Un lucru e sigur: nimeni nu are cum sa stie ce se intampla dupa moarte, fiindca e imposibil (desi cazurile de moarte clinica mi se par interesante si ma pun pe ganduri). Personal, nu cred in nicio varianta "clasica", cum ar fi Raiul si Iadul, reincarnarea sau faptul ca nu se intampla absolut nimic dupa aceea. Cred ca mai exista o oarecare constienta dupa ce murim, insa nu cred in existenta unei entitati superioare care ne va judeca faptele dupa ce trecem "dincolo". Nu am o parere clara asupra subiectului, fiindca nu am o credinta anume si caut sa raman "open-minded" in legatura cu fenomenul mortii. Sa zicem ca sunt agnostica, daca ar fi sa ma incadrez intr-o categorie, deci nimic nu e 100 % cert.
Ceea ce suntem noi invatati ca vom trai pe niste norisorii cantamd la harpe cu multa iarba verde e fals. Exisa Rai si Iad. Dumnezeu in acest Univers este o energie.Noi ne imaginam ca el e imbracat in alb, sta pe un tron si are o barba alba si lunga.La fel si cu Satana.Si el e o energie, dar e una negativa. Dupa ce vei muri te vei duci la unul dintre ei depinde de ce ai facut in acesta viata.Multi sunt trimisi din nou pe Pamant, ca sa invete niste lectii, sa-si indrepte greseala, sa nu mai pacatuiasca, sa se inalte la cer.E destul de complicat subiectul pe care il dezbati pentru ca pana si sfintii si maestrii spirituali ai acestei lumi stiu despre moarte doar putin.Nu cred ca dupa ce vom muri, totul va fi un vis.Tu visezi cand esti viu.Cand ai un creier.Nu stiu daca poti sa visezi ca suflet, spirit...Atunci cand visezi, picatura ta astrala se duce in Univers, unde vizitezi diferite locuri si fiinte pe care atunci cand te trezesti nu mai stii nimic despre ele decat ceva vag.
Aici părerile sunt împărţite.
Orice organism moare şi din el iau viaţă alte organisme.
Acum depinde de fiecare cum filozofează pe această temă. Posibil să fie un vis fără sfârşit aşa cum spui şi tu.
Nu stiu ce sa zic despre "lumea de apoi" dar vreau sa iti spun ca eu unul cred in Dumnezeu dar NU in acesti "preoti"! Sunt tot oameni ca noi! Si eu pot sa cant si sa iti citesc dintr-o biblie crede-ma.Trebuie sa credeti in Dumnezeu nu in astia care se dau drept "preoti" si va rup de bani indiferent cat de multi ati avea! Succes.
Biserica-i o japca si atat..nu vrei sa-ti botez noul V8 pana-i faci rodajul? Sa nu crape
Nu poti privi cu ochi umani creatia divina, e prea complex, atat de diferit insa TOTUL se leaga.Omul e foarte usor de manipulat.
Crede in bine, atat iti pot spune
Si pana sa vina o gloata cre(s)tina sa critice ateul din mine,nu-s ateu intru totul sens, vezi conceptia Panteistica.
Ajungem în pământ, și cu timpul toată lumea o să uite de noi. Nu s-a întors nimeni din morți ca să ne spună cum e să fii mort și ce ți se întâmplă.
Frate imi place cum gandesti oameni de stinta sun majoritatea atei si nu cred in iad si chesti si nici eu mnu cred cel mai naspa moment al vieti nu este moartea e faptul ca nu stim sa traim + ca mi se pare de multe ori moartea cea mai buna solutie de a scapa de griji ma gandesc poate tiai pus si tu intrebarea asta. ce o sa se intample cu sufletul, constiinta noastra nu are cum sa dispara...
Am vazut multe reportaje cu persoane care au fost in moarte clinica,si povesteau ca au vazut totul,ca se ridicau deasupra trupului,si priveau de sus etc etc,si pana si asta ar duce cu gandul la trairea prin imaginatie,oamenii de-a lungul vietii aduna cat mai multe informatii,stari iar in momentul acela nu face decat sa-si imagineze,atata tot
Sa nu se inteleaga gresit,nu sunt ATEU,cred in Dumnezeu poate mai mult ca multi dar nu cred in partea ca vom traii la infinit pe niste norisori cantand la harpe langa multa verdeata. Dumnezeu exista, dar cred ca, continuarea dupa moarte este fericirea care ne-o creem singuri de-a lungul vietii, si din acea fericire vom traii dupa, imaginandu-ne.