey, altfel nu mai venea aici sa intrebe, vede ca citeste si nu prea memoreaza ca lumea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pur si simplu citesc.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Asta făceam şi eu până acum.Doar citeam de mai multe ori, dar aş vrea să încerc şi altceva.

| Raizing a răspuns:

Lasand grijile si emotiile
-Deoparte-

Răspuns utilizator avertizat
| Termopile a răspuns:

Pai împart lecția pe bucăți(pe definiții) adică e deja împărțită de cele mai multe ori în mai multe definiții, de exemplu am 8 definiții de învățat i-au prima definiție o citesc 1 dată de 2 ori apoi închid caietul și repet în gând până memorez definiția 1 apoi fac la fel cu celelalte și apoi le leg și uite așa am învățat eu lecția de obicei după 8-10 repetări cu voce tare învăț o definiție. A da și te mai ajută mult și dacă aplici raționamente logice, să faci legături logice între definiții, intre lecții, intre tot. Bafta la învățat

Întrebări similare